Širle: Murinjo želeo da ostanem

Krilni napadač Volfsburga Andre Širle otkrio je da je Žoze Murinjo želeo da on ostane u Čelsija, ali i istakao da se nije pokajao što se preselio među 'Vukove'.

Izvor: B92
Podeli

Osvajač Svetskog prvenstva sa Nemačkom u Brazilu stigao je u London kao 24-godišnjak iz Leverkuzena, ali nije uspeo da se ustali u prvih jedanaest.

"Oduvek sam bio navijač Čelsija, još od kada sam bio klinac, a tamo mi je bilo lepo do poslednjeg dana. Ali, najvažnija stvar za mene je da igram fudbal i uživam u tome – što više nije bio slučaj u Londonu".

Iako mu je Portugalac garantovao više minuta u nastavku sezone Širle se odlučio za odlazak, a umesto njega stigao je Kolumbijac Huan Kvadrado iz Fiorentine.

"Volfsburg možda jeste 'manji' klub kada pogledate reputaciju, a o svemu sam mislio veoma dugo i slagao bih kada bi rekao da nije tako. Mogao sam da ostanem u Čelsiju, još mi je i Murinjo rekao da ću igrati više", istakao je Širle, "Morate doneti odluku, a ja sam na kraju samo želeo da igram fudbal. Selektor Joakim Lev mi je rekao da bi mi to bio odličan potez i zato je odlazak u Volfsburg korak u napred za mene. Volfsburg ima sjajan tim i možemo da se borimo za trofeje i u Nemačkoj i u Evropi".

Širle je na dosadašnja dva nastupa za 'Vukove' upisao jednu asistenciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu