Loša utakmica na Karađorđu, odluka pada u Beogradu

Fudbaleri Vojvodine i Partizana odigrali su nerešeno bez golova u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije.

ĐNIzvor: B92
Podeli
Starsportphoto
Starsportphoto

Kup Srbije – polufinale:
Vojvodina – Partizan 0:0 (0:0)
stadion: Karađorđe
broj gledalaca: 3.000
sudija: Danilo Ristić

Vojvodina: Rockov – Lakićević, Planić, Puškarić, Antić – Jovančić (Kovačević 88), Vukasović, Paločević, Meleg (Babić 84), Malbašić (Knežević 78) – Trujić
Partizan: Kljajić – Vulićević, Ostojić, Milenković, El Munir – Everton (Radin 70), Jevtović (Leonardo 64), Kosović, Đuričković (Janković 80) – Tavamba, Đurđević

prvo polufinale:
Čukarički – Crvena zvezda 1:4 (1:4)
(Jovanović 41 – Le Talek 12, Boaći 19, 39, Đurić 33ag)

Na novosadskom ’Karađorđu’ viđen je jedan od najneinteresantnijih mečeva Vojvodine i Partizana, pa će se o finalisti odlučivati u Beogradu.

Prvih 45 minuta nije donelo ništa osim jedne prilike za Nikolu Trujića, koji se u 34. minutu zbunio kada je izašao ispred protivničkog gola i nije izvukao ni korner.

Koliko su gosti bili jalovi pokazuje podatak da su tek u finišu uputili prvi šut u okvir gola, a pokušao je Tavamba. U drugom delu obe ekipe igrale su nešto oštrije, Everton je morao da bude zamenjen zbog povrede, a opet su Novosađani bili bliži pogotku.

Najbliži u 64. minutu kada su pokušali Planić i Paločević nakon kornera, ali je Milenković odlično izblokirao. Usledilo je koškanje Planića i Leonarda, obojica su dobila po žuti karton zbog udaranja, ali je duel završen bez većih incidenata.

Revanš je na programu je 10. maja na stadionu u Humskoj, dok se finale igra 27. istog meseca na ’Karađorđu’.

U prvom meču prvog polufinala Crvena zvezda je savladala Čukarički u gostima sa 4:1 i tako jednom nogom već stigla do borbe za trofej.

Tok meča:

Starsportphoto
Starsportphoto

Početak utakmice doneo je nešto ofanzivniju igru Vojvodine, ali bez ikakvih uzbuđenja u uvodnim minutima. Đuričković je ostao da leži na travi posle duela sa Antićem, da bi tek u 12. minutu bio zabeležen prvi pokušaj.

Nikola Trujić, nekadašnji napadač Partizana, namestio se na udarac sa ivice kaznenog prostora, ali je Ostojić sjajno reagovao u poslednjem trenutku i izblokirao ga.

Već u sledećem napadu pripretili su i gosti – Đuričković je poslao dugu loptu ka Đurđeviću, napadač Partizana je pobegao čuvarima, ali je golman Rockov bio brži i glavom ispucao loptu ka srediti terena.

Međutim, ritam je i dalje bio spor, igrači Marka Nikolića nisu uspevali da upute udarac ka golu Vojvodine, sve do ’makazica’ Tavambe nakon udarca iz ugla.

Starsportphoto
Starsportphoto

Loš fudbal nastavljen je na ’Karađorđu’ i tek u 34. minutu jedan od timova kreirao je pravu priliku – Meleg je izbacio Trujića, koji je izbegao ofsajd zamku i izašao sam ispred golmana Kljajića. Međutim, zbunio se, pokušao da ga predribla, ali nije bio uspešan.

Navijači su bili razočarani ovim potezom, a Partizan je prvi udarac u okvir gola uputio u 39. minutu, opet preko Tavambe. Kamerunac je nešto kasnije dobro skočio u kaznenom prostoru, ali je bio u ofsajdu, pa je prvo poluvreme završeno bez golova.

Prilikom izlaska sa terena verbalno su se sukobili Đuričković i Planić, umešali su se i ostali igrači, ali su ih sudije razdvojile i sprečile veće incidente.

Starsportphoto
Starsportphoto

Kako je proteklo prvo, tako je počelo drugo poluvreme – u prvih 15 minuta nije se događalo apsolutno ništa zanimljivo, kada je u 64. minutu Vojvodina imala šansu utakmice. Tačnije, domaći igrači su posle kornera imali dva opasna pokušaja.

Prvo je Planić pokušao glavom, malo je falilo da opasnije ugrozi Kljajića, a posle bloka lopta je pala na nogu Paločeviću, koji je šutirao iz prve, ovoga puta Milenković je ušao u blok.

Trener ’crno-belih’ Marko Nikolić morao je da reaguje i ubaci rezervistu Leonarda, da bi se sredinom nastavka dešavanja na terenu malo zaoštrila. Malbašić je oštro startovao na Evertona, koji je izvrnuo skočni zglob i morao da napusti igru.

Starsportphoto
Starsportphoto

Odmah po ulasku na teren Leonardo se našao u sukobu – pesnicom s leđa je udario Planića, onda ga promašio, da bi mu štoper Vojvodine vratio istom merom i zaradio žuti karton.

To je bio okidač za još oštriju igru na ’Karađorđu’, igrači su se tukli na svim delovima terena, a šansi i dobrih akcija nije bilo nigde.

I Tavamba se žalio na povredu, u finišu su ’Lale’ pokušale sa distance, ali nije bilo problema za Kljajića. Ružna utakmica u Novom Sadu završena je bez golova i odluka o finalisti pašće u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu