Brejdi ne ide sa Petsima kod prijatelja Trampa

MVP poslednjeg Superboula i najveća zvezda Nju Ingland Petriotsa Tom Brejdi, propustiće tradicionalnu posetu NFL šampiona kod predsednika SAD.

AKIzvor: B92 SAD
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Brejdi je svoj izostanak sa posete Beloj kući i kontroverznom predsedniku Donaldu Trampu objasnio "privatnim porodičnim razlozima".

"Ponosan sam i uzbuđen što će naš tim posetiti Belu kuću. Ostvarili smo nešto posebno na šta ćemo biti ponosni godinama. Hvala predsedniku što će nas ugostiti u ovoj počasnoj proslavi i podršci našem timu koju nam pokazuje otkako znam. Zbog nekih skorašnjih događaja nisam u mogućnosti da prisustvujem ovoj poseti, iz privatnih porodičnih razloga. Nadam se da ću ostvariti cilj i osvojiti još titula u narednim godinama i brzo se vratiti u Belu kuću", saopštio je Brejdi.

Brejdi je odluku saopštio nekoliko sati nakon što se u zatvoru ubio njegov dugogodišnji saigrač Aron Ernandes, koji je služio doživotnu robiju zbog ubistva iz 2013.

Takođe, njegova odluka donazi nakon što je nekoliko članova Petsa u proteklim mesecima najavila da neće ići kod Trampa, a među njima su Kris Long, Legaret Blant, Alan Brenč, Donta Hajtauer, Devin Mekorti i Martelus Benet.

Iako su Petsi i ranijih godina propuštali posetu Beloj kući, pre svega 2015, ove godine su bili u centru pažnje jer su u prošlosti često dovođeni u vezu sa Trampom.

Novi predsednik je poznat kao veliki navijač i Brejdijev prijatelj, a blizak je i sa vlasnikom Petsa Bobom Kraftom, te trenerom Bilom Beličikom.

Brejdi se tokom izborne kampanje prošle godine našao u centru skandala jer je u njegovoj svlačionici viđen kačket na kojem je bio ispisan Trampov moto "Da ponovo učinimo Ameriku velikom", ali je odbijao da daje komentare sa političkom konotacijom.

Kada su ga u februaru pitali da prokomentariše odluku nekih saigrača da ne idu u Belu kuću, rekao je da svako ima pravo na izbor, dodavši da tradicionalna poseda osvajača Superboula Beloj kući nije politička stvar, prema njegovom mišljenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu