Van Gal zvao, Rojs se nije 'javio'

Menadžer Mančester Junajteda Luj van Gal pokušao je da lično da stupi u kontakt sa Markom Rojsom, pre nego što je nemački reprezentativac produžio ugovor.

Izvor: B92
Podeli

Kako prenosi Bild, pored Real Madrida, Barselone i Mančester Sitija koji su takođe bili zainteresovani za sjajno krilo, najkonkretniji je bio Mančester Junajted, ali je Rojs odbio bilo kakvu vrstu pregovora, pošto je želeo da pokaže svoju privrženost timu s kojim je igrao finale Lige šampiona, a sada se bori za opstanak u Bundesligi.

Najbolji igrač BVB dugo se nalazio u centru pažnje, pošto je delovalo da će na kraju sezone napustiti Signal Iduna za 25 miliona evra, koliko mu je iznosila klauzula u starom ugovoru, ali je on odlučio da potpiše novi višegodišnji ugovor. Ipak, nije previše realno očekivati da se on i posle leta zarži u ekipi Jirgena Klopa, već se ovaj potez može smatrati više 'viteškim', pogotovo u vremenu modernog fudbala, jer je ukidanjem klauzule omogućio klubu da zaradi daleko više njegovom eventualnom prodajom.

Holanđanin je želeo da Nemca privoli da već u januarskom prelaznom roku pređe na Old Traford, pošto na krilnim pozicijama ima samo četiri igrača – Anhela Di Mariju, Ešlija Janga, Adnana Januzaja i Antonija Valensiju. Takođe, Rojs igračkim kvalitetima i stilom igre 'upada' u stil igre koji forsira bivši selektor Holandije, ali će sada morati da izdvoji daleko veću sumu ukoliko želi da ga vidi u svojoj ekipi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu