- Komentari -

OMV: Specijalni status za Južni tok

Beč -- Projekat gasovoda Južni tok mogao bi da bude izuzet od zahteva Evropske unije za transport gasovodima, kaže diretor OMV-a Gerhard Rojs.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
  1. @Helios svaka ti čast na komentaru. Objasni ti celu ovu papazjaniju oko južnog toka u dve tri rečenice. Inače, za sve informacija da polako ističe polovina leta i da kako budemo kretali ka zimi(koja u nekim delovima Evrope počinje 1 oktobra)tako će sve više članica EU da batale ove gluposti oko južnog toka i sankcija za Rusiju a i sama Ukraina je počela da menja ploču pa sad se žuri da osvoji što više pobunjeničkih gradova jer već oko 1 septembra treba sesti sa Putinom za sto i početi mučne pregovore. Ako toga ne bude eto smrzavanja i propasti a čini mi se da to mnogi u EU nit hoće niti o tome razmišljaju.
    (mali radojica, 9. jul 2014 21:27)

    # Link komentara

  2. @promaja
    Izgleda i da Vaše školovanje je puno rupa. Ili su vas učili samo od 39 na ovamo istoriju. Pročitajte i o ranijim vremenima, iznenadićete se.
    (zatvori prozor, 24. jun 2014 08:16)

    # Link komentara

  3. @(Promaja, 23. jun 2014 23:21)

    Ne pricam o kolonizaciji Evrope od strane Rusije. Nemacka sigurno nece primiti rusku vojsku na svoju teritoriju. Hladni rat je gotov odavno, i niko ozbiljan i ne pomislja na novi. Oni sto govore o njemu (SAD) vrse propagandu.

    Ovde se ne radi o prici "Rusija ili SAD", vec "SAD ili nesto drugo, a to drugo definitivno nije Rusija". Rusija je samo partner, a ne i neprijatelj. Poljska je nasela na SAD pritisak i pomogla prevrat u Ukrajini. Izgleda da im je jasno da su se preracunali, jer sada imaju i Rusiju i Nemacku na vratu.
    (Marko, 24. jun 2014 01:13)

    # Link komentara

  4. Slazem se, i samo bih dodao da izlgeda da paraziti gube moc. To moze da potvdi i izjava poljskog ministra spoljnih poslova da je njihova alijansa sa SAD beskorisna ( [link] ). Kaze covek "zameramo se Nemackoj, zameramo se Rusiji, a SAD nam nista nece pomoci". Inace, radi se o jos jednom tajno snimljenom razgovoru. To sto Poljaci vide da im SAD nije nikakav saveznik je jedna stvar, ali to da o Nemcima govore kao o nekome ko je prakticno veci saviznik Rusije nego SAD je jos bitnije.

    U tom svetlu treba i gledati Putinovu posetu Austriji. Nemacka kao glavna pobegulja iz SAD pakta u Evropi priprema situaciju preko svog mladjeg brata Austrije.
    (Marko, 23. jun 2014 16:50)

    Poljaci i Zapadna Evropa jedva ceka Putina i njegovu diktaturu da zavlada pa da procvetaju. Preporucujemti da posetis specijalistu za nebulozu! Ti ili nikada nisi isao u ni jednu skolu kada ti je bliska proslost nepoznata ili si imao ozbiljne traume kada ne mozes da skontas koliko poljaci vole ruse. Rusi su nad poljacima na pocetku drugog svetsko rata izvrsili genocid i zajedno sa Hitlerom podelili Posljsku teritoriju. A da ne pricam o "bratskoj" ljubavi od 1945 do 90-tih proslog veka.
    (Promaja, 23. jun 2014 23:21)

    # Link komentara

  5. (Marko, 23. jun 2014 18:02) Ma je evo svi trče u zagrljaj Rusiji evo vlada opće veselje kada će se to dogoditi, a i gužva da idu svi živjeti i raditi u Rusiju.
     (Mario, 23. jun 2014 19:59)

    # Link komentara

  6. @Pametni ljudi, dogovaraju biznis koji ce svima da koristi, a ne postavljanje klipova od strane politickih parazita koji su se razmileli sa obe strane atlantika.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Hromi, 23. jun 2014 15:36)

    Slazem se, i samo bih dodao da izlgeda da paraziti gube moc. To moze da potvdi i izjava poljskog ministra spoljnih poslova da je njihova alijansa sa SAD beskorisna ([link]). Kaze covek "zameramo se Nemackoj, zameramo se Rusiji, a SAD nam nista nece pomoci". Inace, radi se o jos jednom tajno snimljenom razgovoru. To sto Poljaci vide da im SAD nije nikakav saveznik je jedna stvar, ali to da o Nemcima govore kao o nekome ko je prakticno veci saviznik Rusije nego SAD je jos bitnije.

    U tom svetlu treba i gledati Putinovu posetu Austrije. Nemacka kao glavna pobegulja iz SAD pakta u Evropi priprema situaciju preko svog mladjeg brata Austrije.
    (Marko, 23. jun 2014 18:02)

    # Link komentara

  7. @ eh
    Jesi li cuo za Severni tok?
     (Sabi, 23. jun 2014 17:00)

    # Link komentara

  8. @Pametni ljudi, dogovaraju biznis koji ce svima da koristi, a ne postavljanje klipova od strane politickih parazita koji su se razmileli sa obe strane atlantika.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Hromi, 23. jun 2014 15:36)

    Slazem se, i samo bih dodao da izlgeda da paraziti gube moc. To moze da potvdi i izjava poljskog ministra spoljnih poslova da je njihova alijansa sa SAD beskorisna ( [link] ). Kaze covek "zameramo se Nemackoj, zameramo se Rusiji, a SAD nam nista nece pomoci". Inace, radi se o jos jednom tajno snimljenom razgovoru. To sto Poljaci vide da im SAD nije nikakav saveznik je jedna stvar, ali to da o Nemcima govore kao o nekome ko je prakticno veci saviznik Rusije nego SAD je jos bitnije.

    U tom svetlu treba i gledati Putinovu posetu Austriji. Nemacka kao glavna pobegulja iz SAD pakta u Evropi priprema situaciju preko svog mladjeg brata Austrije.
    (Marko, 23. jun 2014 16:50)

    # Link komentara

  9. Izjave Rojsa imaju sličnu težinu kao Bajatovićeve. Jedina razlika je što su oni u EU, a nas mogu Rusi da cede i dalje.
    (Alex1, 23. jun 2014 16:32)

    # Link komentara

  10. Nema u EU specijalnih statusa. Ili je po zakonu ili nije. Kada jednom krenu specijalni statusi, onda krece anarhija.
    (eh, 23. jun 2014 16:16)

    # Link komentara

  11. Ah kako genijalno rešenje, ko se toga setio svaka mu čast!

    Tek po detaljima ćemo moći da zaključimo šta je bila glavna inspiracija: Lex Specialis Miloševića, ili "Kosovo izuzetak" ili Hag sa "pritvorom" od 13 godina ili tumačenje Đinđića po kome je Milošević poslat u Hag...
    Ovim tempo neko će za 2-3 godine da otkrije čak i da već postoji izuzetak u EU i da se primenjuje, a zove se: Severni Tok!
    (Helios, 23. jun 2014 16:14)

    # Link komentara

  12. Pametni ljudi, dogovaraju biznis koji ce svima da koristi, a ne postavljanje klipova od strane politickih parazita koji su se razmileli sa obe strane atlantika.
     (Hromi, 23. jun 2014 15:36)

    # Link komentara