- Komentari -

Platili struju, izbegli izvršitelje

Beograd -- Deo predloga za prinudnu naplatu dugova za struju povučen je, jer su dužnici u međuvremenu izmirili dugove za period jul-novembar 2013. godine.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
  1. ljudi uzeli pare od zelenasa da bi platili dug za struju. Tuzna zemlja.
    (Custendil Pasa, 28. avgust 2014 09:02)

    # Link komentara

  2. @pex, udji u stan (ako treba uz pomoc pajsera), izbaci nesavesnog podstanara napolje, vaspitno mu udari 2-3 samara, uzmi mu sve pare iz novcanika da bi platio racune, njegove stvari (ako ih je imao) izbaci kroz prozor, promeni bravu i problem je resen. Ako i nakon toga bez tvog odobrenja udje u stan, zovi policiju zbog provale.
    (Besplatan savet, 28. avgust 2014 08:49)

    # Link komentara

  3. "... Ja ako dugujem, platicu firmi kojoj dugujem, a ne nekim privatnim licima. ..."
    (Milan, 27. avgust 2014 20:25)

    Lepo si to zamislio. Udjes u supermarket, ubacis u korpu pivo, vino, viski, snicle lososa i na kasi odbijes da platis i sve izneses napolje uz napomenu da roba nije njihova i da nemas ti njima sta da placas. Pivo Ginis je iz Irske, losos iz Kanade, vino iz Cilea a Viski Dzek Denijels je iz SAD. Neka menadzeri ili gazde kompanija koje su proizvele ovu robu sednu u avion i dodju u Beograd, daces im pare ... Gde si dobio inspiraciju za ovakvu ideju? U Diznilendu?

    Dug moze da naplati svako ko je za to pismeno ovlascen od poverioca uz uslov da duzniku prilikom naplate izda potvrdu da je dug naplacen i na potvrdi/priznanici napise u kom iznosu je naplacen.
    (!, 28. avgust 2014 08:26)

    # Link komentara

  4. bicu surov,kad cujem ne radim nigde,nemam nísta a zivi u stanu od 70kvadrata u centru BG koji minimum vredi 120000e i kaze nema nista...prodaj taj stan,kupi isti te kvadature na periferiji,za 70000 ili neku kucu na selu i za manje para,a resto para u neki posao,poljoprivredu..nego je najlakse kukati...nego treba raditi pa frka
    (kris, 28. avgust 2014 08:22)

    # Link komentara

  5. Moja iskustva sa privatnim izvrsiteljima su vise nego povoljna. Pre oko 15 godina drug mi je dugovao 1000 maraka i odbijao da ih vrati uz neke idiotske izgovore. Te iste pare sam mu dao pred desetak gostiju na svojoj slavi. Jedan drugi poznanik se u prijateljskom caskanju ponudio da resi moj problem, poslao je dva svoja radnika kod duznika u posetu i u roku od 48 casova pare su mi bile vracene. Nisam trazio nikakvu kamatu. Duznik je nabavio pare (hitno poprodao kola) dovoljne i da meni vrati dug i da plati proviziju izvrsiocima koja je kako cujem bila veca od osnovnog duga, ali nije moje da nekome propisujem cenu usluga. Ono sto sam primetio je da nas narod ni sam nije svestan svojih mogucnosti. Pada u depresiju ubedjen da ne moze da plati svoje dugove a kada se pojave izvrsioci odjednom mu se otvore novi vidici i on aktivira i iskoristi sve svoje sposobnosti i rezerve.
    (Dragan, 28. avgust 2014 08:12)

    # Link komentara

  6. pex@ Izvini,ali to nije problem drzave,to je problem izmedju tebe i tvog oca....koji ces sam da resis ,zajedno sa njim!
    (aleksandar, 28. avgust 2014 07:07)

    # Link komentara

  7. @sta je ovo
    otac zivi u MOM stanu, koji je na moje ime, brojilo je na moje ime. Zasto bih ja placao njegovu potrosenu struju? Vec placam komunalije jer me je sudski izvrsitelj pozdravio administrativnom zabranom pa sam bar komunalije preuzeo na sebe koje takodje nije placao od kada se uselio...on nece nista da plati iako ima dobru penziju..
    a kad god podviknem kaze da ce on to sve platiti, da se ne sekiram jer 'zasto ja da placam njegove racune', kako rece jednom..
    (pex, 27. avgust 2014 23:50)

    # Link komentara

  8. Citam:"dodajući da su sada izvršiteljima predati predmeti sa potraživanjima do 30.000 dinara..." Cekaj, ko je ovde lud?! Jel to sad bolje da sam duzan vise?! Kao i kad je bio reprogram, ispadoh glup sto sam ikad placao. uzas.
    (mizzi, 27. avgust 2014 22:01)

    # Link komentara

  9. 75 izvršitelja na 100.000 predmeta?
    (ja, 27. avgust 2014 21:50)

    # Link komentara

  10. Mislim da ce psihologija imati ubuduce novu granu zvanu "Stanje srpske svesti" ili neki slican naslov. Pisete neke nebulozne komentare i pravite se pametni. Pukla vest pre nepunih mesec dana kako EPS preko nejasnih racuna i izmisljenih stavki pljacka ovaj narod preko petnaest godina, i naravno nikom nista. Sramota me je sto sam deo ovog naroda. Toliko.
    (Stardust, 27. avgust 2014 20:44)

    # Link komentara

  11. Kakva je ova glupost oko izvrsitelja? Odakle njima pravo da dolaze da mi traze pare? To je onda iznuda i kradja! Ja ako dugujem, platicu firmi kojoj dugujem, a ne nekim privatnim licima. To znaci da svako moze da dodje i da mi trazi koliku god hoce sumu. To je lopovluk!
    (Milan, 27. avgust 2014 20:25)

    # Link komentara

  12. Kad je objavljena vest o isključenjima struje znao sam da je u pitanju marketing da se redovne platiše nateraju da plaćaju ako treba i pre vremena. Ako je ova sad Vaša vest tačna očekujem da se više nikad ne pojavi priča kako tamo neki koji duguju stotine hiljada dinara otpisujete delove duga.
    (Zoran M., 27. avgust 2014 20:14)

    # Link komentara

  13. Otac zivi u mom stanu i NECE da placa racune, mene gone ... Dug dosao do ko zna koliko, on se baskari, a ja trazim advokata da ga izbacim napolje.
    (pex, 27. avgust 2014 16:41)
    Ako si ti vlasnik stana i merno mesto se vodi na tvoje ime mozes da privremeno odjavis merno mesto bez skidanja brojila (do 2 godine) i problem resen.
    (walt, 27. avgust 2014 19:54)

    # Link komentara

  14. Najveci duznici za.struju su velika.drzavna.preduzeca i ustanove, okanite.se.duznika.od 10000 din i pokusjte peinudmo da.naplatite.od.od tih ustanova ako smete, prestanite da mazete oci obicnom narodu
    (counter strike v1.6, 27. avgust 2014 19:40)

    # Link komentara

  15. Otac zivi u mom stanu i NECE da placa racune, mene gone ... Dug dosao do ko zna koliko, on se baskari, a ja trazim advokata da ga izbacim napolje.
    (pex, 27. avgust 2014 16:41)

    Citam ovo vec 10 puta i ne kapiram nista! Ko je vlasnik stana? Ti ili tvoj otac? Na cije ime su ti racuni? Ako si ti vlasnik stana ili vlasnik brojila, zasto ti ne placas svoje racune? Ako je otac vlasnik, kako onda mozes da ga izbacis iz sopstvenog stana?! Sta je vama, ljudi?!
    (sta je ovo?!, 27. avgust 2014 19:32)

    # Link komentara

  16. Laz! ja kada sam otisao u EDB i pitao na koliki dug seki struju ona rece na 10.000din. Ja onda pitao kako sam ja dosao do duga od 30.000, a struja mi NIKADA nije secena??? Otac zivi u mom stanu i NECE da placa racune,mene gone...nadao sam se da ce na 10.000 da mu iskljuce struju i da dug nece rasti i da ce morati da plati da bi mu ukljucili ponovo kad ono prc!!!! Dug dosao do ko zna koliko, on se baskari, a ja trazim advokata da ga izbacim napolje..
    (pex, 27. avgust 2014 16:41)

    # Link komentara

  17. Баталите више овакве приче и нека држава КОНАЧНО! почне да ради свој посао.Свако од дужника за струју мобилни плаћа редовно!Наградно питање:"Зашто?" Одговор : "Ако не платиш нема ХАЛО!"
    Ко не може да плаћа прогласи се социјалним случајем(социјални случај нема посао, стан, кућу, кола,то немају ни његови сродници, живи у шупи и то је то.
    (Доста ми је плаћања и њакања, 27. avgust 2014 16:03)

    # Link komentara