Apsurdistan: Nema ulaznica za derbi na dan meča

Navikli smo na svakakve besmislice u regionalnom fudbalu zbog "sigurnosti", ali su u Sarajevu otišli korak dalje.

AKIzvor: B92 Bosna i Hercegovina
Podeli
Foto: YouTube screenshot
Foto: YouTube screenshot

Verovatno nigde na svetu se blagajne stadiona ne zatvaraju na dan utakmice, štaviše, upravo tih nekoliko sati uoči meča se proda veliki broj ulaznica, ali to ne zanima sarajevsku policiju.

Naime, Željezničar neće prodavati karte za "vječiti" derbi sa Sarajevom na dan meča na Grbavici u nedelju iz bezbednosnih razloga.

"FK Željezničar obaveštava navijače da će se prodaja ulaznica za gradski derbi sa Sarajevom vršiti još danas i sutra (petak i subota, prim. aut), dok na dan utakmice prema uputstvima MUP Kantona Sarajevo iz sigurnosnih i bezbednosnih razloga neće biti moguća kupovina ulaznica. Na dan utakmice neće biti omogućen pristup zoni oko stadiona bez važeće ulaznice", saopštio je klub sa Grbavice.

U nedelju (13h) je na programu 133. izdanje sarajevskog derbija (113. u ligi), a Željo ima 41 pobedu, jednu više od Sarajeva.

Željezničar i Sarajevo vode veliku bitku sa hercegovačkim rivalima Širokim Brijegom i Zrinjskim za titulu u Premijer ligi BiH.

Široki je lider sa 34 boda posle 15 kola, "plavi" sa Grbavice su drugi sa 32, mostarski "plemići" imaju 31, dok je "bordo" tim sa Koševa četvrti sa 29.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu