Miodrag Kotur za B92 o prelasku iz F1 u Moto GP

Sam kaže da je negde tokom zime izgubio dve gume, pa je Formulu 1 zamenio Moto GP šampionatom, tačnije Moto3 kategorijom.

Izvor: B92
Podeli

Mnogi ga pamte kao čoveka koji je bio deo Ferarija u vreme najdominantnijih sezona tog tima, a sada je rešen da svojim znanjem Leopard rejsing napravi šampionskim timom, ali i onim kojem će se svi diviti.

Susret sa Miodragom Koturom desio se na stazi „Katalunja“ tokom trke za Veliku nagradu Katalonije, a u intervjuu za B92 on se osvrnuo na godine u Formuli 1, svoju ulogu u Leopardu, ali i sve ono što u bliskoj budućnosti očekuje njegov tim...

Mnoge je Koturov odlazak iz Formule 1, iako je njegova avantura sa Katerhemom neslavno završena, iznenadio, ali je do njega došlo posle dugog razmišljanja.

"Formula 1 se mnogo promenila. Nije više ono što je bila, drugačiji je to svet sada i ne privlači me, jednostavno. Sve te zabrane – za motore, za pneumatike, da ljude ne smeju da dolaze ranije na stazi, da moraju da odu pre nekih sati sa nje... Kao da je policijski čas uveden. Sećam se da sam izašao iz padoka u Singapuru u 8.30 ujutro i krenuo u hotel, bio je to petak na subotu, i razmišljao sam šta to meni treba. Kakav je to sport?! Pustio sam da me to prođe, ali sam razmišljao da. čak i da Katerhem ostane u šampionatu, nisam bio siguran da ću i ja ostati, jer nema tu više nikakve zabave", rekao je Kotur za B92.

Kompletan intervju sa Miodragom Koturom možete da pronađete u našoj rubrici 'Intervjui'.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.