Rvačka reprezentacija Srbije do 17 godina osvojila devet medalja u Zagrebu

Rvačka reprezentacija Srbije do 17 godina osvojila je devet medalja na medjunarodnom turniru, koji je održan u Zagrebu, saopšteno je RSS.

Izvor: B92
Podeli
Foto: RSS
Foto: RSS

U saopštenju se navodi da je mlada reprezentacija Srbije u obe konkurencije ekipno zauzela druga mesta.

"Na turniru u glavnom gradu Hrvatske imali smo ukupno 14 takmičara. Konkurencija je bila žestoka, s obzirom da je učestvovalo preko 140 rvača iz 10 zemalja", izjavio je trener srpskih mladjih reprezentativnih selekcija Đorđe Miolski.

Zlatne medalje u muškoj konkurenciji osvojili su Dušan Stokić i Stevan Kojić, srebrom se okitio Kristijan Dobi, dok su do bronzanog odličja stigli Arijan Alija i Kevin Lendjel. Kod devojaka zlatna medalja pripala je Habi Ošoja, srebrne medalje osvojile su Ivana Gajić i Nataša Vuković, dok je bronzana bila Gabrijela Erkec.

"U poslednje dve godine naše mladje selekcije beleže sve bolje rezultate na medjunarodnoj sceni i osvajaju medalje. Sve to je posledica pre svega dobrog rada po klubovima, kojoj u velikoj meri doprinosi snažna podrška RŠ. Kada to kažem pre svega mislim na organizaciju većeg broja reprezentativnih okupljanja i zajedničkih priprema, kojih ranije nije bilo u tom obimu. Takođe, Savez i značajno finansijski pomaže klubove, a ta sredstva se namenski troše za plaćanje kvalitetnih trenera u mladjim kategorijama", naveo je Miolski.

"Uspeli smo da omasovimo rvački sport u našoj zemlji, čemu su u velikoj meri doprineli sjajni uspesi naših seniora i brojne medalje koje su osvojene na Olimpijskjim igrama, svetskim i evropskim prvenstvima u poslednje vreme. Iz tog kvantiteta uspevamo da stručnim i predanim radom pretočimo u kvalitet", dodao je Miolski.

U saopštenju RSS se navodi da su u fokusu evropska prvenstva za kadete i juniore, koja će se krajem juna i početkom jula.

Rvače Srbije do 20 godina sledeće nedelje očekuje veoma kvalitetan pripremni turnir u Madjarskoj.

"Svetska elita biće u Madjarskoj, a osim domaćina biće tu selekcije Turske, Moldavije, Kirgistana, Gruzije, Grčke.... U Madjarsku idemo sa 13 takmičara, medju kojima će biti i dvojica kadeta koji su osvojili zlata na turniru u Zagrebu - Stokić i Kojić. Nakon tog turnira, u Madjarskoj ćemo ostati još sedam dana na pripremama", zaključio je Miolski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.