Malo akcije u Sočiju, Hilkenberg najbrži

Vozač Fors Indije Niko Hilkenberg ostvario je najbolje vreme tokom prvih slobodnih treninga pred 15. trku sezone Formule 1, Veliku nagradu Rusije.

JTIzvor: B92 Rusija
Podeli

Tokom dva treninga, na stazi u Olimpijskom parku u Sočiju, viđeno je malo akcije, prvo zbog izlivanja dizel goriva u poslednjem sektoru, a potom i kiše.

Zbog izlivanja goriva, prvi trening je trajao pola sata kraće, a Hilkenberg je najbrži krug zabeležio u vremenu od 1:44.355 minuta, sa 52 hiljaditinki prednosti u odnosu na Nika Rozberga u Mercedesu. Treće vreme tada je imao vozač Ferarija Sebastijan Fetel, koji je bio još skoro šest desetinki dalje.

Unutar jedne sekunde od pobednika trke 24 časa Le Mana bili su još samo njegov timski kolega Serhio Peres i Danijel Rikardo u bolidu Red Bula. Vozač ekipe Toro Roso Karlos Sains junior imao je šesto vreme, a sledio ga je aktuelni svetski šampion Luis Hamilton, koji je imao velike probleme i bio je sekundu i tri desetinke iza Hilkenberga.

Prvu desetoricu kompletirali su vozač Vilijamsa Valteri Botas, najmlađi vozač u šampionatu i Kimi Raikonen u Ferariju.

Tokom popodneva, zbog kiše je mali broj vozača završio svoje brze krugove, a tada se na vrhu našao Felipe Masa u Vilijamsu, u vremenu od 2:00.458 minuta. Sledili su ga Fetel, Botas, Ferstapen, Fernando Alonso u Meklarenu, domaći vozač Red Bula Danil Kvjat, Sains i Dženson Baton u drugom Meklarenu.

Poslednji slobodni trening vozi se u subotu od 11 časova po našem vremenu, dok su kvalifikacije tri sata kasnije. Trka za Veliku nagradu Rusije startuje u nedelju u 13 časova, a pred nju Hamilton ima 48 bodova više od Rozberga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.