Potpisan najveći ugovor u istoriji američkog sporta – 700.000.000 $

Bezjbol igrač Šohei Otani pridružiće se Los Anđeles Dodžersima, sa kojima je dogovorio destogodišnji ugovor vredan 700 miliona dolara.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Primera radi, Lebron Džejms i Majkl Džordan su zajedno tokom cele NBA karijere zaradili 628 miliona dolara.

Japanac je najbolji bejzbol igrač na svetu, a prethodnih pet godina igrao je za LA Ejndželse.

Otani je potpisao najveći ugovor u istoriji američkog sporta, koji je za 300 miliona američkih novčanica "jači" od prethodnog rekorda.

Otanijev ugovor je 64 odsto veći od prethodnog rekorda od 426,5 milona dolara koliko je za 12-godišnji ugovor dobio Majk Traut iz Ejndželsa 2019. godine.

Japanski igrač će imati 70 miliona dolara po sezoni, u odnosu na oko 42,3 miliona dolara koliko je primao u Ejndželsima.

"Obećavam se da ću uvek raditi ono što je najbolje za tim i da ću uvek nastaviti da dajem sve od sebe kako bi bi bio najbolja verzija. Do poslednjeg dana moje igračke karijere, želim dai dem napred,ne samo za Dodžerse već i za svet bejzbola“, napisao je Otani na društvenim mrežama.

Otani je rođen 5. jula 1994. godine, majka mu je igrala badminton, dok mu je otac je radio u lokalnoj fabrici automobila i amaterski se bavio bejzbolom.

Otani se smatra najboljim bejzbol igračem sveta, on je 2021. i 2023. godine jednoglasno bio MVP, a 2022. bio je drugi u izboru.

Kako je prenela agencija Asošiejted pres, to je najverovatnije najveći ugovor u svetskom sportu, za koji se veruje da su ga do sada imale fudbalske zvezde Lionel Mesi i Kilijan Mbape.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.