- Komentari -
  1. Srbija je tu - gdje jeste: na rubu Evrope, debelo kaska iza ostalih i tvrdoglavo neće (ili ne uspjeva) da dohvati priključak...Elem, gas Rusima mora da se plati i - tačka! Ne bi bilo drugačije ni da se radi o partnerima na Zapadu, koji bi doduše benevolentno ponudili reprogram duga uz povelike kamate, koje bi na kraju triplirale glavnicu. Tako to funkcionira u liberalnom kapitalizmu, koji je na djelu i u Rusiji. Inače, kako i zašto je Rusima prodan NIS i po kojoj cijeni ne treba pitati Ruse - već naše "sposobne pregovarače", koji nikako da zaborave na - u nas ustaljenu zabludu o našim vječitim prijateljima; to naprosto nije tako , i nikada u istoriji nije ni bilo! Sve se svodi na interes, pa ako je obostran - tim bolje! Inače, veliki i moćni imaju poseban odnos prema manjim...ni Rusi nisu u tome izuzetak! Bezbroj primjera ima za to (naši građevinari, koji rade u Rusiji, mogli bi vam predočit sijaset dokaza). Ali, tako danas funkcionira svijet i treba se što prije pozicionirat u skladu sa svojim geografskim položajem i sopstvenim interesima, i nipošto se ne petljati u "igre velikih", za što mi nemamo - niti smo ikada imali - kapaciteta! Use i u svoje kljuse!
    (Pro patria, 3. novembar 2014 10:53)

    # Link komentara

  2. Srbija je u - gdje jeste: na rubu Evrope, debelo kaska iza ostalih i tvrdoglavo neće (ili ne uspjeva) da dohvati priključak...Elem, gas Rusima mora da se plati i - tačka! Ne bi bilo drugačije ni da se radi o partnerima na Zapadu, koji bi doduše benevolentno ponudili reprogram duga uz povelike kamate, koje bi na kraju triplirale glavnicu. Tako to funkcionira u liberalnom kapitalizmu, koji je na djelu i u Rusiji. Inače, kako i zašto je Rusima prodan NIS i po kojoj cijeni ne treba pitati Ruse - već naše "sposobne pregovarače", koji nikako da zaborave na - u nas ustaljenu zabludu o našim vječitim prijateljima; to naprosto nije tako , i nikada u istoriji nije ni bilo! Sve se svodi na interes, pa ako je obostran - tim bolje! Inače, veliki i moćni imaju poseban odnos prema manjim...ni Rusi nisu u tome izuzetak! Bezbroj primjera ima za to (naši građevinari, koji rade u Rusiji, mogli bi vam predočit sijaset dokaza). Ali, tako danas funkcionira svijet i treba se što prije pozicionirat u skladu sa svojim geografskim položajem i sopstvenim interesima, i nipošto se ne petljati u "igre velikih", za što mi nemamo - niti smo ikada imali - kapaciteta! Use i u svoje kljuse!
    (Pro patria, 3. novembar 2014 10:50)

    # Link komentara

  3. ne zanima me,grejem se na drva,i grejacu se na drva..
     (lemy, 1. novembar 2014 09:19)

    # Link komentara

  4. cekaj jel moguce i srbiji ? braca rusi ?
     (EU, 1. novembar 2014 08:53)

    # Link komentara

  5. Dug se mora platiti,i sto je najgore to je stari dug.
    Kad to platite,razmisljajte da pravite novo skladiste gasa...
     (Luka Laban, 1. novembar 2014 08:51)

    # Link komentara

  6. Mi zavisimo od Rusa, od Arapa, od EU i ko zna od koga sve da nismo u stanju ništa da postavimo sami na svoje noge i pored sve priče našeg premijera, bez stranih investicija smo mi mrtva tačka na zemaljskoj kugli. I pored toga ni ovi pametnjakovići nisu uspeli da stvore ambijent potencionalni investitorima sem što su domaće skratili na nivo tajkuna da i ako su jedini koji imaju kapital sve pokušavaju da im se noge skrate. Toliko političkog mazohizma koliko ga kod nas ima neće se valjda nigde u svetu naći. Krajnje je vreme zaboraviti sve nesuglasice i zajedničkim snagama izvući Srbiju iz blata da svaki dan koji gubimo može biti fatalan za zemlju i za narod.
    (milan, 1. novembar 2014 08:12)

    # Link komentara

  7. Zar ga nije Vucic zvao na paradu i grljenje da mu zamaze oci drugarstvom i bratstvom? Ja pricam posao je posao a botovi braca Rusi. Plati pa se klati. Nikakav uvoz Fijata sto nas voli i te gluposti. Nece vam Putin doci vise jer po faci mu se video transfer blama.
     (Duci0167, 1. novembar 2014 01:36)

    # Link komentara

  8. Trazice Antic da se Srbiji normalizuju isporuke gasa i pre placanja, samo da ovom napacenom narodu ponovo poture patku da su nam "prijatelji".
    E sto bi voleo da ih odbiju i uguraju im "pusku", posto vec sami to traze i da se domacinski ismejemo.
    (Ha ha, 1. novembar 2014 00:22)

    # Link komentara

  9. Bratski nema sta... Od sutra smanjujem isporuku slatkisa bratu jer mi nije usisao sobu. Slihtara mala...
     (Liberal, 31. oktobar 2014 23:39)

    # Link komentara

  10. Bas su cudni Rusi, traze da se plati gas? stvarno su nefer.
     (Kole, 31. oktobar 2014 21:58)

    # Link komentara

  11. Pošto vidim Vučić se muči kako da plati
    Rusima dug, hoću da mu pomognem. Prvo da kaže Rusima da uzmu 67 miliona od Bogoljuba karića koje diguje 8 godina za porez. Takodje da uzmu i 67 miliona na ime kamata. Ostale pare, koje nedostaju do 240 miliona, da uzmu od Mire i Marka. Kao što se zna Rusi ne isporučuju ove navedene gradjane Srbije i mi nismo u stanju da naplatimo pare koje duguju.
    (Ljubivoje I, 31. oktobar 2014 21:50)

    # Link komentara

  12. Samo tako. Ameri su u Smederevu istopili tenkove, haubice...., praktično za džabe. Kad su završili operaciju vratili su železaru. Sad ćete oterati i Ruse. Vratiće Vam NIS , moraćete da vratite ulog i sve što je investirano. Onda sledi prodaja NISa zapadnoj kompaniji koja će staviti katanac. Pamet u glavu. Propadamo već 25 godina i još nema kraja. Hoćete u EU nema nikavih popusta, jer ćete u eventalnom jurišu na Rusiju morati da učestvujete i ratno i sankcijama.
    (Pedja, 31. oktobar 2014 21:13)

    # Link komentara

  13. Znaci vojna parada,blokada pola Beograda sedam dana,avioni,kamioni,tenkovi(jos se nezna kolko to kosta)...sve bese uzalud.
     (deks, 31. oktobar 2014 20:42)

    # Link komentara

  14. Ziveo Putin!
    (Saut park, 31. oktobar 2014 20:29)

    # Link komentara

  15. Ma, i za to je kriv DS.
     (paja, 31. oktobar 2014 20:26)

    # Link komentara

  16. kako vam nije jasno da je ovo posledica sankcija Rusiji. Rusi gubitke koje im donose sankcije krpaju naplatom dugova od svojih duznika. To vam je isto kao kad vam se smanji plata, gledate kome ste posudili koju kintu ga bi trazili lovu nazad
    (dragance, 31. oktobar 2014 20:25)

    # Link komentara

  17. Domaci gas 2000 hiljada kubika x 385 USD = 770000 USD dolara dnevno. Ovo smo poklonili Rusima ( 150 miliona dolara godisnje, bez troskova transporta, bez placanja rudne rente, izgradjen Banatski dvor ). Biznis koji vodi Gaspromneft moze da vodi i moja baba. Raskinuti sve ugovore sa Rusima i poslati ih da se jave na medjunarodni tender, pre toga promeniti i zakon o rudnoj renti. Ako su sposobni pobedice na tenderu. U medjuvremenu povezati se gasovodima sa Evropom i kupovati gas na slobodnom trzistu. Da ne zaboravimo sudjenje odgovornim za ovu izdaju veka. Da ne zaboravimo da je nafta pojeftinila za oko 40%. GDE JE POJEFTINJENJE BENZINA? Drzava treba da odredjuje maksimalnu cenu.
    (micko, 31. oktobar 2014 20:19)

    # Link komentara

  18. Ovako stvari funkcionisu : Rusi ratuju sa Ukrajincima i danas su im SMANJILI cenu gasa, Srbija je prva slihtara Rusije i nama se SMANJUJE isporuka gasa... Otkacite se vec jednom bezrezervne ljubavi prema Rusima. Oni samo gledaju svoj interes, mi njih skoro da i ne zanimamo. Sada im lepo uzvratite i podignite rudnu rentu koja je smesno niska i protivna zdravom razumu...
     (Saul Goodman, 31. oktobar 2014 19:46)

    # Link komentara

  19. Okrenimo im ledja dok nije kasno i pravac u Evropu.
     (ROLE, 31. oktobar 2014 19:43)

    # Link komentara

  20. ...mnozio sam i delio ponudjene cifre i nisam uspeo da sklopim sliku o kolicini gasa iz uvoza, iz domacih izvora, iz skladista, sta imamo, sta nemamo...
    ...jednostavno, cifre ne govore ono sto pise u textu...
    (kraja, 31. oktobar 2014 19:41)

    # Link komentara

  21. partnerski odnos: platite ili zavrcemo gas.
     (ash, 31. oktobar 2014 19:35)

    # Link komentara

  22. ok, dakle 5 + 2 / 10 = 7 / 10 = 75%. Hocete i budzet tako da punite ili ima neka jos bolja racunica?
    (protagora, 31. oktobar 2014 19:26)

    # Link komentara

  23. Niko ne zavisi od rusa kao Srbija... Iluzije su uradile svoje/ na duge staze
    (Zrinjski, 31. oktobar 2014 19:25)

    # Link komentara

  24. Ovo smanjenje nije direktno usmerno protiv Srbije i drugih drzava vec se vrsi pritisak na Ukrajinu. Svim ovim drzavama kao i Ukrajini daje se na znanje da ne mogu trgovati ruskim gasom i da Ukrajina ne moze dobiti ruski gas preko posrednika. Ako ove drzave imaju nedovoljne kolicine za svojstvenu upotrebu i moraju ograniciti potrosnju, logicno je da niko od njih neće davati gas Ukrajini kad nema dovoljno ni za sebe.
    (Zole, 31. oktobar 2014 19:24)

    # Link komentara

  25. Koliko ste vi iz b92 zapravo dosadni sa tim Rusima.Ajde oladite malo.
    (Rend, 31. oktobar 2014 19:22)

    # Link komentara

  26. Naslov treba da bude "Kako smo sami napravili situaciju nicim izazvanu da budemo zavisni od Rusa"
    (Goran, 31. oktobar 2014 19:16)

    # Link komentara

  27. Ja se grejem na gas, i verovatno će me pogoditi ovo, ali samo kad se setim komentara na vest da je Bosni i Hercegovini smanjena isporuka gasa, gde se navijački komentarisalo kako Rusi imaju pravo i kako su Bosanci to zaslužili... Shvatim da smo i mi ovo zaslužili
     (BT, 31. oktobar 2014 19:04)

    # Link komentara

  28. Putin je jasno rekao prilikom posete Srbiji,da je prijateljstvo nesto sto se ne moze kupiti!
    Mi nas dug moramo platiti,a kad i kako bice reseno u prijateljskom razgovoru,na nacin da oba prijatelja budu zadovoljna dogovorom!
    Nikakvih ucena nece biti,za razliku od nekih drugih pregovora!!!
    (Mare,NS, 31. oktobar 2014 19:02)

    # Link komentara

  29. "Kada bi isporuke gasa u slučaju gasne krize bile potpuno prekinute iz ta dva domaća izvora bismo mogli da podmirimo oko 75 odsto domaćih dnevnih potreba".
    Банатски двор је , на жалост, у већинском власништву Руса.И одатле могу да заврну славину.
    (Јад и беда, 31. oktobar 2014 18:58)

    # Link komentara