- Komentari -

Dve Nemice zarade kao jedan Nemac

Berlin -- Nejednakosti u zaradama između žena i mušakaraca u Nemačkoj još su veće kada se ima u vidu celokupan prihod a ne samo mesečne plate.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
  1. Sve je ovde logično obrazloženo. Problem može biti u tome što će žene istaći da žele da se izjednače u broju direktora, menadžera, vlasnika nekretnina, poslanika, ali ne bi baš da se izjednače u radu u građevinarstvu, rudarstvu i sličnim najopasnijim poslovima, koje "velikodušno" prepuštaju muškarcima. Odlazak u ratove da ne pominjemo. Mislim da u svemu ovome leži priličan razlog suštinskog propadanja Evrope, ali to je druga i duga tema.
    (markoni, 28. avgust 2014 08:58)

    # Link komentara

  2. Loše je razjašnjen tekst... radi se o (prosečnoj) razlici za isti rad kada je u pitanju ova cifra od 22%.
    (Tsunami, 28. avgust 2014 02:30)

    # Link komentara

  3. Ja ipak više volim dve nemice.
     (Zoooki, 27. avgust 2014 19:35)

    # Link komentara

  4. jaaaaooo vidii ljudi jel ovo na slici novcanica od 500e
     (za ulaganje u proizvodnju, 27. avgust 2014 19:07)

    # Link komentara

  5. To je kao da se porede babe i zabe, aj sad deset salterskih sluzbenika zaradjuje ko jedna direktorka? Prihodi su jednaki kada se za isti rad dobije ista plata, ako tu dobije vise muskarac od zene i obrnuto, onda postoji nejednakost.
    (logika, 27. avgust 2014 18:02)

    # Link komentara

  6. Ok, iskreno pitanje, koje je resenje ovog problema? Tekst kaze da zene u manjem procentu rade prekovremeno i biraju poslove sa skracenim radnim vremenom, dakle, placene su manje. Jedina resenja koja vidim su da zene budu placene vise od muskaraca po satu, da bi se zarada ispeglala (sto u kapitalizmu ne bi radilo, jer onda niko ne bi zaposljavao zene, a i realno nije fer) ili da se muskarcima ogranici radno vreme (da ne mogu toliko prekovremeno da rade, sto je opet glupost). Ima li nesto sto propustam?
    (Tz, 27. avgust 2014 17:06)

    # Link komentara

  7. Deset Srba zarade kao jedna Nemica.
     (ko to temo peva, 27. avgust 2014 16:59)

    # Link komentara