- Komentari -

Ovo su unosni poslovi budućnosti

Pojmovi "urbani poljoprivrednik", "upravljač bespilotne letelice" ili "dizajner otpada" nisu plod mašte autora popularnih romana naučne fantastike.

Izvor: Novi magazin
Pošaljite komentar
  1. Kod nas ce i 2030.najunosnije biti clan stranke i stranacki klimoglavac na drzavna jasla.
    Ovo su zanimanja za razvijeni i nornalan svet koji je bar 100 godina ispred nas,u svakom smislu.
     (Kancelarija za brze odgovore., 1. novembar 2014 14:02)

    # Link komentara

  2. drage kolege programeri, čitate li vi? shvatate li, da zapravo gradimo virtualni kavez sa nasu decu?
    (eto, 1. novembar 2014 11:35)

    # Link komentara

  3. ".....u kojima ćemo u bliskoj budućnosti moći da uživamo ne ustajući iz udobne fotelje u našem domu..."....MA,SAMO DA SE NE VADI DUPE DEBELO IZ FOTELJE!!!....a sve cce samo da se odradi...i shto je najvazznije-VIRTUELNO!...samo chekam da svane jednom jutro kada ccu jedino mocci virtuelno da doruchkujem,a kasnije josh virtuelnije rucham!....ustvari,taj dan i nije tako daleko,zahvaljujucci mestu na planeti gde zzivim,i onima koji upravljaju 'tim mestom',tako zdushno i marljivo se trudecci da taj dan i chas mi,zatochenici u sopstvenoj kucci,nechekamo bash previshe dugo!....
     (Charuga, 1. novembar 2014 11:28)

    # Link komentara

  4. Sadasnji + buduci poslovi:
    - ui/ux dizajner
    - graficki dizajner
    -web developer (front & back end)
    - content writer
    - seo/online marketing specialist

    Shvatite, Internet nece skoro da se 'ukine', i sve prelazi online, time i tolika potreba za radom, a tek ce i biti...
    (volim pe-ha-pe, 1. novembar 2014 10:57)

    # Link komentara

  5. Postojalo je vise pokusaja urbane poljoprivrede i svi su propali. Jedno je kada vi na terasi, umesto ukrasnih biljaka, gajite u saksijama paradajz ili papriku (sto takodje moze biti i ukras), a sasvim drugo ozbiljna poljoprivredna proizvodnja. Mnogo je skuplje u grad dovoziti djubriva, "hemiju", hranu za domace zivotinje...nego vec gotove poljoprivredne proizvode. Najbolje resenje bi bilo da ljudi ostaju na selu i proizvode hranu i za sebe i za gradsko stanovnistvo, ali da za svoj rad budu posteno placeni. Tada seosko stanovnistvo ne bi toliko hrlilo u gradove.
    (Trovach, 1. novembar 2014 10:45)

    # Link komentara

  6. Otvoriti frizerski salon.
     (Džeremi Klarkson, 1. novembar 2014 10:41)

    # Link komentara

  7. Upravljač bespilotne letelice... kao sto smo imali priliku nedavno da vidimo na fudbalskoj utakmici srbija albanija, moglo bi se reci da su albanci ispred vremena :)
    (defeater, 1. novembar 2014 10:26)

    # Link komentara

  8. Bespilotne letilice se pogrešno nazivaju, treba ih zvati daljinskoupavljane letilice, jer i one imaju pilota koji upravlja njima. Ovako se stiče utisak da lete same i da nema odgovornih za njihova dejstva.
    (draganbb, 1. novembar 2014 10:19)

    # Link komentara

  9. U Srbiji moze kladionica,stranka,turisticka agencija koja mazne pare od "virtuelnih" putovanja vlasnik registruje drugu firmu na isto ime od druge firme korumpira sudiju i tuzioca.

    U drzavi gde sudski procesi pred privrednim sudovima traju 10 i kusur godina a vlasnik pokradene robe dolazi na rociste novim bmw x6 kupljenim od pokradenih para od firme za koju dolazi da "da izjavu sudiji" i niko mu nista ne moze"jer presuda jos nije donesena" Vi pricate o nekom preduzetnistvu?

    Najbolje preduzetnistvo u Srbiji je dok ste jos u Srbiji ucenje Nemackog,Engleskog,Holandskog i Svedskog jezika ucenje zanata bilo kakvih vodoinstalacije,keramika,elektroinstalacije,sanitarna higijena,stolarstvo i bezanija sa stecenim znanjem.

    Ko hoce da radi nesto posteno u zivotu i da to posteno proda.Bolje raditi kao zanatlija na Zapadu 1 dan nego li kao preduzetnik u Srbiji 365 dana.
    (Ljuba, 1. novembar 2014 09:51)

    # Link komentara

  10. Svu sreću želim "stručnjacima" u ovim oblastima, valjda će moći da se preživi od ovih "unosnih" poslova. Ja ću da se držim svog programiranja.
     (Muad'Dib, 1. novembar 2014 09:35)

    # Link komentara