Niki Hejden podlegao povredama u bolnici

Niki Hejden, bivši Moto GP šampion, podlegao je povredama u bolnici.

Izvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

Tragično preminuli Hajeden je 2015. godine dao interjvu za B92.net, koji možete pročitati OVDE.

Tridesetpetogodišnjeg Amerikanca je prošle srede udario automobil dok je vozio bicikl u Italiji, od kada je bio na intenzivnoj nezi u bolnici Mauricio Bufalini u Čezeni – zbog teškog oštećenja na mozgu.

Iz bolnice su saopštili da je Hejden pretrpeo ozbiljnu politraumu, dijagnozu koja se u medicini koristi kada osoba doživi više traumatičnih povreda.

Automobilu je od siline udarca razbijena šoferšajbna, a policija je pokrenula istragu o nesreći i ispitala je tidesetogodišnjeg vozača.

Prvak najbržeg šampionata na dva točka iz 2006. godine se samo tri dana pre nesreće takmičio u Superbajk šampionatu Italije.

'Klinac iz Kentakija' ostaje poslednji vozač iz Sjedinjenih Američkih Država koji je trijumfovao u 'kraljevskoj klasi', ali i kao vozač koji je spomenute 2006. prekinuo niz od pet uzastopnih titula Valentina Rosija.

Bio je deo Moto GP porodice od 2003. do 2016. godine, a vaozio je još za Hondu i Dukati. Startovao je u ukupno 218 trka, ostvarivši tri pobede uz 28 podijuma.

Prošle godine se prebacio u seriju Superbajk (World Superbike), a sezonu 2016. je završio na petom mestu. Hejden je ove sezone bio 13. na tabeli, a nastupao je za tim Red bul Honda.

U Italiju je posle nesreće doputovalo nekoliko članova njegove porodice iz SAD, uključujući i majku i brata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.