Mnogo "istina" o napadu na Ruse u Beogradu

Dvojica ruskih navijača povređena su u subotu uveče kada su im, za sada nepoznati napadači, naneli ubodne rane.

ĐNIzvor: B92 Rusija
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

FOTO Crveno-bela braća preplavila Autokomandu

"Delije" protiv "selfi" navijača (FOTO)

Preokret Zvezde protiv najboljeg ruskog tima

Milić: Prvenac na "Marakani" za sina

Božović: Dobar trening za važniji Spartak

Pristalice moskovskog Spartaka, koji je gostovao Crvenoj zvezdi, oko ponoći napala je grupa ljudi u ulici Kralja Milana, posle čega su povređeni preveženi u Urgentni centar, a jedan je u kritičnom stanju.

Iz Urgentnog centra je stigla potvrda da su dvojica stranih državljana zadržana na lečenju, dok je trećem pružena pomoć na licu mesta.

Ministarstvo unutrašnjih poslova nije se oglašavalo sve dok informacija nije procurila u medije, potom je sukob potvrđen, ali ne i to da su povređeni državljani Rusije. To je ostavilo prostora za spekulacije i pojavile su se različite informacije.

Ruska agencija "Itar Tas" prenela je vest da su trojica ruskih navijača povređena u subotu uveče, ali je objavila oprečne informacije – na ruskoj verziji sajta napisano je kako su napadači navijači Partizana, dok se na engleskoj verziji ističe da su u pitanju Albanci.

Tas u svom servisu precizira se da su povređeni ruski navijači došli iz moskovskog regiona, i da su rođeni su 1988. i 1991. godine.

Kako se navodi u tom izveštaju, očevici su rekli da je u subotu uveče, posle utakmice Zvezde i Spartaka, grupa ruskih i srpskih navijača napadnuta dok je hodala ulicom sa zastavama svojih klubova, nakon što su se sa navijačima beogradskog Partizana sukobili zbog crveno-belih šalova.

Isti izvor prenosi da je policija već pokrenula istragu i da su privedena dva lica.

Portal "Sputnjik" došao je informacija ko su povređeni, ali i o tome da napadači nisu navijači već "grupa ljudi".

Jurij Pičugin, ataše za medije Ambasade Rusije u Beogradu, potvrdio je za Sputnjik da su u incidentu povređena dva državljanina Rusije – Maksim Butrin i Pavel Bodrov.

"Ambasada je u kontaktu sa njima. Saradnik konzularnog odseka Ambasade ih je posetio i razgovarao sa njima. Njihovi rođaci su obavešteni o tome šta se desilo. Za sada se ovim slučajem bavi policija Srbije", rekao je Pičugin za "Sputnjik".

Isti portal saznaje da je jedan od povređenih navijača operisan i nije u životnoj opasnosti, a policija traga za napadačima.

Crvena zvezda je u prijateljskoj utakmici pobedila Spartak sa 2:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.