Srbiji četiri svetske titule

Srpski kik-bokseri osvojili su četiri zlatne medalje na Svetskom prvenstvu koje se održava u Beogradu.

AKIzvor: B92
Podeli

Titule prvaka sveta osvojili su Nenad Pagonis, Aleksandar Konovalov, Stefan Anđelković i Saša Polugić.

Bronzane medalje osvojili su Sead Bukvić, Nemanja Pantelić, Sanja Sučević, Milena Švonja, Tijana Srdić, Fazlija Redžepi, Aleksandar Topić, Dimitrije Tadić i Ljubo Jalovi. Nakon spektakla u Kombank Areni, finiš SP je zakazan za subotu kada će se u Pioniru održati još 11 finalnih borbi.

Prvo zlato u petak uveče osvojio je Pagonis, koji je deveti put u karijeri stigao do trona po K1 pravilima i indirektno najavio povlačenje iz amaterskog kik-boksa.

Pagonis je u meču punom taktiziranja pokazao svoju zrelost i savladao Belorusa Pjotra Ramankeviča.

"Za protivnika sam imao odličnog borca, teških gabarita, kao što su moja visina i težina. To su duguljasti momci, jaki, brzi i veoma spremni. On je veoma iskusan, ali eto uspeo sam da nađem rešenje i da ga pobedim. Mnogo je lepo što je ovoliko ljudi došlo, nisam očekivao ovakvu podršku. Stvarno mi je puno srce", rekao je Pagonis.

Nakon Pagonisa zlatom se okitio Konovalov, koji je protiv Rusa Šamila Gadžimusaeva odbranio titulu u disciplini loukik i pokazao zašto je broj jedan u svetu u poluvelter kategoriji.

"Mnogo sam uzbuđen i srećan zbog pobede. Drago mi je što smo svi imali veliku podršku u „Areni“. Bilo je ovde mnogo mojih prijatelja, neki od njih su došli iz Niša da bi me bodrili uživo. Mislim da sam ovim trijumfom pokazao da nisam slučajno svetski prvak, jer kad odbraniš zlato stvarno potvrdiš da vrediš", rekao je Konovalov.

Anđelković je u trećem finalu oduševio publiku sjajnom borbom protiv Rusa Ragima Alijeva u okršaju teškaša u loukiku.

"Osećaj je izvanredan, ovo mi je najveći uspeh u karijeri. Imao sam baš iskusnog protivnika, koji je prošle godine bio prvak Evrope, ali eto uspeo sam da dođem da svetske titule", rekao je Anđelković.

Zlatno veče začinio je Polugić koji je uprkos visinskoj prednosti Brazilca Felipea Mišeletija svojom brzinom i okretnošću nožnim udarcima razbio rivala.

"Svakog dana dok sam išao na treninge u Zvezdi, gledao sam ka "Areni" i maštao o ovom uspehu. Presrećan sam što sam uspeo da ga ostvarim. Već za sedam dana me čeka meč za profesionalnog prvaka sveta, imam veliki motiv da i tu upišem pobedu", istakao je Polugić.

U subotu će se u finalu boriti: Slobodan Mijajlović, Teodora Marić, Aleksandra Kostić, Tamara Bašić, Saida Bukvić, Ajla Lukač, Diana Dabetić, Danijel Memedovski, Aleksandar Menković, Andi Đurđević i Milutin Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.