Radoviću od Kineza 4,5 miliona €?

Srpski internacinalac Miroslav Radović mogao bi da se priključi Nenadu Milijašu u Hebei Kina Fortuni, ponovo na insistiranje trenera Radomira Antića.

Izvor: B92, przegladsportowy.pl
Podeli

Bivši trener Reala i Atletika iz Madrida, Barselone i nekadašnji selektor Srbije želi da u svom timu ima nekoliko pouzdanih zemljaka, a Kinezi ne žale novac.

Kako prenose mediji u Poljskoj, čelnici drugoligaša spremili su milion i po evra po sezoni,za trogodišnji ugovor, a ekipa iz Varšave u takvom odnosu snaga nema apsolutno nikakve šanse da zadrži Srbina.

S druge strane, Manisispor je odmah uplaćeno 600 hiljada evra za bivšeg kapitena Crvene zvezde, koji je potpisao dvogodišnji ugovor vredan 1,2 miliona po sezoni.

Tridesetjednogodišnji Radović stigao je u Poljsku 2006. godine iz Partizana za 650 hiljada evra, a u narednih osam sezona postao je legenda kluba i najbolji strelac od stranaca u istoriji Legije. Odigrao je blizu 250 mečeva i postigao 63 gola.

"Pratimo šta se događa sa ponudom za Radovića, ali se ne zamaramo previše, jer je pred nama važan duel u Ligi Evrope", rekao je trener Legije, dok mediji navode da će Kinezi bez većih problema isplatiti pola miliona evra na ime obeštečenja, koje Legija ipak mora da prihvati, – ističući da će ključnu ulogu u celoj priči, iako dođe do nekih zastoja, odigrati upravo Radomir Antić.

Interesovanje za momka iz Rogatice bilo je izuzetno visoko na jesen, kada je pružao sjajne partije u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope, ali je Legija brzo reagovala novim ugovorom (do sezone 2017/2018), uz povišicu od 15 odsto.

Sâm Radović je istakao da mu je to 'životni' ugovor, pošto bi po njegovom isteku ušao u 35. godinu života, ali se sve promenilo dolaskom poslednjeg 'pravog' selektora naše reprezentacije. Šta više, Radović je od kluba dobio obećanje da će po okončanju karijere dobiti posao trenera ili skauta kluba, što je sa oduševljenjem pozdravio, otkrivši da planira da nastavi da živi u glavnom gradu Poljske i u budućnosti.

Momak koji nikada nije zaigrao za seniorsku reprezentaciju Srbije najbliži odlasku iz Legije bio je pre tri godine. Najpre je odbio priliku da se preseli u Monako, tada drugoligaša, da bi nekoliko meseci kasnije šampion Poljske glatko odbio ponudu od milion evra turskog Eskišehira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu