- Komentari -

Cane ostaje bez imovine?

Beograd -- Tužilaštvo za organizovani kriminal traži da se od Stanka Subotića Caneta oduzme 50 miliona evra. Sud zabranio otuđenje dva stana u Beogradu i kuće na Ubu.

Izvor: Novosti
Pošaljite komentar
  1. dozvole mu da se nakrade pa mu onda oduzmu(narocito pred izbore)i oni posteni a on kriminalac !
    (mika, 3. jul 2011 20:50)

    # Link komentara

  2. Sta je ovom narodu. Da li stvarno individue iz srednje klase mogu da napisu ovako nesto. Ili je to delo marketinske agencije.

    Nekoliko zapazanja:

    - Drzava vodi procese protiv onih koji su ozigledno, drsko, cesto nasilno otimali drzavnu imovinu, vodili nelegalan biznis ili korumpirali ceo sistem. Da li je to lose.
    - Ako nisu do sada to uradili iz raznih razloga, zar nije dobro da to rade sada kada su ih pritisli iz EU
    - Ako osudimo Cece, Beke, Cane, Karice, Sarancice i slicne to je signal da se kriminal, i korupcija u srbiji NE ISPLATI na duzi rok. Da li je to lose.
    - Ako ih ne gonimo i ne osudimo, to je jasan sgnal da je KRIMINAL DOZVOLJEN.
    - Koji su motivi vlasti na kraju i nije bitno.
    - Da li ce svi biti procesuirani. Nece. Ako nekoliko glavnih bude osudjeno, onda je velika sansa da ce i sledeci u lancu, kao drzavni funkcioneri iz raznih epoha, doci na dnevni red.
    - Osobina Srba je da prave veliku galamu i da na kraju nista ne urade. To je verovatno iz razloga sto opsta galama i pluvanje odgovara onima koji su zaista izvor korupcije i mega manipulatorima tipa Beko.
    - Slaba tacka drzave je nespremnost pravosudnih organa da se nose sa obogacenim individuama koje mogu da plate dobre timove advokata i koji iznjmljuju lobiste i mnogo se bolje snalaze. To je bila slaba tacka i tokom poslednje dve decenije i na tome mora da se radi.
    - Prica da od tajkuna zavisi nasa ekonomija ne pije vodu. Da su to ljudi koji placaju porez u Srbiji, mogli bi da debatujemo o tome.
    - Ni jedan od njih ( tajkuni narasli 90-ih i posle ) ne bavi se kreiranjem nove vrednosti kroz visoku tehnologiju ili kvalitetnu primarnu proizvodnju. Svi se bave posredovanjem, neretninama, ili nekom vrstom monopola. To moze da radi svaki igrac na nasem trzistu, kvalitenije i jeftinije u uslovima ravnopravne privredne utakmice. A kapital za to ce doci u roku od jedne godine.
    - Nemojte da pljujete drzavu kada hoce nesto da popravi. Nije samo ona korumpirana. Korumpirani smo svi mi i to primenjujemo kao filozofiju u svakodnevnom zivotu. Da li je neko napisao pismo ili strajkovao da bi prosirio lokalni vrtic. Niko-svi traze veze. Na kraju deca borave u grupi od 30 sa jednom vaspitacicom. Jer svako ima neku vezu.
    (peric, 2. jul 2011 20:45)

    # Link komentara

  3. Ne poznajem Caneta pa neznam dali je sve istina zašta ga optužuju i zašto za njega ne važi pravilo da je svako nevin dok se na sudu ne dokaže. Ja znam da je na njegovim trafikama pisalo da traži radnike. Zato sam više zainteresovan da prvo odgovaraju oni koji su opljačkali društvenu imovinu, uništili privredu i otpustili radnike ne hajući za njihv bol i patnju zbog ostanka bez posla odnosno parčete hleba.
    (Branko, 2. jul 2011 18:09)

    # Link komentara

  4. Ova drzava definitivno srlja sve dublje i dublje!Jedan podatak:nasa drzava je pred sudom u Strazburu od 40 predmeta izgubila 38!Bas me zanima posle ove vlasti koliki odnos ce biti?!Krenulo se u masovno otimanje imovine jer kako bi inace prikrili propast nase privrede,poljoprivrede...Sada ono sto je nekada privatizovano treba opet oteti pa preprodati.Kako inace objasniti finansiski krah ove posrnule drzave.
    (reformisani i nepristrasni, 2. jul 2011 15:34)

    # Link komentara

  5. Znaci,opet retroaktivna primena Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivicnog dela.Samo neka oduzimaju, sve ce odstete platiti ova drzava ostecenima,tj.platice gradjani.Ali ova mera je popularna,narod voli da "komsiji crkne krava" ,pa neka se onda ne pitaju zasto im je prosecna plata 300 eura.Ko zna kome sve placamo i kome cemo tek platiti za otimacinu imovine koja traje od 1945 do 2011.Bitno je da na tome profitira politicka elita i odrzi se jos jedan mandat.A sutra...Pa i onako nece biti tu da snose odgovornost.Inace,svako normalan bi podrzao ovaj zakon ali se kod nas masovno zloupotrebljava i koristi u licne svrhe onih koji ih primenjuju.
    (vekac, 2. jul 2011 15:25)

    # Link komentara

  6. Nama je bolje otkako smo se rodili.
    (Laza, 2. jul 2011 15:23)

    # Link komentara

  7. Izneli ste netacnu informaciju. Tuzilastvo zahteva oduzimanje imovine u protivvrednosti od 50 miliona tadasnjih nemackih maraka i 6 miliona dolara. Ne znam kako ste dosli do cifre od 50 miliona evra? Vodite racuna nije rec o istim valutama niti o valutama iste vrednosti, evro nije isto sto i nemacka marka.
    (Insajder, 2. jul 2011 14:06)

    # Link komentara

  8. Ovo ce imati svoj tuzan kraj - po Srbiju - u Briselu. Samo zarad alave, gramzive o nesposobne vlasti. Ali doci ce Subotic u Srbiju a onda ce mnogi pozeleti da nisu u istoj.
    A vama na dusu ovakvo neobjektivno izvestavanje sa sudjenja, koje se sastoji samo od prenosenja 'zavrsne reci' nekompetentnog tuzioca i falsifikovanih dokumenata. Sram vas bilo, B92.
    (Jovan, 2. jul 2011 14:01)

    # Link komentara

  9. Pred usvajanje zakona o restituciji ponavlja se 1946 godina kada se oduzimalo aklamacijom. Mozad je Cane i kriv mozda je steka nezakonito imovino ali ipak ne bi smelo da se politickom odlukom ugrozava sistem privatne svojine koja je svuda osim u revolucionarno-anarhistickim zemljama neprikosnovena. Mora se izvrsiti sudska procedura koja je podlozna reviziji na visim sudovima na primer u Strazburu pa tek onda oduzimati ako ima osnova. To zna svaki pravnik ali svaki pravnik ne odlucuje!
    (matko, 2. jul 2011 13:51)

    # Link komentara

  10. Ako treba da odgovara Stanko Subotić onda trebaju da odgovaraju i pripadnici DB-sti koji su pravi organizatori tog šverca. Lično mislim da su Stanka Subotića izabrali da bude žrtveni jarac i preko koga hoće da operu sebe i svoje kriminalne radnje.
    (Miroslav, 2. jul 2011 12:52)

    # Link komentara

  11. Ako je ovo izvestaj o trenutnom stanju u procesu koji se vodi (a trebalo bi to da bude), onda je to krajnje nestrucno i neprofesionalno uradjeno.

    Zasto to novinari rade tako? Da li su glupi i nestrucni ili su placeni da bas tako izvestavaju? Da li su svesni svog uticaja?

    Tuzilastvo i sudsvo vode ovaj postupak. Subotic ce verovatno biti osudjen i verovatno ce mu biti oduzeta imovina i verovatno nece sluziti zasluzenu kaznu s narukvicom. Sve je to ok, ili bi bar trebalo da bude ok, ako smo dobro informisani o slucaju.

    Na osnovu informacija koje dobijamo moze se reci da ce svi tu biti zadovoljni jer ce sudstvo "uknjiziti" sebi da je sudilo za sverc cigaretama iz devedesetih, pa je sa njihove strane dat doprinos otvaranju vrata EU. Neretki ce biti zadovoljni jer ce jedan od tajkuna platiti, novinari ce biti zadovoljni jer su (ako su glupi i/ili nestrucni)bas oni izvestili (a za to primaju platu) ili ce biti jos zadoviljniji jer su bas placeni da bas tako izvestavaju ("tvrdi se da....").

    A retki? Retki ce se i dalje pitati zasto su mnogi sverceri iz 90-tih amnestirani, a mnogostruki iznosi nenaplaceni? Pitace se zasto se decenijski pir sverca sveo na slucaj koji kaci kraj jedne i pocetak naredne godine (da bi valjda ubedljivije zvucalo da se sudi za niz aktivnosti tokom dve godine). Retki ce se malo vise informisati i pitati se jos kojesta u vezi samog procasa i dokaza, razmenice svoje gorcine i dileme sa istomisljenicima i nece uciniti nista vise od toga.

    Svi zajedno cemo se i dalje pitati zasto nas svet ne voli osim ako smo teniseri.

    Mozda je krajnje vreme da se sa polja emocija preselimo u polje realnosti i da zaboravimo na voli/ne-voli, pa da se konacno zapitamo zasto nas svet ne postuje. To je nama tesko jer znamo da se postovanje stice postenjem. Mi ne postujemo sebe, ne postujemo pre svega svoju profesiju bilo da smo sudije, tuzioci, novinari (u primeru ove vesti), a i drugih primera je mnogo.

    Ne kazem da je ceo svet posten, ali u razvijenom svetu velika vecina profesionalaca postuje svoju profesiju, na primer. To je ipak polazna osnova za posteno vodjenje vecine sudskih procesa, policijskih istraga, informisanja javnosti itd..itd..

    Tako, mislim, da nama vise od faktickog prikljucenja EU treba pridobijanje postovanja od strane razvijenog sveta. To ne moze doci samo od sebe, na tome se mora istrajno raditi i svaki pojedinac tu mora da ugradi promenu svoje svesti i promenu svog odnosa prema svojoj profesiji.

    Gradonacelnik nam je sinoc pokazao kako se to radi. Ko je gledao emisiju na Discovery, sinoc, nije mogao da ostane ravnodusan. Graditeljski poduhvat, koji mnogi ovde osporavaju, dobio je postovanje koje zasluzuje. Bilo je lepo sinoc biti gradjanin Beograda.

    Volela bih da policija, sudstvo, mediji i zdravstvo za pocetak, prestanu sa sakupljanjem laznih poena zarad stvaranja lazne predstave o sebi i drzavi i konacno pocnu pravu bitku za sticanje postovanja. Nikad nije kasno. Pogubno je ne poceti taj proces nikada.
    (Zorica, 2. jul 2011 12:09)

    # Link komentara

  12. kolike je pare zaradio za samo dve godine, i to samo od sverca cigareta, a sadasnja vlast, zaradjuje pare preko svakog racuna, i samo slazu u inostrane banke, bas ih briga za srbijom.
    npr. Na mom racunu za struju pise naknada za mesto brojila 103 dinara, kao da brojilo stoji na banderi, a ne na mojoj kuci.
    (jovan, 2. jul 2011 10:24)

    # Link komentara

  13. ko sad kaze da se ne isplati biti na vlasti, kolike je pare covek zgrno za samo dve godine. a mi mozemo da se pitamo, koliko su zgrnuli ovi sto vladaju 10 godina u ovoj nasoj ovadjenoj drzavi..
    (dzeri, 2. jul 2011 10:19)

    # Link komentara

  14. Covek je nudio da plati kauciju i da se brani sa slobode.
    To izgleda nekima ovde ne odgovara jer je sada medijski izolovan u svajcarskoj.
    Ne vidim ni 1 razlog da se on ne brani sa slobode jer je vec slobodan i drzava ne moze da ga uhapsi.
    Pa sto onda ne bi uzeli pare i pustili da da nastavi isto.
    Po meni to jako jako smrdi. Ne verujem ovoj vlasti vise.
    (dejan, 2. jul 2011 10:19)

    # Link komentara

  15. Sad pred izbore hapse tajkune,a do juce su od njih uzimali pare!!!!!!!1
    (Igor, 2. jul 2011 10:16)

    # Link komentara

  16. Evo stanova za partijske kadrove !
    (Ivana, 2. jul 2011 09:28)

    # Link komentara

  17. Bez neke konkretne veze sa ovim predmetom, postavio bih jedno pitanje.
    Kakav je to običaj postao, da tužilaštvo postavlja ZAHTEVE...?
    Zar nije zadatak tužilaštva da sastavi VALJANU TUŽBU i da uz nju prikupi i predoči DOKAZE...?
    Naravno da tužilaštvo može PREDLOŽITI šta smatra odgovarajućom kaznom, ali to nije zahtev.
    Sud je taj koji će, na osnovu Zakona, da se opredeli o vrsti i visini kazne za počinjeno delo, a tužilaštvo može to da prihvati ili ospori!
    Po sili pravde, i tužitelj i tuženi, imaju pravo žalbe na presudu.
    Ali u Srbiji se obično stav tužilaštva smatra za gotovu stvar, kao da je presuda već doneta, pa su moguće svakojake polemike...
    (matori, 2. jul 2011 08:48)

    # Link komentara

  18. Sada smo obavesteni posedovanje imovine Caneta Subotica i kako je zaradio.E sada da nas obavestite i to ne kako se zalazu neki iz Poslovnog kluba ili ministri,"obavi",istrazivanje daleko od javnosti spomenuto preispitivanje privatizacije koje je trazila EU!Mora da se zna odakle novac i na koji nacin je zaradjen kada su nasi "uspesni",postali uvazeni biznismeni.
    (potpuni uvid hocemo, 2. jul 2011 06:51)

    # Link komentara

  19. Koliko će tek ovo da nas košta?!? Optužuju vlasnika firme za zloupotrebu službenog položaja! Pod jedan to "delo" ne postoji u zakonima normalnih zemalja, a pod dva odgovorno lice je direktor.
    (Lale, 2. jul 2011 03:17)

    # Link komentara

  20. Mogu da mu pljunu pod prozor.
    (Radojica, 2. jul 2011 02:32)

    # Link komentara