- Komentari -

Austrijanci još vagaju Železaru

Beograd -- Mogući kupci Železare, austrijski WFA, početkom nedelje bili su u Vladi Srbije, piše "Blic". U Nemanjinoj imaju i rezervni plan ako do ovog posla ne dođe.

Izvor: Blic
Pošaljite komentar
  1. Zelezara je bila profitabilna pre krize, sada generise gubitke, a sutra uz oporavak trzista celika (koji se nazire) ce opet biti profitabilna. No, sto liberalne ekonomiste briga za to? Hajde odmah da je zakatancimo i radnike ostavimo bez posla (prvo da promenimo zakon da i manje otpremnine platimo), a i da se odreknemo izvoza i svih poreza od kojih se puni budzet. Bitno je da se "omaste" stecajni upravnici i da nastavimo da guramo ideju liberalnog kapitalizma sada kada mu cak i Amerika okrece ledja.
     (Konsultant, 16. januar 2014 11:13)

    # Link komentara

  2. lalo1:
    Da li znaš bilo koju železaru u Japanu da ima svoje rudnike? Misliš da posluju sa gubitkom?
    Smederevska Železara je jako bitna za ovu državu, osim ako ne pripadate tkz. "uvozničkom lobiju".
    (Mare, 16. januar 2014 11:12)

    # Link komentara

  3. I ovo da prodamo pa da postanemo kolonija strancima.
    (Mare, 16. januar 2014 10:26)

    # Link komentara

  4. Vagaju je da vide koliko tona starog gvozdja mogu da izvuku iz nje pa da to gvozdje dopreme Dunavom negde u EU gde ce ga pretopiti i jednom zauvek rese celicanu u zemlji gde nema takve rude. Daj Boze da ne gresim nego da postoji ekonomska logika.
    (lalo1, 16. januar 2014 10:19)

    # Link komentara

  5. zar nasa sugava drzava ne moze ni jednu fabriku da zadrzi? Pa posle 2 sv. rata cela Jugoslavija je imala 20 puta manji BDP od sada Srpskog, a firme su nicale nedeljno...
     (realno, 16. januar 2014 10:09)

    # Link komentara