Srbi osvojili bejzbol turnir u Americi

Srpski tim u finalu prestižnog turnira savladao je rezultatom 12:5 selekciju Severne Amerike, sastavljenu od perspektivnih koledž igrača iz regiona.

Izvor: B92, zvanični sajt SAD
Podeli
Foto: Bejzbol savez Srbije
Foto: Bejzbol savez Srbije

Startni bacač Adam Panajotović u potpunosti je zaustavio eksplozivni napad favorizovanog domaćina koji je grupnu fazu takmičenja okončao bez poraza.

Za to vreme, raspoloženi Nikola Vasić predvodio je napad do rane prednosti 3:0.

Američka selekcija prišla je na samo poen zaostatka ali je nalet protivnika prekinuo houm ranom Stefan Miladinović za ubedljivih 7:2.

Ni to nije bilo dovoljno za mirnu završnicu, ali je nade u preokret domaćina novim udarcem ugasio Koner Tomašić koji je zasluženo poneo naslov najkorisnijeg igrača turnira.

Uspeh je utoliko veći ako se uzme u obzir da je samo dva sata pre početka finala reprezentacija Srbije trijumfalno okončala naporan polufinalni meč protiv selekcije Hrvatske.

Iako su u saveznu državu Indijana otputovali sa skromnim ambicijama, požrtvovanom igrom i frenetičnim zalaganjem srpski reprezentativci pobrali su simpatije mnogobrojne publike na stadionu u Vajtingu.

Osvajanje prestižnog turnira International Baseball Challenge, koji za cilj ima promociju reprezentacija zemalja u kojima se bejzbol ne ubraja među najpopularnije sportove, veliki je korak napred za reprezentaciju Srbije koju narednog leta očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.