Plata mu 700 miliona, ali će primati samo 2 miliona godišnje!

Japanac Šohei Otani odložio je isplatu čak 680 od 700 miliona dolara koliko iznosi njegova rekordna plata u Los Anđeles Dodžersima.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Otani je sa Dodžersima dogovorio desetogodišnji ugovor, najveći u istoriji sporta, nakon što mu je istekla saradnja sa LA Ejndželsima.

Međutim, on će do kraja ugovora 2034. godišnje dobijati samo dva miliona dolara, a potom će mu Dodžersi isplaćivati 68 miliona u narednih deset, odnosno do 2043.

To će dati Dodžersima više slobode u pojačavanju njihovog sastava u narednih deset godina.

Otani neće mnogo osetiti to na svom bankovnom računu jer se predviđa da će zarađivati oko 50 miliona dolara godišnje od reklama, prodaje proizvoda sa njegovim likom i imenom i drugih poduhvata van bejzbol terena.

Dvostruki MVP koji je sa Ejndželsima postao i šampion 2023. smatra se zaslužnim za transformaciju bejzbola u modernu eru i već se smatra jednim od najboljih igrača svih vremena.

Za razliku od većine bejzbol igrača koji se specijalizuju za bacanje ili udaranje, Otani je jednako vešt u obe discipline.

Koliko je njegov ugovor ogroman najbolje pokazuju primeri ugovora velikih zvezda iz NBA lige.

Primera radi, Lebron Džejms i Majkl Džordan su zajedno tokom svojih NBA karijera zaradili ukupno 628 miliona dolara!

Naravno, Otani neće dobiti svih 700 miliona, već će nakon što se odbiju federalni, državni i "sportski" porezi, zdravstveno i provizija za agenta, njegova neto zarada biti oko 336 miliona dolara za deset godina u redovima Dodžersa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.