Vardijeva rehabilitacija – votka s bombonicama

Džejmi Vardi, centarfor šampiona i reprezentacije Engleske, svakako je jedan od najživopisnijih likova u svetu fudbala.

Izvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

Lisičija jazbina – lik za žurke i njegov ortak iz Alžira

U proteklih godinu i po mogli smo da čujemo i pročitamo razne priče o jednom od heroja Lester Sitija, u pohodu 'Lisica' na istorijsku i šokantnu titulu Premijer lige.

Dvadesetdevetogodišnji momak iz Šefilda prešao je za šest godina put od sedme lige do elitnog ranga takmičenja na Ostrvu, u međuvremenu je neverovatnu sezonu upotpunio nastupom za 'Gordi Albion' na Evropskom prvenstvu, pa logičan sled stvari nalaže da je došlo vreme da izda autobiografiju.

Engleski tabloid 'San' došao je do dela Džejmijeve životne priče, a ovaj deo donosi nam situaciju iz 2012. godine – kada je Vardi plaćen 1.000.000 evra u Flitvud Taunu, što je bio rekord kada je u pitanju igrač koji dolazi iz 'neligaškog' ranga, dok je Lester i dalje bio član Čempionšipa.

Getty Images
Getty Images

"Povredio sam butni mišić, što je prilično česta povreda, ali je oporavak potrajao duže nego inače. Imao sam kod kuće flašu votke od tri litre, pa sam odlučio da je napunim sa 'skitls' bombonicama. Kada bi se jedna tura rastopila, sipao bih drugu – koristeći samo crvene i ljubičaste bombonice, pošto ne volim narandžaste, zelene i žute. Na svakih dvadeset minuta sam otvarao drugu kesu... Posle toga, kada bi proces bio gotov, votka je imala ukus kao 'skttls'. Pa bih, kada bi mi bilo dosadno uveče, sipao bih čašu, zavalio se i uživao. Votka je bila dobra, ali ne za moju povređenu nogu – koja nikako nije prestajala da krvari", napisao je Vardi.

Džejmi nije menjao svoju večernju rutinu, ali je onda Dejv Reni, klupski fizioterapeut, otkrio da nešto nije u redu.

"Dejv nije mogao da veruje da napretka nije bilo, pošto je znao da pokidani butni mišić daleko brže zarasta. Samo me je jednog dana povukao sa strane i rekao – 'Šta radiš?'. Ja sam mu odgovorio – 'Ništa što inače ne radim', a onda mu objasnio da inače pijem 'skitl' votku. Iste sekunde mi je rekao, pošto se oporavio od malog šoka, da je to jedini razlog zašto mi povreda ne prolazi brže", otkriva Vardi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu