Monako sve bliži tituli, Mbape ponovo strelac

Monako je nastavio da pobeđuje u francuskom šampionatu i bliži se tituli, ali ni Paris Sen Žermen ne zaostaje.

M.LJ.Izvor: B92 Francuska
Podeli

"Kneževi" su pobedili Tuluz sa 3:1, a još jednom se u strelce upisao vunderkind Kilijan Mbape. Do poluvremena nije bilo golova, a Tuluz prvi dolazi do gola tek što je počelo drugo poluvreme u 46. minutu.

Za Tuluz pogađa Toivonen, a taj gol otvara igru i Monaku nije bilo potrebno mnogo vremena da se "trgne".

Prvi gol postižu samo tri minuta kasnije kada asistenciju Žoaoa Mutinja koristi Glik i poravnava rezultat.

Monako potpuno preokreće rezultat 15 minuta posle svog prvog gola kada pogađa Mbape, a konačan rezultat postavlja Tomas Lemar u 75. minutu. Monako sada ima 83 boda, u seriji je pobeda i prvi je na tabeli. Tri boda manje i lošiju gol razliku ima PSŽ, koji svoj meč protiv Nice igra u nedelju.

Subotnje utakmice prošle su bez remija, a pobeđivali su uglavnom domaćini. Osim spomenutog Monaka, pobede su na svom terenu ostvarili Bastija, Mec i Nant. Bastija je pobedila Ren sa 1:0, Mec je bio bolji od fudbalera Nansija sa 2:1, dok je Nant pobedio ekipu Lorijena minimalnim rezultatom.

Sent Etjen i Lil su pobedili na strani. Lil je sa 3:0 savladao Monpelje, a Sent Etjen je bio bolji od Gingama (2:0).

Na tabeli najjače francuske lige je na trećem mestu Nica, iza Monaka i PSŽ. Nica je obezbedila treće mesto i kvalifikacije za Ligu šampiona, Lion i Bordo su trenutno na mestima (4. i 5.) koja vode u Ligu Evrope, ali u toj borbi ne treba otpisivati ni Marsej i Sent Etjen.

U donjem delu tabele su Dižon, Nansi i Bastija. Potonja dva se nalaze na 19. odnosno 20. mestu, koja vode u drugu ligu, ali poslednje tri ekipe deli jedan bod.

U nedelju se u okviru 35. kola igraju još i utakmice: Dižon - Bordo i Kaen - Marsej.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu