Nastupa za Englesku, voli Srbiju

Na MMA i K1 takmičenju FFC 16 u Beču boje Srbije braniće Stevan Živković, ali tu su i dva momka koji potiču sa ovih prostora, Dragan Pešić i Aleksandar Rakić.

ČŽIzvor: B92 Austrija
Podeli

Pešić je rođen 1983. godine u Sarajevu, ali je živeo u Brusu podno Kopaonika. Zanimljivo je da je pre borilačkih sportova bio veoma talentovan fudbaler.

"Igrao sam za FK Kopaonik iz Brusa, na mestu centarfora, bio sam prvi strelac omladinske lige tadašnje Jugoslavije, ubeležio sam i tri nastupa za kadetsku reprezentaciju", rekao je Pešić za B92.

Bio je na korak od svoje velike ljubavi, omladinskog pogona Crvene zvezdem ali je otišao u Grčku i odigrao polusezonu za Keravnos.

"Obožavam Crvenu zvezdu, uvek u inostranstvu izlazim u njenom dresu. Ovoga puta izaći u majici svog prijatelja koji se bori sa opakom bolešću, da bih mu pružio podršku i apelovao da mu svi ljudi dobre volje pomognu", izjavio je Dragan "Little wonder" Pešić.

Iz kopački u borličaki ring

Od borilačkih veština trenirao je japansku džiu džicu, gde je stigao do crnog pojasa i kik boks.

Najviše uspeha ostvario je boreći se u K-1 od 2006 do 2009 kada je dva puta osvojio svetsku K-1 ligu 2008 u Istanbulu i 2009 u Hurgadi, Egiptu. 2009 učestvovao je u kvalifikacijama za K-1 max u Gani i pobedio. Te godine se i povredio tesko u saobraćajnoj nesreći i prekinuo potpuno sa treninzima dve godine. U K1 ima skor od 19-3.

Na takmičenju u Beču izaći će pod Engleskom zastavom.

"Volim Englesku i zahvalan sam joj na svemu što mi pruža. Tu zarađujem za život i to hrani mog malog sina, ali ne zaboravljam ko sam i odakle sam. Ponosan sam što sam Srbin i mnogo mi je drago što će moj meč biti prenošen u Srbiji posredstvom B92. U Brusu će biti organizovan prenos, preko hiljadu mojih sugrađana pratiće taj meč", rekao je Dragan Pešić.

U subotu 6. decembra Dragan će se boriti sa mladim Manuelom Bilićem, koji je upao umesto Darka Banovića, koji je dobio upalu pluća.

"Bilić je odličan borac, ali moj jedini plan je da pobedim i uopšte me ne zanima ko je preko puta mene. Uradiću sve što je neophodno za pobedu i obećavam da ćemo se svi zajedno radovati", izjavio je Pešić za B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.