- Komentari -

"Dajte mi gubitaša sa 5000 radnika"

Beograd -- Biznismen Miodrag Kostić izjavio je za Nin da će prihvatiti poziv premijera Aleksandra Vučića da pomogne u restrukturiranju nekog javnog preduzeća- gubitaša.

Izvor: NIN
Pošaljite komentar
  1. Ovo nisu nikakvi biznismeni,to su najobicnije sicardzije i vesti prevaranti koji su iskljucivo uz pomoc licnih privilegija i zahvaljujuci odsustvu konkurencije uspeli oteti od narodne i drzavne imovine.
    (zax, 6. septembar 2014 10:38)

    # Link komentara

  2. Znamo šta je Putin uradio u Rusiji kada je došao na vlast, sve tajkune je iskoristio za interese države i vidimo šta se dogodilo. Što Vučić ne bi isto uradio s domaćim tajkunima?
    (SrkiS, 29. avgust 2014 10:33)

    # Link komentara

  3. Vidim da se pojedinci utrkuju sa predlozima firmi koje bi Kostić preuzeo, ovo liči na neku licitaciju a ideja od strane Kostića je zaita dobronamerna i pokazuje želju uspešnog čoveka da pomogne svoju državu.Srbija ima mnogo firmi koje primaju državne subvencije i sigurno ima osnova da se Vučić i Kostić dogovore o saradnju najviše u korist Srbije.Ne verujem da Kostić tu tipuje neku sopstvenu korist.
    (MilankaSavić, 29. avgust 2014 10:09)

    # Link komentara

  4. Ideja sa štampanjem para ali sa velikom kontrolom da ne ode u ličnu potrošnju već u finansiranje proizvodnje koja će svakako uticati na povećanje BDP nije tako loša ali bi svakako tražila i povećanu fiksalnu disciplinu koje sada nema i mnoge promene u našoj ekonomiji.Mislimn da ideja sa Kostićem kao čogveka sa iskustvom u biznisu i nije tako loša jer bi sigurno dala rezultate na rok od godine dana za neku frimi koja je strateški važna za ovu državu.
    (novica952, 29. avgust 2014 10:07)

    # Link komentara

  5. Svako ko moze da pomogne, trebalo bi da se ukljuci u razvoj, ali nesto ovo licitiranje i utrkivanje ne izgleda dobro. Miodrag Kostic i Milan Beko su uspesani biznismeni, to im niko ne moze poreci. Predlog Aleksandra Vucic da im pruzi sansu da se dokazu kao rukovodioci propalih preduzeca je odlicna, ovo je jedinstvena prilika da se srpska javna preduzeca postavi na zdrave osnove, krajnje je vreme da prekinemo sa praksom postavljanja partijskih direktora koji o biznisu ne znaju nista. Lako ce oni biti smenjeni ukoliko ne budu imali uspeha.
    (IZVOLI - POKAZI - STA - ZNAS, 29. avgust 2014 07:59)

    # Link komentara

  6. Bolje i on nego da prosla vlast radi nesto,on je zlato za razliku od prosle vlasti koja se nauzimala para.
    (Piskota, 28. avgust 2014 17:53)

    # Link komentara

  7. Pa ova zemlja se mora osloniti na svoje privrednike i ne bi bilo lose da se malo oprobaju u javnim preduzecima i pokazu svoje sposobnosti!Ne mozemo svakog uspesnog privrednika nazivati tajkunom bez ikakve osnove!
    (Dejan, 28. avgust 2014 17:47)

    # Link komentara

  8. Kako volim ove što od drveta ne vide šumu. A kako eksperti mislite da se mala siromašna zemlja izvuče iz tranzicije? Prodajom? A ko ima pare da kupi preduzeća? Domaći tajkuni i strani investitori? Ako nećemo da damo našim tajkunima onda hajde sve da damo stranim globalistima. I onda lepo potpišemo kapitulaciju i to je to. Vaše demokrate su napravile masakr svojim privatizacijama. Vaši tajkuni nisu davale socijalne programe, nisu plaćali poreze i otpuštali su radnike. Vučić im samo sad traži da ako su se već obogatili ni krivi ni dužni sad pošteno uzmu i nekog gubitaša pa da malo "kusaju i surutku, a ne samo da mažu kajmak". A što se upravnih odbora tiče - ne dolazi u obzir jer tamo odavno ne sede stručnjaci nego partijski lokalni čelnici koji figuriraju i primaju za to nadoknade.
    (Koala, 28. avgust 2014 12:47)

    # Link komentara

  9. Treba čoveku pružiti šansu, neverujem da je Vučić napravio pogrešan potez kad je on u pitanju.
    (Pavle ru, 28. avgust 2014 12:03)

    # Link komentara

  10. Vreme je da se ovakvi oduže državi. Dajte mu preduzeće i rok, bez novčane nadoknade i raznih privilegija, pa da vidimo koliko je sposoban.
    (Kondor, 28. avgust 2014 11:16)

    # Link komentara

  11. PRVI MAJ-PIROT ! Definitivno ! Nije bas "gubitas" ,tim bolje !
    (PRVI MAJ-PIROT !, 28. avgust 2014 11:14)

    # Link komentara

  12. Hehe...
    i to bas 5000!
    Ovaj se nameracio na zelezaru, a ovo je siguran put....
     (markomb, 28. avgust 2014 10:32)

    # Link komentara

  13. I ja imam viziju da bi isto tako kupovinom za Evro, šećerane i druge firme sa pristupom državnim parama uradio tako nešto. Prvo sam vozio traktor bez dozvole pa položio u 16. godina. Sada sam Dr sc. a gospodin je završio za ciglara sem fakulteta, da bi mogao voditi ciglanu u Vrbasu, pa mu predlažem da krenemo zajednički biznis. On da pravi ciglu a ja da vozim.
    (Aleksandar, 28. avgust 2014 10:15)

    # Link komentara

  14. Neka to bude železara u Smederevu!
     (Slobodan Pavlović, 28. avgust 2014 10:12)

    # Link komentara

  15. Hteo si da otmeš PKB za nekoliko evra, Đilas te sprečio i zbog toga ga mrziš. Kole finansira svakog ko je na vlasti, da može mirno da mulja...danas PKB vredi 500 miliona evra, a to je moglo da završi u tvom džepu, a ne u džepu građana Beograda, kao sada. Hvala Đilasu što te je sprečio i što je građanima Beograd ostavio PKB koji vredi sada 500 miliona evra.
    Što se tiče tvoje ponude, pa što ne bi nešto kupio, neko preduzeće u restruktuiranju, sa 5.000 radnika, pa da ga ti oporaviš i obogatiš se...ti bi samo da ti neko nešto da...npr kupi akcije Simpa ili Jumka pa ih oporavi...A što se tiče ovog šlihtanja Vučiću, kad siđe sa vlasti najžešće ćeš ga pljuvati, sad ti treba pa pričaš budalaštine, a jako dobr znaš da sve radi pogrešno...jako dobro znapš da ovaj Sertić ne zna ništa i da će vrlo brzo leteti, kao i predhodna 4 ministra privrede, za dve godine vladavine sns prevaranata, neznalica...
    (SNS tajkunska partija, 28. avgust 2014 10:10)

    # Link komentara

  16. I kada bi se prihvatio tog posla, pratili bi se rezultati.Treba svojom imovinom da garantuje ako napravi gubitke u javnom preduzecu.
    (taur, 28. avgust 2014 10:02)

    # Link komentara

  17. Tri reci samo: profesorka Dana Popovic. Zena je sve objasnila.
    (Hm, 28. avgust 2014 10:02)

    # Link komentara

  18. vec vidim novu taktiku drzave, daju oreduzeca "spasiocima" i na kraju oni postaju drzava,lepo,buducnost je divna. recimo kostic je uzeo Maradicko jezero, sad se sprda vozi skutere a da dodjes da pecas 1500 din, divno.
     (raci, 28. avgust 2014 09:52)

    # Link komentara

  19. UZMI S I M P O
    (NN, 28. avgust 2014 09:52)

    # Link komentara

  20. Dajte mi polugu i podicicu zemlju. A.V.
     (copi, 28. avgust 2014 08:56)

    # Link komentara

  21. On nemoze da bude direktor nekog propalog preduzeca nego samo savetnik,on ce da savetuje a drugi da odgovara pred sudom,TO JE ON u slici i prilici,na taj nacin je i stigao od ulicnog prodavca secerlema u vrbasu do vratolomnog bogatstva kojeg nije mogao ni u snu da zamisli ALI ZUTA GAMAD mu je to sve omogucila i sad moze da prodaje pamet umesto secerlema izludjenom narodu.Sto nezucne nesto o punim kombijima vreca za smece pinih maraka i dolara koje je odvezao u Lichtenschtein gde i danas ima konto i naravno i mobilni koji i danas koristi a to mu je omogucio izvesni ALU KOENIG iz austrije sa kojim je bio u talu,NJEGOVOM POSTENJU NIGDE KRAJA,moze zutima da pali svecu svaki dan i da ih dozivotno izdrzava kao trenutne beskucnike koje je poplava odnela kako ih je i donela,samo sto narod jos uvek zaudara na neprijatan zuti vonj dok neizvetri ,ali kad se ovaj povremeno pojavi u javnosti taj vonj biva sve jaci.....narod jeste opljackali ali narodu vrana mozak nije popila.
    (krle - dron, 28. avgust 2014 08:48)

    # Link komentara

  22. Sledeci put glasajte odmah za tajkune a ne za SNS, a rekose da znaju i mogu kako jel to znanje deljenje drzavne imovine kao da im je licna prcija i to tajkunima i ratnim profiterima.
    (Farsa, 28. avgust 2014 08:46)

    # Link komentara

  23. Za sve Vas neupućene: Koletova imperija se ozbiljno drma. Pad cene šećera na svetskom tržištu je ozbiljno ugrozio njegove bilanse i prvi put mu se finansijsko stanje firme urušava. Već je počeo da mulja sa repom a i Ukrajina ga je dokusurila. Hoteli mu baš i ne idu kako treba a dokapitalizacija EBRD-a će se u slučaju neispunjenja (naduvanih prognoza) pretvoriti u kredit. Poslovanje Carnex-a, koje vod Tijana Anđelić (ex Lutrija i pod istragom)je katastrofa.Inače njegova izjava da se 20 godina ne bavi operativnim poslom je čista laž. MK Grupa (kao takva) tek postoji nekoliko godina a Kole se pita za malte ne svaku malu ozbiljniju odluku i meša se u sve. Svi iole ozbiljni kadrovi su ga napustili i ostali su samo poltroni. Čovek jednostano nije navikao da posluje po tržišnim uslovima bez protekcije države.
    (Šećeraš, 28. avgust 2014 08:25)

    # Link komentara

  24. Ovu zemlju su upropastili a i dalje upropascavaju politicari.Definicija uspesnog srpskog politicara je da je to covek koji nista ne zna da radi a ima diplomu i ume da prica pred medijima.
    Po ovom coveku mozete da pljujete koliko hocete ali je on vrlo uspesan biznismen , a to nije postao kradjom kao vecina.
    Treba mu dadi najveceg gubitasa i odresene ruke .
    (Dragan, 28. avgust 2014 08:19)

    # Link komentara

  25. Mnogo cesto se poslednjih nedelja javljaju raznorazni tajkuni, bizmismeni i lopurde trazeci da im se "nesto da". Bice da je doslo vreme naplate za usluge i podrsku pruzene tokom borbe za vlast. Pa gospodo na vlasti, san je prosao bojim se da je java surova. Dugovi se moraju vracati. Po raspolozenju botova bice da ste se vec odlucili. Ubrzano se ide ka rasprodaji banjskih bolnica inace imovne PIO fonda. I onako nije vase, platice penzioneri i oni drugi kojima ce te smanjiti plate. A oni pametniji i bogatiji ce umesto iza resetaka da sede u UO i direktorskim foteljama. Alal vera majstori! Ko zna zna.
    (Prosto ko' pasulj, 28. avgust 2014 08:18)

    # Link komentara

  26. Sudeći po Vrbaškoj privredi od 5000 ostaće ih 50.
    (Velja, 28. avgust 2014 07:40)

    # Link komentara

  27. Toliko o proveri kapitala tajkuna, toliko o sprovođenju zakona i predizbornim obečanjima!
    Peglanje "istorije" poslovanja, kao i pokušaj da se u javnom mnjenju za 180 stepeni preokrene , "opere obraz" PREBOGATIH POJEDINACA-"FINANSIJERA" -NARAVNO UZ ZDUŠNU PODRŠKU "VLASTI"!
    Šta kažu institucije ,MUP,istraga,sudstvo,ZAŠTITNICI GRAĐANA,SINDIKATI,NOVINARSTVO, O OVAKVOM ODABIRU.........naravno ĆUTE (ogromna većina)!
    Sve je jasno!
    (SMEDEREVAC, 28. avgust 2014 06:51)

    # Link komentara

  28. Kole, Šta če biti sa repom ove godine, pošto si svojevoljno i jednostrano promenio klauzule ugovora (naravno deviznu cenu vratio u dinarsku i pri tom je još smanjio)Dal mi se čini da si počeo pevušiti onu staru "kad moj brod tone, toneee…ee . Počelo je.
    Ljudi, na ovom čoveku je jedino njegova ćelavost besprekorna i savršena, sve ostalo je iluzija i virtuelno. Videćete uskoro.
    (pipa, 27. avgust 2014 23:58)

    # Link komentara

  29. A vi nama dajte vase proizvode besplatno, dobro cemo ih udomiti i iskoristiti.
    (z, 27. avgust 2014 23:53)

    # Link komentara

  30. Sada ce da pokaze da moze i da spasi firmu.Da vidimo.
    (taur, 27. avgust 2014 23:36)

    # Link komentara

  31. Dajte mu opstinu Rakovica, to je skolski primer gubitasa sa najmanje 5000 beskorisnih radnika!
    (Luka_Laban, 27. avgust 2014 23:34)

    # Link komentara

  32. Dajte mu železaru.
    (sale, 27. avgust 2014 23:30)

    # Link komentara

  33. A gospodin Kostić bi trebalo da plati ekstra profit pošto su ga pre nekoliko godina plaćali svi ostali nazovi biznismeni,a on se vešto izvukao, a mogao bi i radnicima da plati prekovremene sate umesto da im za to daje slobodne dane koje ne mogu iskoristiti!!!
    (Đuro, 27. avgust 2014 23:26)

    # Link komentara

  34. Pa dobro, Šećerko, evo ti, samo pazi, ovde nema prepakivanja.
    (aleksandars, 27. avgust 2014 23:20)

    # Link komentara

  35. 5.000 mesta otpustis 3.000 a 2.000 ostavis da rade posao za 5.000 ljiudi i jos im smanjis plate pa to moze svako ako ima podrsku vlasti!
     (Jovan, 27. avgust 2014 23:11)

    # Link komentara

  36. Сад знам зашто су комунисти пострељали својевремено разне мишковиће, костиће, бубала, ђиласе и остале "способне" вуцибатине, који су "поштеним" радом, за кратко време, на бази спреге са криминогеном "демократском" влашћу натрпали џепове једни другима. Захваљујући демократији-том хохштаплерском рингишпилу, једно ђубре смењује друго и тако у круг. Најмоћнији их редом финансирају, док ситнаћи повремено настрадају, тек да се овом јадном, а заправо тупавом, народу замажу очи.
    (Александар Џунић, 27. avgust 2014 23:05)

    # Link komentara

  37. Idi*t! A i mi smo jos veci kad nas ovakvi prave budalama....
     (Maki, 27. avgust 2014 23:00)

    # Link komentara

  38. Može da uzme Pobedu sa 1500 radnika i napravi uspeš... ček, ček, to je već uzeo i napravio prostor za izdavanje sa 0 radnika. Definitivno ZNA! Zašto ne otvori fabriku u Nemačkoj i posluje uspešno kao ovde... tamo bi mu uši vezali na vrh glave. Sposoban, ali samo u banana državama. Je l' neko video kako je brže-bolje dao neke donacije za škole i slikao se sa Nikolićem čim se promenila vlast? Ništa više kumovi iz DS-a i LSV-a.
    (lokalac, 27. avgust 2014 22:59)

    # Link komentara

  39. "Mi nećemo kupiti ta preduzeća, od kojih mnoga nemaju više ni kapitala"
    - a ova preduzeca koja ste privatizovali, koja su imala pozamasan kapital, njih ste kupili? 3€ za 3 secerane, to je kupovina? Ne znam u kom recniku se to naziva kupovinom.

    "A koji drugi uspešan model postoji danas u svetu osim štampanja novca?... ja pričam o tome šta primenjuje moderan svet. I to tamo daje rezultate."
    - rezultate?
    Kako za koga...
    Stopa rasta BDP-a na Zapadu pitanje da li je na nuli ili upadaju u recesiju (danas je tesko i ispratiti, jer menjaju metodologiju racunanja, stampaju na milijarde $ sarenog papira dnevno, laziraju stope inflacije...).
    Pri tome javni dug im raste astronomski, cak ni promena metodologije racunanja stope nezaposlenosti nije pomogla da se ova smanji.
    Ali rastu razlika u prihodima (income gap) i nejednokost u bogatstvu (wealth inequality).
    Drzava se zaduzuje, te pare daje bogatasima (primarna emisija) po kamat. stopi od 0-0.25%. Oni od tih para kupuju akcije, obveznice, finans. derivate, daju kredite...i sav profit ostaje njima, jer im je cena ovog novca 0-0.25%. Ako im investicije propadnu, nema veze, jer su oni "too big to fail" pa njihove dugove preuzima drzava, tj. poreski obveznici.
    I gle cuda, bogatasi sve bogatiji, a svi ostali sve siromasniji.
    Nije ni cudo sto se gdin. Kosticu ovakav sistem dopada.
     (i tako..., 27. avgust 2014 22:54)

    # Link komentara

  40. Ispravka krivog navoda 'Samo se kamenje ne menja" Menja se i kamenje samo mu treba puno puno godina.
     (pritisni +, 27. avgust 2014 22:43)

    # Link komentara

  41. Dosta smo ti dali, sta hoces vise???
    (Vlajkontario, 27. avgust 2014 22:38)

    # Link komentara

  42. Lik koji je prepakivao šećer koji je bio humanitarna pomoć i izvozio ga... Ko je zaboravio neka se podseti, a partijski botovi su zlo!
     (Krekerizam!, 27. avgust 2014 22:27)

    # Link komentara

  43. Ako to znaci da ce MK precutno vratiti dugove tog preduzeca OK.
    Gubitas od 5000 zaposlenih bez izmirenja dugova i svezeg kapitala ne moze da radi. Nema u matematici magije.
    To bi bilo 1:1 u odnosu na povlastice koje je imao.
    (Stoun, 27. avgust 2014 21:17)

    To nije posteno. Povlastice koje je imao platice vracanjem duga. Ali treba mu platiti izvlacenje firme iz gliba. I kad izvuce firnmu, sta ces onda? Da ga najuris? I ko ce da ti upravlja? SNS kadar? Ne znaju nista osim da pisu komentare u njegovu cast.
    (Zoran, 27. avgust 2014 22:09)

    # Link komentara

  44. Veruajte mi, Kostiću, kao što je sada vaše i Vučićevo vreme, doći će vreme i za Đilasa. Taj jedini koji vam je smetao da radite šta hoćete, pozvaće vas onda na odgovornost. Jedino što ste se osilili pa to ne vidite... niste ni prvi ni poslednji.
    (zimzeleni, 27. avgust 2014 22:07)

    # Link komentara

  45. Je l mi se samo cini ili botovi brane Kostica!? Jos da vidim kako klikcu pluseve na izjave i Miskovica...
    (Bagzi, 27. avgust 2014 21:34)

    Ja nisam bot, ali branim i Miskovica i Kostica.
    (Zoran, 27. avgust 2014 22:05)

    # Link komentara

  46. ... jeste... da ti daju... pa, dali smo ti dosta, hohštapleru nijedan... preuzmi odgovornost direktora, a ne člana upravnog odbora! Da možeš iz senke, bez odgovornosti da muljaš... prepakuješ šećer, a posle meni lupaju sankcije... manipulatoru, dogoreće i tvoja sveća!
     (3cp0, 27. avgust 2014 21:57)

    # Link komentara

  47. Kole, uzmi TIGAR iz Pirota. Ako mozes, dovedi nas u red, spasi fabriku i pokazi sta znas!
    (Joja, 27. avgust 2014 21:56)

    # Link komentara

  48. (Žaki, 27. avgust 2014 19:49)

    Ma bre zaki ja se slazem s tobom. Samo kazem da zivog novca necemo dobiti. Taj novac moze da bude samo kroz investicije. Da japanci hoce da preuzmu drzavu od ovih nesposobnjakovica koji se menjaju decenijama ovde ja bih se odmah vratio u srbiju, ali to se nece desiti. Kazem da je to u domenu naseljavanja na pluton, taj plan.

    a inace botovi zasto toliko minusa na moj prethodni komentar? nisam dirao poglavicu, nisam kritikovao vlast, nisam se podsmevao spasiocu koletu koji je prekrsio oko 100ak zakona u svojim poslovanjima a nudi mu se da bude poluga za oporavak. Upamtite ni jedan jedini tajkun ne bi mogao na zapadu da napravi zutu banku....
     (msc.Milos, 27. avgust 2014 21:54)

    # Link komentara

  49. Nekadasnji poljoprivredni giganti SFRJ pojeli bi MK Commerce za dorucak. Smesno mi je da slusam ove price koje nam pricaju novopeceni bogatasi. Znate li sta je nekada bio Servo Mihalj, PIK Sombor, Belje, PIK Becej, PKB, Sirmium, Elan itd. Ono sto danas koliko toliko posluje su samo mrvice nekadasnjih giganata koji su rasparcani, unisteni i nestali u stihijskoj privatizaciji.
    (Pamtim, 27. avgust 2014 21:53)

    # Link komentara

  50. Napravicu gubitasa sa 1200 radnika!!!
    (acca, 27. avgust 2014 21:52)

    # Link komentara

  51. Stampanje novca,povratak u devedesete...A i struktura vlasti je slicna...
    (Kiza, 27. avgust 2014 21:46)

    # Link komentara

  52. Je l mi se samo cini ili botovi brane Kostica!? Jos da vidim kako klikcu pluseve na izjave i Miskovica...
    (Bagzi, 27. avgust 2014 21:34)

    # Link komentara

  53. Zelezara je po meri.
    I po ceni odgovara, 1EUR.
    (777, 27. avgust 2014 21:32)

    # Link komentara

  54. Privatizacije koje su vršene na prostorima bivše Jugoslavije su poslednji u nizu ratnih zločina koji su izvršeni na ovim prostorima! Tajkuni u sprezi sa političarima i bankarima su bili glavni nosioci tih privatizacija.
    (Don Quijote de La Mancha, 27. avgust 2014 21:24)

    # Link komentara

  55. Ako to znaci da ce MK precutno vratiti dugove tog preduzeca OK.
    Gubitas od 5000 zaposlenih bez izmirenja dugova i svezeg kapitala ne moze da radi. Nema u matematici magije.
    To bi bilo 1:1 u odnosu na povlastice koje je imao.
     (Stoun, 27. avgust 2014 21:17)

    # Link komentara

  56. Prvo mi dajte secerane za 1 euro.
    (Cisto Onako, 27. avgust 2014 21:09)

    # Link komentara

  57. Da je Tadić ili ne daj Bože Đilas predložio da tajkuni preuzmu gubitaše mislim da bi napredne radikalne snage podigle revoluciju (što bi bilo i opravdano), ali pošto se tako genijalne ideje dosetio njihov guru, zagovornik borbe protiv tajkuna, onda je to najgenijalnija stvar!
     (Džoni, 27. avgust 2014 20:56)

    # Link komentara

  58. Dajte mu evro, kupiće tri fabrike.
     (majoon, 27. avgust 2014 20:50)

    # Link komentara

  59. Pa ne treba nam tajkun sa političkim vezama da vodi bilo šta osim šah klub u zatvoru. I da povede te iste političare koji su mu omogućili da se obogati
    (daevon, 27. avgust 2014 20:48)

    # Link komentara

  60. Koja satisfakcija makar i ne bilo ništa od moje ideje! Plusevi na moj predlog (Žaki, 27. avgust 2014 16:21) su pobedili osmeh sa ove slike! Šta bi tek referendum uradio mogu da zamislim!
     (Žaki, 27. avgust 2014 20:38)

    # Link komentara

  61. “Ako već vodim kompaniju sa 700 miliona evra godišnjeg prihoda i 5.000 zaposlenih, bilo bi neadekvatno poveriti mi gubitaša sa 200 radnika”, rekao je Kostić.
    Pa koja je fora onda ako bi vam dali uspesnu kompaniju? Zato smo i pali na taj nivo da vas zovemo da pokusate da izvucete gubitase iz rupe. Zar ne?
    (Boki, 27. avgust 2014 20:12)

    # Link komentara

  62. pored stiropora, koferceta, raznih "dr", aflatoxicnog, opsenjivaca sada smo dobili i vizionara.
     (jes, 27. avgust 2014 20:05)

    # Link komentara

  63. Koliko sam ja shvatio ovaj poziv je bio da oni koji su pokazali da su uspešni to isto sada pokažu i na javnim peduzećima ali bez pomoći državne kase
    (Viktor, 27. avgust 2014 20:02)

    # Link komentara

  64. A ti bi u upravni odbor a?
     (sps-sns, 27. avgust 2014 20:01)

    # Link komentara

  65. (Žaki, 27. avgust 2014 16:21)
    Da se salite pa i ajde ali vi ozbiljno. Pa i da dodje do takve ponude/kupovine nece gradjanima deliti novac. Mogu samo da investiraju novac u zemlju, otvaranje radnih mesta i izgradnja stambene inf.
    Sta ti je srbin i zemlju bi prodao za novac samo da ne radi....
    [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (msc.Milos, 27. avgust 2014 19:16)

    Ti bre čoveče nemaš zemlju! Već je rasprodata! Ona ubrzano prelazi u nemačke i američke ruke a vi mislite da imate nešto!? Pod lukavim formama ti si niko i ništa u praksi ...a na papiru si obavezni poreski obveznik. Još ti šalju sudske izvršioce na vrata ako ne platiš struju; izbacivaće vas iz kuća - samo ti Srbuj još i dalje! Pokušaj da pređeš ogradu koja se proteže od Dobanovaca do Beške?! Ne možeš jer je privatno vlasništvo a ti si sirot kao i mnogo još nesrećnika u centralnoj Srbiji; a ta Srbija je po svim stavkama tvoje, moje i naše vlasništvo! Dakle možemo referendumski sa njom šta nam je volja!? Zar ne!? E Japanci zaista traže da se rasele sa onog ostrva; mi zaista imamo "našu" zemlju - uslov je da prihod bude podeljen svima podjednako jer smo svi obveznici i birači na izborima! Uslov je i status nacionalne manjine! Sve je to realno! Novci mogu biti u njihovim bankama jer su prijatelji našeg naroda! Ko od vas danas ne bi voleo da živi u Japanu sa pola miliona evra u džepu?
    (Žaki, 27. avgust 2014 19:49)

    # Link komentara

  66. Slusaj ti ovog VIZIONARA po slobodnom uverenju. Hahaha!
    (Slobodni Klikeri, 27. avgust 2014 19:44)

    # Link komentara

  67. "Čak se ni u MK grupi 20 godina ne bavim operativno biznisom, već gradim viziju kompanije"...a ja 20 godina bio u zabludi da je prepakivao šećer i dobijao nepovratne kredite.
     (Milanče, 27. avgust 2014 19:32)

    # Link komentara

  68. kompleksas deluxe!
    stalno pametuje.
     (milun5, 27. avgust 2014 19:31)

    # Link komentara

  69. 27. априла 2014. Вучић је пред 20 000 грађана изјавио да " лопови и тајкуни неће управљати ? " Погледајте сами. Шта ће ботови овде налупати?
    (Аца, 27. avgust 2014 19:24)

    # Link komentara

  70. Hahahhaha koji car,vidim planuli ljudi a zanemarili po meni kljucni detalj u celoj prici,koliko se ovi izdr******,pazi ti to...pristaje samo na varijante upravni odbor i slicno ahahahahaha,ako,ako,kako bese...borba protiv tajkuna...zamrzeo sam tu rec koliko pogano forsirate te hipnoticke recenice,izraze i slicno za ove sa jeftinijim kartama.....pa sto brate svi ti koji su bili po vama lopovi ,nisu tamo gde treba da budu lopovi.
    Nego ona stara dobra..."Drz'te lopova".
    (Ganja, 27. avgust 2014 19:19)

    # Link komentara

  71. (Žaki, 27. avgust 2014 16:21)

    Ti a i svi ostali zagovornici te teorije: pobogu! Zar stvarno mislite da ce neko da kupi zemlju na taj nacin i to jos za kes koji ce biti podeljen ljudima. Da se salite pa i ajde ali vi ozbiljno. Pa i da dodje do takve ponude/kupovine nece gradjanima deliti novac. Mogu samo da investiraju novac u zemlju, otvaranje radnih mesta i izgradnja stambene inf.

    Sta ti je srbin i zemlju bi prodao za novac samo da ne radi....
     (msc.Milos, 27. avgust 2014 19:16)

    # Link komentara

  72. ...Svuda samo čujem daj mi, il' se prosi il' se zajmi...
    (Neko to od gore vidi sve..., 27. avgust 2014 19:09)

    # Link komentara

  73. Mozda ovo bude i dobro na kraju. Nisam odusevljen kada vidim Beka, Kostica ili nekog treceg. Ali to moze samo da bude neka moja ljubomora ili zavist. Realno gledano, ljudi su sposobni i svojim znanjem i radom su stvorili nesto. Ako misle da mogu da pokrenu nesto u bilo kom javnom preduzecu, treba im dati sansu i da pomognu drzavu u kojoj zive i u kojoj su stvorili sve sto imaju. Naravno da za dobre rezultate treba da budu nagradjeni, ali isto tako ako se ogrese o zakon, treba ostro kazniti.
     (kiflica, 27. avgust 2014 19:03)

    # Link komentara

  74. Nekoliko komentara koji su rekli da reorganizacije firmi treba da vode strucni manadzeri a ne stratezi tajkuni su dobili dosta minusa danas.
    Jedna od opcija je da se jedna od ogranaka uspesne kompanije g.Kostica bavi ocenama poruka na internetu - kamo srece da je tako, to bi mu definitivno bio plus u mojim ocima.
    Druga opcija je da postoje ljudi koji zaista veruju da Kosticeva izjava ima smisla i da je on covek koji treba da vodi rekonstrukcije firmi. Ukoliko je to slucaj oseticu veliko olaksanje - prestacu da se nerviram oko izjava srpskih tajkuna i da se brinem za sudbinu srpskog naroda... naime, meni je sasvim dobro u zemlji u kojoj zivim, a ukoliko je g.Kostic izbor srpskog naroda zasto bih se ja brinuo po tom pitanju...
    (svasta, 27. avgust 2014 18:07)

    # Link komentara

  75. Zao mi je sto tako mnogo ljudi koji zive u ovoj nasoj Srbiji mrzi/prezire bogatase....

    Mislim da ne shvataju da bogatasi rade,.grade,stvaraju,zaposljavaju, placaju porez i na kraju....i sami imaju korist od toga.

    Secate se koliko je prica,glasina,na kraju i pretnja zatvorom,pratila Karice?
    Ali,osim sto su imali povlascen polozaj za vreme Milosevica,pa se tako obogatili (tako se prica),oni USPESNO rade i u Engleskoj i u Rusiji.... Ocigledno je da umeju- ide im i na istoku i na zapadu....

    Znaci,kad Srbija bude imala puno takvih koji umeju,mogu,hoce a jos znaju i kako,
    tada ce i nama ostalima biti bolje...
     (Neva, 27. avgust 2014 18:04)

    # Link komentara

  76. Lepo rečeno ali....nema ih vise,sve su pokopali.. MIN, Ei, Nitex, Minel, Pamučni, BEKO, Kluz... ostalo ti samo Železnica ali to sredi sa Beko-m .
    (grujica, 27. avgust 2014 18:04)

    # Link komentara

  77. Uzeo si Agrouniju iz Indjije, koliko ima sad radnika?
     (Pertinaks, 27. avgust 2014 17:24)

    # Link komentara

  78. Neosporno je da ovaj čovek poseduje znanje i iskustvo. A ovo što traži da mu daju gubitaša sa 5000 radnika, za njega predstavlja profesionalni izazov. Ima on već dovoljno novca, da bi se nešto drugo moglo pomisliti.
    (SrkiS, 27. avgust 2014 17:20)

    # Link komentara

  79. Šta ovaj priča.......Firma gubitaš sa 5.000 radnika (a 4.000 da država dotira za stimulativno odlaženje iz nje) , štampanje novca (već viđeno), idem po pivo!
    (Oranje, 27. avgust 2014 17:14)

    # Link komentara

  80. Odkud ovoliko minusa na ironicne komentare o Kojotu? To on ima svoje botove ili i SNS isti po direktivi podrzavaju istog? Posto ne mogu da verujem da je "obican"narod u stanju da podrzava bilo kog tajkuna, a ako je to slucaj, onda...
    (Sale, 27. avgust 2014 17:10)

    # Link komentara

  81. Za sve one koji su kratkog pamcenja,jer treba se vratiti samo 5-6 meseci unazad...Pametnom dosta [link] [link]
    (lud sto posto, 27. avgust 2014 16:48)

    # Link komentara

  82. Da li ce i njemu drzava uzeti 10% od prihoda ?
    (Pametnog Decaka Sin, 27. avgust 2014 16:37)

    # Link komentara

  83. Sad kapiram, pa oni skinuli penzije da nabace plate za tajkune! Pa to su vrhunski ekonomisti!
    (perica, 27. avgust 2014 16:24)

    # Link komentara

  84. Nesto za 3 evra? Bila je Pobeda iz N.Sada pa se nisi bas proslavio..
     (lola, 27. avgust 2014 16:23)

    # Link komentara

  85. Predlagao sam ovde kao jedno opšte rešenje da kao suvereni prodamo Srbiju Japancima ali taj više puta poslati predlog nije čak ni objavljen jer ga neko smatra neozbiljnim a on, naročito posle ovog vređanja zdrave pameti sirotinje i poniženih a i posle prodaje vitalnih resursa zemlje kurti i murti gde ćete u svojoj zemlji svakako biti roblje, dobija na aktuelnosti svaki dan! Japanci traže teritoriju da se rasele sa onog ostrva gde imaju po 100 zemljotresa dnevno. Ne pitaju za cenu! Tražili od Argentine Patagoniju; ovi slepci odbili. Rusi davno prodali Aljasku! Prodamo i mi Japanu Srbiju za 4 - 5 hiljada milijardi evra (plus/minus), ZADRŽIMO STATUS NACIONALNE MANJINE; podelimo svakom od 8 miliona ljudi po 500,000 evra i eto boljitka za sve. Tako bi porodica od četiri člana imala dva miliona evra, a ko sa tim ne može da se snađe on je lud. Kao manjina imali bi i sva prava pa i pravo zaposlenja po japanskim firmama i još niz dobrih stvari uz to. Svakom od nas pola miliona evra! Od bebe preko policajca i bezbednjaka do starca! Najbogatija manjina u istoriji u najpametnijoj novoj državi na planeti!? Ovaj bi predlog na referendumu prošao sa 2/3 najmanje a garantujem i više; pa čak i 4/5! Zaslužili smo mi građani odmor od svega: od lopova, političkih hoštaplera i ostalih patuljaka. Umorni smo od laži, prevara, bombardovanja, ratova. Red je da malo mirno poživimo kolko nam je Bog već dao života. Onaj koji bi bio protiv ovoga znači da ne želi svima dobro zbog ličnih interesa! On bi da bude enormno bogat a mi neprestano gladni i pod stresom. Tu bi maske pale.
     (Žaki, 27. avgust 2014 16:21)

    # Link komentara

  86. U Srbiji nikad nisu cista posla!
     (X- MEN, 27. avgust 2014 16:11)

    # Link komentara

  87. Овај СТВАРНО 'ере.
    (М.Н. Лазар, 27. avgust 2014 16:04)

    # Link komentara

  88. "Štampanje novca - recept za uspeh"
    no comment...
    (Millan, 27. avgust 2014 16:02)

    # Link komentara

  89. Nekad citas stampu i ne mozes da verujes ocima i svojoj pameti. Kaze covek da je Beko menadzer zavidnih sposobnosti. Pa mozda bismo svi bili da ne moramo da placamo porez! Valjda se u tome i krije deo njegovih sposobnosti da napravi pare, lepo i bestidno bogacenje na racun drzave preko neplacenih dazbina i isplata minimalnih zarada neprijavljenim radnicima koje se tretira kao stoku.
    A tu je i vecno pitanje one "primarne akumulacije kapitala" iz 90-tih. Sverc oruzja, droge, benzina, lekova ciji je rok trajanja istekao, ilegalnih emigranata, ukradenih vozila, sumnjivih proizvoda za mrsavljenje, pokvarene hrane iz Juzne Amerike, prostitucija, preprodaja uglja i hrane iz robnih rezervi i kradje i provale klasicnog tipa kao deo ekonomskog diverziteta Balkana sad su stigli u poslednju fazu legalizacije. Avionus-kamionus...
    (Zona sumraka, 27. avgust 2014 15:48)

    # Link komentara

  90. Od danas pošteno!
     (maksim, 27. avgust 2014 15:48)

    # Link komentara

  91. ....pa cu vam napraviti da bude sa 50 radnika,... koje cu placati vaucerima za moutain resort...
     (socijalista, komunista, 27. avgust 2014 15:45)

    # Link komentara

  92. Ako moze da pomogne, zasto da ne!
     (Dejan, 27. avgust 2014 15:40)

    # Link komentara

  93. Takodje garantujem svom svojom imovinom (jugo 45 i garazno mesto u Rakovici)
    i voljan sam da mi se sve oduzme ako ne budem dobro vodio kompaniju!
    (Zoran Ivkov, 27. avgust 2014 15:39)

    # Link komentara

  94. Dali smo mu seceranu za dinar, sto mu ne bi dali i preduzece sa 5.000 zaposlenih za dzaba?
    (Jotun, 27. avgust 2014 15:33)

    # Link komentara

  95. Neka vodi Simpo...
    (Kiki, 27. avgust 2014 15:28)

    # Link komentara

  96. Evo mu Yumko iz Vranje ako uspe to da digne na noge onda je madjionicar.
     (pivr, 27. avgust 2014 15:27)

    # Link komentara

  97. I sta bi sa secernom aferom? Ako je drzava zaboravila, mi posteni gradjani ove zemlje sto posteno ostadosmo bez posla, nismo.
    (kikinda, 27. avgust 2014 15:04)

    # Link komentara

  98. Pa cu sve da ih otpustim
    (Ujka_Firga, 27. avgust 2014 14:59)

    # Link komentara

  99. "Ja lično ne mogu da budem direktor javnog preduzeća. Čak se ni u MK grupi 20 godina ne bavim operativno biznisom, već gradim viziju kompanije. U tom smislu, spreman sam da pomognem u restrukturiranju nekog javnog preduzeća savetodavno."

    Č'u njega, savetodavno, gradi viziju, ne bavi se operativom. Uzmi i Toplicu Spasojevića da ti bude savetnik, savetniče.

    Najbolji komentar za sev ovo je baner koji se slučajni nalazi sa desne strane: LUD ZBULJEN NORMALAN.
    (IvanP, 27. avgust 2014 14:59)

    # Link komentara

  100. Važi, eto ti vlada!
    (Humanoid, 27. avgust 2014 14:58)

    # Link komentara

  101. A kad je g.Kostic nekome nesto dao? Sve sto od njega mozete cuti je: Daj mi, daj mi! Kao kakav prosjak.
    (Milinko Forcajt, 27. avgust 2014 14:52)

    # Link komentara

  102. ... i neće biti ni gubitaša ni radnika
    ..svi bi sedeli u pozadini tj. na birou ...
     (voša, 27. avgust 2014 14:51)

    # Link komentara

  103. Jel to sa klauzulom od 1 dolar ako uspe?
    (Nele, 27. avgust 2014 14:47)

    # Link komentara

  104. .. i napravicu profit i preduzece sa 0 radnika!
    (willy, 27. avgust 2014 14:45)

    # Link komentara

  105. Lako je tako biti pametan, pa ovaj nas još i zaj....a.
     (nema, 27. avgust 2014 14:44)

    # Link komentara

  106. Uzmi te odmah Zeleznice i Zeljezaru !
     (Dovla Ko to tamo peva, 27. avgust 2014 14:43)

    # Link komentara

  107. al se ovaj nalupetao.
     (seljak e, 27. avgust 2014 14:42)

    # Link komentara

  108. Ne razumem zašto se bunite? Navikao covek da mu se daje...
    (navike su cudo, 27. avgust 2014 14:33)

    # Link komentara

  109. Teško je razumeti ovakvog čoveka: navikao da kupuje za 1,2 eura preduzeće, stekao neverovano bogatstvo muvanjem kroz državne službe koje su se obrukale da mu dozvole da prepakuje šećer i drugo čak i u EU,...
    Sada on kaže da se operativno, na dnevnoj osnovi ne bavi poslovanjem ni u MK Grupi već 20 godina. Radije bi da savetuje i da ukazuje kako da se ostvari vizija preduzeća. I još kaže da "mu se poveri preduzeće", a on da bude jedan od ljudi u UO ili NO.
    Ko koga ovde z ? Zašto nas sve on z ? Dokle će on da nas z ? Zašto mu npr. V zvani ex-PPV, ne stane na put da nas taj više ne z ?
    (Muki, 27. avgust 2014 14:32)

    # Link komentara

  110. da li ovaj lik, koji se blago receno na sumnjiv nacin obogatio, koji je jedan od najvecih duznika i ...... stvarno ovo ozbiljno misli?
    kad razmislim ... cela vlada se sastoji iz sumnjivih lica devedesetih godina. prilican broj bio u zatvoru (alfatoxicni & co) ili se izvukao od kazne kao npr koferce. vecina ima, na ime dece i supruznika, na sumnjiv nacin stecenu veliku imovinu.
     (uklapa se, 27. avgust 2014 14:31)

    # Link komentara

  111. Dajte mi gubitasa sa 5000 pa da caskom napravim da ima 10000
    (name, 27. avgust 2014 14:26)

    # Link komentara

  112. Primecujem da su botovi vrlo aktivni jutros. Bride im prsti od davanja minusa. Izricito sam protiv davanja preduzeca bilo kome ko ima neko drugo preduzece. Nekog gubitasa moze da izvuce samo menadzer koji je strucan ali koji ce raditi puno radno vreme samo u tom preduzecu i ni u jednom drugom. Ne moze se 5000 radnika sacuvati usput, radeci malo za sebe, malo za druge. Naravno, svaki tajkun ce dovesti svoje menadzere ali i oni ce raditi vise za njega nego za to preduzece i onda neka oni budu direktori a ne neki tajkun koji ce doci 2-3 puta mesecno da obidje preduzece.
    (Goran, 27. avgust 2014 14:26)

    # Link komentara

  113. Kakav grabež. Ovi počeli besplatno da dele firme tajkunima, pardon BISNIMENIMA. Naprednjaci, da li ste za ovo glasali? Pa optuživali ste DS da je tajkunska stranka, a Vi počeli otvoreno da delite firme kao da Vam je deda ostavio. Stvarno sramota.
    (DexR, 27. avgust 2014 14:25)

    # Link komentara

  114. Mrak. Pa ovaj je ojadio Srbiju jadnu za milijarde dolara i sad se pravi pametan. Kupovao je secerane za po jedan dinar u privatizaciji. Koja smo mi beda.
    (kid, 27. avgust 2014 14:25)

    # Link komentara

  115. Верујем да би Костић водио боље "губиташе"!
    Његова фирма функционише ....
    (Бојан Илић, 27. avgust 2014 14:24)

    # Link komentara

  116. ko već vodim kompaniju sa 700 miliona evra godišnjeg prihoda i 5.000 zaposlenih, bilo bi neadekvatno poveriti mi gubitaša sa 200 radnika”, rekao je Kostić.


    Boze, boze, ovaj covek zaista nista ne razume... pre svega potpuno je razlicito napraviti svoju firmu tokom 10-15 godina i dostici cifru od 5000 radnika (koji su pri tome u vrlo razlicitim poslovima) i REORGANIZOVATI postojecu firmu gde su svi u istom poslu manje-vise (sto znaci da sve funkcije moraju da budu koordinirane OPERACIONO na nekom nivou).
    Ovaj nivo neznanja nije iznenadjujuci jer covek jasno kaze da se ne bavi OPERACIJAMA, a sustina reorganzicije je upravo u OPERACIJAMA. Ja vec godinama vodim poslove reorganizovanje IT firmi na zapadu gde se godisnje SACUVA i po nekoliko stotina miliona (na vrednos poslova od nekoliko milijardi) i moja funkcija je Business OPERATIONS Director. Naravno, moze ta uloga da bude i konsultantska, moze ponekad da bude i project manager, ali stratezi to ne rade.
    Svoj posao radim za platu, verovatno nikada necu dostici ni jedan % Kosticevog bogatstva (iako sam dobro placen u poredjenju sa ostalim normalnim svetom), ali sam ponosan da znam o cemu pricam kada se poved rec o mom poslu... jedino ponekad zazalim sto znam neke stvari i sto me to dovodi u situaciju da se nerviram kada citam ovakve javne izlive pameti (pristojnost mi nalaze da to nazovem tim recima) svemocnih i novopecenih finansijkih magova u Srbiji..
    (svasta, 27. avgust 2014 14:22)

    # Link komentara

  117. "Поклоните ми њу за рођендан..."
     (Стефан, 27. avgust 2014 14:17)

    # Link komentara

  118. Uspesni privrednici znaju kako se vodi posao i zato ih treba postaviti u sluzbu drzave kako bi javna preduzeca poslovala pozitvno.
    (Branka, 27. avgust 2014 14:17)

    # Link komentara

  119. Neka uzme Prvu Petoletku iz Trstenika.
     (Timeforce, 27. avgust 2014 14:13)

    # Link komentara

  120. Sve,sve ali ne stampanje novca za potrebe privrede i tu nema vise price,drugo ima dosta isine u Kosticevoj izjavi
    (amater, 27. avgust 2014 14:06)

    # Link komentara

  121. Şudeći po Botoaktivnosti, Kostićev angažman je već svršena stvar :(
    (Gass, 27. avgust 2014 14:05)

    # Link komentara

  122. Verujem da neko ko je stvorio takvu imperiju ima adekvatan pristup znanju i da nece izjaviti da nam je resenje u stampanju novca osim ako sam nema interes u tome. To sto Amerika i EU stampaju novac bez adekvatne potpore u robi placa se u inostranstvu, bas me zanima ko bi kod nas placao stetu.
    (bob, 27. avgust 2014 13:55)

    # Link komentara

  123. Pa verovatno će dobiti Puteve, koji po definiciji imaju solidan prihod, pa od njih nije nemoguće napraviti relativno uspešno firmu. Što gospodin ne uzme neku firmu u restrukturiranju kao Magnohrom, Prvu Petolutku, FAP, IKL, IMR pa da vidim šta bih od ovih firmi stvorio. Dati mu puteve je samo potencijalni izvor za njegovu novu zaradu. Uzgled rečeno čime se gospodin bavi? Jedino što znam je da gospodin proizvodi šećer a Šećerane je kupio za 3 evra i da je Kopanik kupio za 12 miliona gde je bio jedini na tenderu. Jadna li si moja Srbijo.
    (Markom, 27. avgust 2014 13:50)

    # Link komentara

  124. Vučić je predložio dobru stvar i nemam ništa protiv da Kostić koji se dokazao u privatnom biznisu pokuša da nekog gubitaša izvuče iz krize. I onaj Jevrosimović što se bavi biznisom sa kompjuterima bi bio dobar izbor a iskazao je spremnost.
    (Rankov, 27. avgust 2014 13:49)

    # Link komentara

  125. Predlažem da mu se da. Posle godinu dana ćemo videti šta će biti, ništa nas ne košta imajući u vidu kako su do sada ista ta preduzeća vođena. Posle godinu dana svi "negativni" će imati priliku da ga argumentovano napadaju, ili će možda morati da ućute - mada mislim da, kakav god rezultat napravi, ovo drugo se neće desiti. Takav smo narod i to ti je.
    (Dimitrije, 27. avgust 2014 13:49)

    # Link komentara

  126. Pa disu kadrovi naprednjaka?Nema ih, oni vode opstine i kraduckaju.Bruka.
     (zola, 27. avgust 2014 13:47)

    # Link komentara

  127. Vec si dobio majstore par puta pa smo videli sta je bilo sa radnicima,a ovi njegovi napredni nek mu po mogucnost daju nekog gubitasa koji se nalazi na nekoj od atraktivnijih lokacija u Beogradu pa ce sve on to da sredi nemojte vi da se brinete
    (Milutin, 27. avgust 2014 13:47)

    # Link komentara

  128. Ovo moze da bude jako dobar potez, jako dobra zamisao. Uspesan biznismen moze da stavi gubitasa na noge. Dobro je sto je Vucic bas Kostica pozvao,ne treba odmah napadati svaku novu ideju.Videcemo sta ce biti na kraju.
    (Leo, 27. avgust 2014 13:45)

    # Link komentara

  129. A sada epizoda...BOT-ovi u odbrani tajkuna!

    Ahhahha,snimite odnos plus i minus!!! ahahhaha
    (BOT killer, 27. avgust 2014 13:45)

    # Link komentara

  130. Nasli ste kome vuku cete poveriti ovce na cuvanje! Nije dosta sto obarate plate i penzije, sto dizete poreze, sto poskupljujete energente, sto dizete cene hrane i rezije nego samo jos fali da stampate novac i time pokrenete inflaciju i survate dinar tako da ce nasa prosecna plate biti jos mizernija a standard jos bedniji. Sve ovo vodi zavrsetku samo na jedan nacin ...
    ps. sve sami genijalci, znaju stotine nacina kako da rese problem drzavnog deficita samo nisam cuo onaj najvazniji i jedini koji moze nasto da promeni: pokretanje proizvodnje i porast produktivnoti.
    (mikin, 27. avgust 2014 13:45)

    # Link komentara

  131. Svako ko u sebi ima imalo ljudskosti, a moze da pomogne drzavi i ovoj vladi na bilo kakav nacin, treba to da uradi, zato sto ova drzava i ovakvi ljudi cine sve da bude bolje svima nama.
    (lateralus, 27. avgust 2014 13:40)

    # Link komentara

  132. kostic je pre nekog vremena na ovom mestu zainteresovanima nudio zemlju.
    jos je nisam dobio
    (nema deda mraza, 27. avgust 2014 13:39)

    # Link komentara

  133. “Ako već vodim kompaniju sa 700 miliona evra godišnjeg prihoda i 5.000 zaposlenih, bilo bi neadekvatno poveriti mi gubitaša sa 200 radnika”

    Zasto bi to bilo neadekvatno?! Ako si vec tako siguran u svoje vestine onda od te kompanije sa 200 radnika napravi profitabilnu kompaniju sa 2000 radnika i smanji nezaposlenost.
    (Nenad, 27. avgust 2014 13:38)

    # Link komentara

  134. sad je već postao bahat...pre je barem plaćao jedan evro za šećeranu, a sad bi da mu daju...pokondirile se tikve
    (millwall fc itebej, 27. avgust 2014 13:38)

    # Link komentara

  135. Kostic i Beko su uspesani biznismeni i ovo je jedinstvena prilika da se srpska javna preduzeca postavi na zdrave osnove,krajnje je vreme da prekinemo sa praksom postavljanja partijskih direktora koji o biznisu ne znaju nista...
    (pirkac, 27. avgust 2014 13:37)

    # Link komentara

  136. Jel' on bese nemcima prodavao secer koji su nam oni poklonili?
    (mujcinovic salih, 27. avgust 2014 13:34)

    # Link komentara

  137. Drzava je pokazala da je spremna da se uhvati u kostac sa problemima, nesebicno daju sebe i veliki doprinos, i to stvara moralnu obavezu kod ovakvih ljudi, uspesnih privrednika, da na svoj nacin pomognu drzavi i oduze joj se.
    (drecun, 27. avgust 2014 13:31)

    # Link komentara

  138. Ovaj se javlja za nesto?
    Pa nije meni kum davao secerane za 3e , nisam ja prodavao srpski secer u EU a ovamo uvozio secer iz trske ...
    Pa sad kad malo razmislim nije ni cudo sto su komunisti streljali i oduzimali po kratkom postupku. I politicare i tajkune!
    (kiza bosanac, 27. avgust 2014 13:31)

    # Link komentara

  139. Svi nasi tajkuni su sverceri, utajivaci poreza i dileri deviza kumulativno i to u najboljem slucaju.
    (Odavno su mu dali sve, 27. avgust 2014 13:30)

    # Link komentara

  140. ce ti dam!
     (bananamen, 27. avgust 2014 13:29)

    # Link komentara

  141. Jedan od retkih biznismena koji nije bizMismen.
    I koji zma šta radi.
    (kraljmajmuna, 27. avgust 2014 13:27)

    # Link komentara

  142. Pa dobio si secerane.
     (PIVKE, 27. avgust 2014 13:26)

    # Link komentara

  143. Gospodine Kostiću,
    kladim se u 100 dinara da će gospodin Mišković u drugom javnom preduzeću postići bolje rezultate od vas.
    (Viktor, 27. avgust 2014 12:42)

    Viktore, Viktore!
    Odakle Vama tolike pare?
    (Ja sam, 27. avgust 2014 13:26)

    # Link komentara

  144. boris tadic je za sva vas institucija,a i brate najlepsi je....
    (mika, 27. avgust 2014 13:25)

    # Link komentara

  145. pa da malo je uzeo, ista priča kao sa Bekom i ostalim uspešnim biznismenima koju su prisvojili državnu imovinu.
    (biće bolje, 27. avgust 2014 13:22)

    # Link komentara

  146. Za razliku od Kostica, ja sam voljan da preuzmem kompaniju, te da garantujem kompletnom imovinom, mojom i cele moje familije, da cu za godinu dana pozitivno poslovati! U obzir dolaze Putevi Srbije, Koridori Srbije ili slicno iz moje struke. 25 godina medjunarodnog uspesnog iskustva u gradjevini sirom sveta.
    Ocekujem poziv iz nadleznog Ministarstva, hvala.
    (BGBG, 27. avgust 2014 13:20)

    # Link komentara

  147. Dajte meni, meni, ja sam vaš čovek!!
    (ivann, 27. avgust 2014 13:12)

    # Link komentara

  148. Evo nek dovede GSP Beograd u red. Najveci beogradski gubitas i mi moramo u isti kos sa njim.
    (stela, 27. avgust 2014 13:11)

    # Link komentara

  149. Muka mi je vise od ovih likova sa kompleksom boga.
    (sasa jokic, 27. avgust 2014 13:09)

    # Link komentara

  150. Koliko je dobrih drzavnih firmi trebalo da propadne da bi se g. Kostic i njemu slicni obogatili?

    Tajkun ostaje tajkun. Petljanje sa njima - velika greska!
    (Dejan, 27. avgust 2014 13:08)

    # Link komentara

  151. Sve je ovo lepo,treba pomoci ako moze,ja sam mali privatnik i placam redovno poreze i doprinose,pokusavam da izgradim radionicu ali u urbanizmu ,kao da sam dosao pare da im uzmem,nemam vise kome da se zalim ,a hocu d radim,imam zelju ali nemam razumevanje.Razvoj privrede na prvom mestu ali prvo dokazati urbanizmu da nisu gazde i rade za platu a ne za mito.
    (Stankovic Radovan, 27. avgust 2014 13:07)

    # Link komentara

  152. Milos Obrenovic je pored svakog ministarstva drzao vesala. Isto i pored gradilista. Nepismen covek vise je znao o psihologiji svog naroda nego ovi obrazovani danas. Dao bih ja tebi Milosevih 24 po turu javno, a ne da dobijes preduzece na upravljanje.
    (Kelt, 27. avgust 2014 13:05)

    # Link komentara

  153. Koja sprdačina...
     (Radule-Botina, 27. avgust 2014 13:05)

    # Link komentara

  154. Ljudi koji su imovinu stekli tokom haosa 90-tih i u najmanju ruku sumnjivim privatizacijama se sad pojavljuju kao kandidati da državne gubitaše dovedu na noge!!!! HAHA! Pa koje ovde lud, majko moja, pa oni svi treba da su u zatvoru a ne još da ima se da prilika da se još više bogate...
    (Milos, 27. avgust 2014 13:04)

    # Link komentara

  155. Odavno ne procitah vise nebuloza.Samo me ne pitaj o prvom milionu I prepakivanju secera.
    (Milan, 27. avgust 2014 13:04)

    # Link komentara

  156. Dajte meni on vec ima i previse.
     (ivan, 27. avgust 2014 13:01)

    # Link komentara

  157. Bitno je da smo izabrali narodnu a ne tajkunsku vlast!
    (Miki, 27. avgust 2014 13:01)

    # Link komentara

  158. A ds mu damo malo da ide u zatvor??
     (T 84, 27. avgust 2014 13:01)

    # Link komentara

  159. "Dajte mi gubitaša sa 5000 radnika"!Ovaj gospodin je navikao da mu se "daje"i poklanja od strane drzave.Sto nekupi nekog gubitasa?
    (416, 27. avgust 2014 12:58)

    # Link komentara

  160. Evo ja na primer predlažem EPS. Konkretno Elektrovojvodinu.
    (Lalo, 27. avgust 2014 12:55)

    # Link komentara

  161. Kakav je Kole šmeker!!!
    Liči mi na Batu Živojinovića na njegov čuveni monolog u filmu "U raljama života".
    Epilog je isti.
    (A grad miriše na ćevape i kobasice...., 27. avgust 2014 12:55)

    # Link komentara

  162. Evo mu 14. oktobar, Trajal, Zupa... Ima u Krusevcu koliko hoce takvih.
    (maki, 27. avgust 2014 12:54)

    # Link komentara

  163. Dajte i meni
    (expert, 27. avgust 2014 12:53)

    # Link komentara

  164. tip poslovnog coveka u Srbiji - za sve me pitajte, samo nemojte za prvi milion.
     (Ralf, 27. avgust 2014 12:53)

    # Link komentara

  165. "... da dodjem do zemljista koje cu prenameniti u gradjevinsko"

    Jel?
     (q, 27. avgust 2014 12:50)

    # Link komentara

  166. Urnebes! Zafrkavaju se ljudi sa nama sta drugo da rade.
    (Cirkus Kolorado, 27. avgust 2014 12:46)

    # Link komentara

  167. Gospodine Kostiću,
    kladim se u 100 dinara da će gospodin Mišković u drugom javnom preduzeću postići bolje rezultate od vas.
    (Viktor, 27. avgust 2014 12:42)

    # Link komentara

  168. Evo hoću ja. Dajte meni. Dajte.
    (real022, 27. avgust 2014 12:41)

    # Link komentara