- Komentari -

Krediti bez subvencija traženiji

Beograd -- Građani Srbije prošle godine više su koristili komercijalne kredite, jer se subvencionišu samo nekretnine koje se prvi put prodaju.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
  1. Umesto da subvencioniše izgradju kuća na selu, država subvencioniše samo kupovinu novih stanova, dakle pomaže prodaju stanova koje su podigle gradjevinske firme koje posluju u Beogradu i Novom Sadu. I još kad se tome dodaju subvencije za treće dete i ostalo što Djilas daje u Beogradu, ostaje pitanje što bi neko uopšte živeo na selu, kada su u gradu bolji uslovi.
    Da se ja pitam, subvencionisala bih prvo gradnju kuća na jugu Srbije i to da važi samo za srpsko stanovništvo. Jasno je zašto.
    Kosovo smo već izgubili a na redu je jug Srbije i Sandžak. Neće proći ni 10-tak godina i tada tamo neće ni biti Srba pa ćemo opet imati problem koji imamo i danas sa Kosovom - biće kasno za bilo kakvu odbranu.
    (Novosadjanka, 26. avgust 2011 07:29)

    # Link komentara

  2. "omogućeni krediti sa subvencijom države ali i komercijalni krediti, odnosno krediti iz sopstvenih sredstava banke." Ova konstatacija nije tacna. Subvencionisani kao i komercijalni krediti su iz sopstvenih sredstava banke. Jedina razlika je to sto kod subvencionisanih, drzava doplacuje razliku u kamati koju bi banka dobila kroz komercijalni kredit.
    (Euribor, 16. april 2011 22:52)

    # Link komentara