LE: Mata odveo Junajted dalje, Lion izbacio Romu

Fudbaleri Mančester Junajteda savladali su minimalnim rezultatom ekipu Rostova (1:0) na Old Trafordu i plasirali se u četvrtfinale Lige Evrope.

SMIzvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

Liga Evrope – osmina finala:

Ajaks – Kopenhagen 2:0 (1:2 prvi meč)
Traore 23, Dolber 45+2 (p)
Anderleht – APOEL 1:0 (1:0)
Ačempong 65
Roma – Lion 2:1(2:4)
Tusart (ag) 60
Dijakaba 16 - Strotman 18

M. Junajted – Rostov 1:0 (1:1)
Mata 70
Menhengladbah – Šalke 2:2 (1:1)
Kristensen 26, Dahud 45+2 - Gorecka 54, Bentaleb 68

19.00:
Bešiktaš – Olimpijakos 4:1 (1:1)
Abubakar 10, Babel 22, 75, Tosun 84 - Eljunusi 31
Genk – Gent 1:1 (5:2)
Kastanj 20 - Verstaet 82
Krasnodar – Selta 0:1 (1:2)
Maljo 52, Aspas 80

Prolaz su još ostvarile ekipe Ajaksa, Anderlehta, Liona i Šalkea, a u ranije odigranim mečevima plasman među osam najboljih obezbedili su Bešiktaš, Genk i Selta iz Viga.

Mančester junajted je nakon 1:1 u Rostov pobedio ruski tim minimalnim rezultatom golom Huan Mate u 70. minutu. Domaći sastav bio je bolji u ovom duelu, a loša vestza ’Đavole’ jeste povreda Pola Pogbe koji je morao da napusti teren u drugom poluvremenu.

Roma je savladala Lion na Olimpiku sa 2:1, ali taj rezutat nije bio dobvoljan za plasman među osam naboljih. Već u 16. minutu, kada je Muktar Dijahabi posle slobodnog udarca glavom postigao gol. Kevin Strutman je izjednačio samo minut kasnije, ali to je bilo sve što je Roma uspela da uradi.

Rimljani su na kraju pobedili 2:1, ali zahvaljujući autogolu Luke Tusara.

Ajaks je uspeo da nadoknadi 0:1 iz Kopenhagena i sa dva gola nadoknadio zaostatak (2:1). Uroš Matić odigrao je ceo meč u ekipi Kopenhagena

Najuzbudljiviji meč odigran je u Menhengladbahu, gde je domaća Borusija posle prvog poluvremena vodila 2:0 i tako nadoknadila stekla veliku prednost posle 1:1 u prvom meču. Šalke je, međutim, odmah napao u drugom poluvremenu, i u 54. minutu je smanjio posle gola Leona Gorecke.

U 68. minutu, Mahmud Dahud je igrao rukom u svom šesnaestercu, tako da je dosuđen penal za Šalke, koji je sigurno izveo Nabil Bentaleb i izjednačio na 2:2. "Rudari" su tako prošli dalje zbog gola u gostima. Matija Nastasić odigrao je ceo meč za ekipu Šalkea.

Anderleht je na svom terenu pobedio APOEL 1:0, što je isti rezultat koji je bio u prvom meču. Fudbaler Anderlehta Uroš Spajić proveo je 90. minuta na terenu, dok je Ivan Obradović na klupi.

Getty Images
Getty Images

Prvi pogodak pao je na Olimpiku pošto je Lion poveo protiv Rome golom Dijakabe u 16., ali je Roma espresno izjednačila dva minuta kasnije preko Kevina Strotmana (1:1).

Bertrant Traore postigao je vodeći gol za ekipu Ajaksa u 23. minutu, dok u Nemačkoj Menhengladbah vodi protiv Šalkea preko Andreasa Kristensena u 26. minutu.

Na isteku prvog poluvremena Ajaks je povećao prednost iz penala, a precizan sa bele tačke bio je Kasper Dolberg (2:0). Mehengladbah je takođe u sudijskoj nadoknadi udvostručio prednost preko Mahmuda Dahuda (2:0).

Posle prvih 45. minuta jedino na Old Trafordu nije pao gol.

Početak drugog poluvremena obeležila je povreda Pola Pogbe koji je morao da napusti teren.

Šalke je do kraja uspeo da dođe do izjednačenja golovima Golecka u 54. i Bentaleba u 69. minutu (2:2). 'Vučica' je uspela da povede autogolom Luke Tusara u 60. minutu za 2:1.

Samo pet minuta kasnije u Belgiji je viđen pogodak. Andreleht je u 65. minutu poveo protiv APOEL golom Ačeponga (1:0).

Konačno je ekipa Žozea Murinja postigal pogodak za vođstvo na Old Trafordu. Zlatan Ibrahimović proigrao je Huana Matu u 70. minutu.

Završene su sve utakmice, a prolaz su obezbedile ekipe Mančester Junajteda, Ajaksa, Anderlehta, Liona i Šalkea.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu