Beogradski i Bejrutski maraton potpisali Memorandum o saradnji

Direktori Beogradskog i Bejrutskog maratona, Dejan Nikolić i Mej El Halili, potpisali su u Skupštini Beograda Memorandum o saradnju.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Photo by Spencer Platt/Getty Images
Photo by Spencer Platt/Getty Images

Kako je preneo Beogradski maraton, Mej El Halili podseila je da je ta manifestacija u Libanu počela 2003. godine i da od tada širi poruku mira nakon gradjanskog rata u toj zemlji.

"Trčanje je nekad u mojoj zemlji bio sinonim za bežanje, a danas znači trku ka miru, nadi i slobodi. To je moć sporta jer su se ujedinili ljudi različitih vera", rekla je ona.

Nikolić je kazao da maraton pokazuje da nema prepreka i ograničenja koji ne mogu da se savladaju.

Sastanku je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, koji je izjavio da su Beograd i Bejrut, kao i Srbija i Liban povezani, kako kontaktima tako i sličnim dogadjajima iz prošlosti zbog rata i izbeglištva.

"Sport povezuje ljude, ali i uklanja tegobe i teškoće života. Sporazum izmedju Beogradskog i Bejrutskog maratona predstavlja još jedan most koji neće povezati samo sportiste, maratonce i rekreativce, već i dva naroda. On je uvod u ozbiljniju i detaljniju saradnju dva grada", rekao je Mladenović.

Zamenik gradonačelnika je kazao da očekuje da će delegacija Beograda posetiti u novembru Bejrut, kako bi dala podršku poruci mira koju maraton nosi sa sobom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.