Ivana: Sa osmehom sam prihvatila izazov

Ivana Španović istakla je posle pobede u Cirihu da je sa zadovoljstvom prihvatila izazov svoje rivalke Tijane Bartolete.

Izvor: B92, Beta
Podeli

Srpska atletičarka je nacionalnim rekordom u skoku u dalj sa 7,02 metara drugi put u nizu slavila u Dijamantskoj ligi i osvojila drugo mesto u generalnom poretku.

"Takmičenje je bilo vrlo uzbudljivo. Pre svega mi je drago što sam uspela da ostanem pribrana i smirena pred treću seriju posle prva dva prestupa“, rekla je Španovićeva.

Srpska reprezentativka vodila je sve do šeste serije sa 6,93, kada je Amerikanka u poslednjoj seriji postavila bolji rezultat, baš kao u Pekingu, kada je osvojila zlato.

"Posle Tijaninog skoka u šestoj seriji, samo sam se nasmejala i sa zadovoljstvom prihvatila izazov. Ovog puta završila sam takmičenje u moju korist s novim nacionalnim rekordom. Meni lično je izuzetno važan i skok od 6,93 metra sa više od 15 centimetara rezerve, koji je samo pokazatelj da mogu mnogo više i od ovih 7,02, ali ima vremena za nove podvige", rekla je Španovićeva.

Srpska rekorderka je na Svetskom prvenstvu u Pekingu osvojila bronzanu medalju, iako je dugo vodila sa tadašnjim nacionalnim rekordom od 7,01.

"Probali smo da iskorigujemo zalet u odnosu na Peking da bi Ivana bila što brža na zaletištu, što je rezultiralo sa prva dva prestupa. U trećoj i četrvoj seriji Ivana je imala odličane skokove preko 6,90 metara, a onda se ponovila scena iz Pekinga: Bartoleta je u šestoj seriji skočila 6,97. Ivana je, međutim, na najsjaniji mogući način odgovorila na skok svetske šampionke i s novim ličnim i nacionalnim rekordom pobedila“, rekao je trener Goran Obradović.

Rekorderka Srbije već u nedelju, 6. septembra ima novo takmičenje, u Berlinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.