Štulić predstavlja srpski karting u Parizu

Šampion Srbije u rekreativnog kartingu (SOR) za 2016. godinu Đorđe Štulić predstavljaće nađu zemlju u Parizu u svetskom SWS (Sodi World Series) finalu.

AKIzvor: B92
Podeli
Foto: Tanja Stošić (SOR Karting)
Foto: Tanja Stošić (SOR Karting)

* Štulić će nastupati 26. maja od 7, 11 i 15:15 časova, te 27. maja od 8 i 15 časova.

Štulić će nastupiti među 280 trkača iz više od 50 zemalja, a SOR će treću godinu zaredom imati predstavnike u Sprint kupu.

Štulić je vozač A lige i Carbo Racing tima, prošlogodišnji šampion B lige i trkač sa ukupno 65 trka u okviru SOR šampionata.

Na debiju Srbiju su predstavljali Nenad Đapa, Ivan Gošić i Ana Petrović, naredne je bio samo Đapa, a ove će usamljen biti Štulić.

"Uzbuđenje raste! Idem da se zabavim, da ponovo vidim Pariz i da osvetlam obraz SOR. Gledao sam i "on board" snimke staze, naučio sam sve napamet. Pričao mi je (Nenad) Đapa da su Italijani najoštriji, a da su Francuzi opasni, ipak je to njihova staza. Ima dosta prepreka", rekao je Štulić.

Srpski šampion najviše strepi od duge staze.

"Moram da nosim rebarnik i kremu protiv bolova, pošto je staza toliko izuvijana da ću da se izubijam. Kad sam uzeo titulu u SOR u B ligi, nisam znao da sam i u SWS prvi. Saznao sam to tek na dodeli u decembru. Od tada sam počeo da analiziram i smišljam strategiju. Nikog ne poznajem od konkurenata. Nekoliko Francuza i ljudi iz Emirata su vodeći. Oni imaju više od 10.000 poena, godišnje voze više od 100 trka na raznim stazama. To je zaista impresivno. I mi smo sada asfaltirali stazu i sve je krenulo mnogo ozbiljnije, pa idemo njihovim stopama", istakao je Štulić.

Trke možete pratiti uživo na Fejsbuk stranici SOR kartinga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.