"Kro Kop" se definitivno penzionisao

Najbolji hrvatski borac Mirko "Kro Kop" Filipović najavio je povlačenje iz MMA.

AKIzvor: B92 Hrvatska
Podeli

Filipović se već povlačio iz MMA i kik-boksa, ali se 41-godišnji Hrvat vraćao u ring i oktagon.

Međutim, izgleda da je ovo i konačno zbogom "Kro Kopa" svetu borilačkih veština, gde je ostvario 31 poebedu u MMA (31-11-2), a pet u UFC (5-6).

On je zbog povrede ramena odustao od borbe sa Entonijem Hamiltonom (14-4 MMS, 2-2 UFC) u UFC borbi planiranoj krajem novembra u Seulu.

"Nažalost moram otkazati borbu u Seulu. Na početku priprema sam povredio rame, nisam mogao da podignem ruku. Pokušao sam sve moguće terapije, ali nije pomoglo. Jedini lek je dve-tri nedelje pauze, a to ne mogu da priuštim ako želim da se borim. Dnevnim treninzima se povreda dodatno pogoršala, pukao mi je deo mišića", saopštio je Filipović.

Mirko "Kro Kop" Filipović
(41 godina, 187cm, 99kg)
Kikboks – 31 meč 23 pobede (12 KO) 8 poraza
MMA – 45 31 (23 KO) 11 2
Ameterski kik-boks 45 40 (31 KO) 5

"Kro Kop" se prvi put u UFC-u okušao 2007, ali se posle dva poraza u tri borbe povukao. Vratio se 2009. i slavio tri puta u sedam nastupa, najavivši novo povlačenje.

Ipak, vratio se kik-boksu, a potom i u MMA, da bi se u aprilu treći put priključio UFC-u i pobedom tehničkim nokautom nad Gabrijelom Gonsagom izborio mesto na "Borbi večeri" sa Hamiltonom.

Međutim, problemi sa povredama u drugom delu njegove karijere najavljuju konačno penzionisanje hrvatskog teškaša.

"Svestan sam da sam stigao do kraja mog vremena borca, ne želim više da treniram sa bolovima. Moje telo je izubijano bezbrojnim treninzima, imao sam devet operacija. Telo je postalo podložno povredama, posle svakog treninga sam morao da stavljam led na operisano koleno jer se napuni tečnošću", dodao je Filipović.

Njemu bi borba sa Hamiltonom bila jubilarna 80. u profesionalnoj karijeri, što je relativno mnogo za borba koji je veći deo karijere proveo boreći se na najvišem nivou u K-1, Prajd i UFC konkurenciji.

"Treniraću dok sam živ jer to je moj zivot, ali ne dosadašnjim tempom, i to me na neki način raduje. Ovo nije neka trenutna odluka jer sam nesrećan zbog svega nego je ovo moja konačna odluka. I to je najbolje za mene. Pre ili kasnije dođe vreme kada čovek mora i na zdravlje svoje da misli. Imao sam zaista dugu i bogatu karijeru i ostavio sam verujem dubok trag u borilačkom sportu, u slobodnoj borbi i u K-1. Nemam ni za čim da žalim", zaključio je "Kro Kop".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.