Vesti -

Brnabićeva priznala: Rast ne može biti 3%

Beograd -- Privredni rast ove godine ne može biti tri odsto, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić, na konferenciji za medije u organizaciji Američke privredne komore.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ona je na konferenciji za medije na pitanje novinara koliki se privredni rast očekuje, rekla da on neće biti tri odsto, kako je i MMF predvideo.

"Ne bih licitirala oko tačnog procenta, dosta smo licitirali, bilo bi neozbiljno, ali iskreno ne vidim kako bi mogao biti na kraju tri odsto."

Na pitanje šta je sa merama za podsticanje rasta koje je vlada najavila kaže: "Od tih projekata svakako ima nešto, mi smo ih isplanirali, nismo objavili kao što sam bila najavila, ali ih implementiramo."

Ona je navela da u oblasti infrastrukture i građevine nije zabeležen rast prema procenama vlade i MMF-a.

"Ne vidimo usled čega je to tako. Povlačenje sredstava kako je bilo kako je predviđeno, broj izdatih građevinskih dozvola je veći nego ikada. Razgovaramo sa kancelarijom za statistiku da vdimo šta je problem, da li da promenimo uzorak kompanija. Zbog toga MMF još nije spustio svoju prognozu“, rekla je premijerka i istakla da su svi ostali ekonomski pokazatelji jako dobri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.