Šta bi bilo, kad bi bilo – Partizan i njegova deca

Usred borbe sa Crvenom zvezdom za duplu krunu prošle sezone, stigla je vest da je Partizan prodao još jednog svog velikog talenta.

Izvor: B92
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

Usred maja, tri i po meseca pre početka letnjeg prelaznog roka, crno-beli su dogovorili transfer štopera Nikole Milenkovića.

Iako se klub godinama muči sa odbranom, teško pronalazi adekvatna rešenja za deo tima na kojem većina ozbiljnih ekipa bazira svoju snagu, Partizan je prodao momka koji bi za nekoliko godina mogao da vredi na desetine miliona.

Međutim, iako je to bila vest dana, nije previše iznenadila ljubitelje fudbala u Srbiji, niti posebno pogodila pristalice crno-belih, jer su odavno navikli na to. Već godinama Humsku 1 kao po pravilu napuštaju najtalentovaniji igrači sa tek jednom ili često nijednom sezonom u prvoj postavi crno-belih.

Milenković je samo jedan u nizu igrača koji su otišli skoro golobradi jer "klub od toga živi". Kada se vratimo u prošlost i vidimo ko je sve napustio Partizan, za koliko novca, a gde su i šta rade danas, postavlja se pitanje gde bi bili crno-beli na finansijskoj i još važnije evropskoj sceni da nisu "morali" da ih prodaju za "minimalac" pre nego što uđu u treću deceniju života.

Više u našoj temi Šta bi bilo kad bi bilo – Partizan i njegova deca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu