"Barsina kazna – nebuloza godine"

Bivši igrač i trener Barselone Karles Rešah nazavao je zabranu transfera Blaugrani od strane FIFA "nebulozom godine", smatrajući da klub nije uradio ništa loše.

Izvor: B92
Podeli

Katalonci su kažnjeni zabranom transfera u naredna dva prelazna roka, pošto su proglašeni krivim za nepravilnosti prilikom dovođenja maloletnih igrača.

"Ako grubo analizirate celu situaciju, bez osvrta na pravne stvari, ta kazna je najveća nebuloza godine, u stvari, nekoliko godina unazad", rekao je Rešah.

Nekadašnji krilni napadač, koji je na Nou Kampu odigrao preko 300 utakmica, vratio se u klub kao član tehničkog borda, a celu svoju priču poentirao je pričom o čuvenoj Barsinoj školi 'La Masiji'.

"Svako ko je upoznat sa radom La Masija zna koliko se pažnje poklanja toj deci, koliko se insistira da se fokusiraju i na učenje, a malo koji otac ne bi poželeo da se njegove dete ne nađe tamo", dodao je Rešah, "Onda smisle ovo novo pravilo i to nam u mnogome otežava funkcionisanje, ali neke stvari stvarno ne mogu da razumem".

Britanski Skaj Sports je nedavno objavio informaciju da će Barselonina kazna biti preinačena u uslovnu, što bi značilo da bi u letnjem prelaznom roku mogla da dovodi igrače, ali da ih registruje tek na u januaru 2016. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu