Legende na Enfildu u čast Džerarda

Legendarni kapiten Liverpula Stiven Džerard oprostio se od navijača na ’Enfildu’ u humanitarnoj utakmici koju je organizovao sa Džejmijem Karagerom.

ĐNIzvor: B92 Engleska
Podeli

Džerard i Karager okupili su legende Liverpula i Premijer lige, a taj meč poslužio je i kao oproštajni za sjajnog vezistu, koji na kraju sezone napušta ’Crvene’ i seli se u Los Anđeles Galaksi.

Timovi su nosili crne i bele dresove, a osim dvojice organizatora, najveću pažnju privukli su Fernando Tores i Luis Suares – napadači koji su sa velikim uspehom nosili crveni dres.

Španac je nosio crveni dres od 2007. do 2011. godine (142 utakmice – 81 gol), a Urugvajac od 2011. do 2014. (133 utakmice – 82 gola).

Rezultat je kao i uvek u ovakvim prilikama ostao u drugom planu, a pobednika na kraju nije bilo – 2:2. Džerard je postigao oba gola za svoj tim, dok su za Karagerov strelci bili Mario Baloteli i Didije Drogba.

Susret na Enfildu obilovao je lepim i atraktivnim potezima, a verovatno najbolji izveo je nekadašnji napadač Arsenala i Barselone Tjeri Anri.

Karagerovih 11: Rejna, Flanagan, Karager, Arbeloa, Keli, Kjuel, Dauning, Lukas, Šelvi, Drogba, Baloteli
Rezerve: Gulaši, Luis Garsija, Kreg Nun, Alberto Moreno, Gael Kliši, Fabio Borini, Kreg Belami
Džerardovih 11: Bred Džons, Entoni Džerard, Glen Džonson, Teri, Rise, Nolan, Džerard, Šavi Alonso, Rajan Babel, Anri, Džerom Sinkler
Rezerve: Skot Dan, Ešli Vilijams, Suarez, Tores, Čarli Adam, Džej Spiring, Vornok, Tešeira

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu