Uzbuna u Bukureštu: Ivan "Grozni" predvodi rumunske i srpske huligane

Rumuni strepe od incidenata na tribinama na meču sa Srbijom u nedelju (15h) na Nacionalnoj areni u Bukureštu.

Evropa
Podeli
Photo by Kevork Djansezian/Getty Images
Photo by Kevork Djansezian/Getty Images

Lokalni mediji tvrde da će se domaćim ultrasima priključiti srpski huligani na čelu sa Ivanom Bogdanovom i zajedno krenuti na stadion.

Da je to više od spekulacija pokazale su objave na stranici jedne rumunske navijačke grupe na društvenim mrežama gde najavljuju dolazak Bogdanova i hvale se zajedničkim provodom.

"Večeras zajedno pijemo, sutra zajedno na barikade. Srpska braća "delije" su nas toplo primili u Beogradu, osećamo obavezu da im uzvratimo istom merom. Napred pravoslavna braćo!", poručuju rumunski navijači.

Rumuni se pribojavaju novih kazni UEFA jer je lokalni Fudbalski savez već sankcionisao prošlog meseca zbog svojih navijača na gostovanju u Beogradu.

Oko 1.000 rumunskih "ultrasa" je pratilo meč u Humskoj (1:1) kada su između ostalog skandirali "Kosovo je Srbija!" UEFA je između ostalog zbog toga kaznila FS Rumunije zatvaranjem dela stadiona u Bukureštu za nedeljni meč.

Rumuni su dobro upoznati sa biografijom Bogdanova, vođe jedne od navijačkih grupa Crvene zvezde, koji se pre svega "proslavio" 2010. kada je, kako pišu Rumuni, pokrenuo "pakao" na stadionu u Đenovi na gostovanju Srbije selekciji Italije u kvalifikacijama za EURO 2012.

Bogdanova je italijanska policija posle višečasovne potrage pronašla skrivenog u gepeku autobusa i uhapsila. Osuđen je na 40 meseci zatvora, a odslužio je 30.

On je novi ispad imao u oktobru 2014, kada je posle incidenta u Humskoj kada je dron doneo zastavu "Velike Albanije" upao sa grupom navijača na teren i pokušao fizički da napadne fudbalere Albanije.

Kako tvrde pojedini mediji, Bogdanov je prošle godine uhapšen u Kelnu, ali je pušten već sledećeg dana, a navodno ga traži i srpska policija zbog učešća u neredima u Beogradu 2008. zbog proglašenja nezavisnosti Kosova, kada je zapaljena američka ambasada.

Bogdanova čeka 12 meseci zatvora, a navodno se skoro krio u Kosovskoj Mitrovici, gde srpska policija nema nadležnost, pišu mediji u Rumuniji.

Foto: Getty images
Foto: Getty images

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu