- Komentari -

SBB: Bili smo preopasan konkurent

Kompanija Srpske kablovske mreže (SBB) nije uspela da dobije licencu za fiksnu telefoniju. To je pošlo za rukom mobilnom operateru Telenoru.

Prema rečima Dragice Pilipović-Čefi, generalne direktorke te kompanije, SBB želi svu sreću Telenoru da uspeju u fiksnoj telefoniji, ali im je žao što su kriterijumi bili tako postavljeni i što SBB nije kvalifikovan.

Mile Bijelić Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. SBB je veoma malo uložio u opremu.Ljudi koji održavaju mrežu bukvalno mađioničarskim potezima pokušavaju da "navuku" kakav takav signal.Ako se odlučite za ovu opciju čekaju vas laži iz Kol centra kako su radovi tamo negde,jalovi pokušaji tehničkih ekipa da obezbeda kakav-takav signal...Mreža je katastrofalna i bukvalno samo nekoliko presecanja optičkih kablova koji su nezaštićeni u podrumima zgrada dovelo bi do kolapsa sistema od kojeg bi se provajder teško oporavio...sve se svodi na to-jeftina oprema i jeftina radna snaga,ponekad i nekompetentna,koja na jedvite jade održava tu jadnu mrežu.Preporuka za internet je svakako ADSL Telekoma Srbije i njihova IPTV.Nisu ni oni savršeni ali su daleko bolji od SBB-bet želje da ikoga reklamiram-za jedne sam radio a od drugih kupujem usluge Interneta i IPTV i mislim da sam kompetentan da vam preporučim šta da radite...Naravno jedna pohvala za SBB-U odnosu na ostale kablovske provajdere oni su zaista najbolji,ali u odnosu na Telekom smešni su...Vi kako hoćete.meni ni iz džepa ni u džep
    (insajderizsbb, 30. decembar 2010 22:00)

    # Link komentara

  2. Ma super je SBB. U osnovnom paketu Total TV od 800 din imate "antena programe" i 40 drugorazrednih kanala iz Srbije i okruzenja. Ja sam vec predao za IP TV, samo sto nema mesta vise za prikljucke. Bitno da ima reklama na TV.
    (Ivca, 27. april 2010 14:34)

    # Link komentara

  3. Ja sam bas zadovoljan sa SBB, jos samo da ubace arenasport 2, 3 i 4 i samo da ne ukinu ESPN zbog hokeja i bice super. Net je brz i pouzdan, platio sam ga tek posle dva meseca ali me nisu iskljucili, hvala zbog toga, pre par dana sam uplatio i sad cu biti dobar :)
    (sive celije moc, 27. april 2010 11:38)

    # Link komentara

  4. SBB ponuda je dobra ,televiziju visoke rezolucije i Internet neverovatne brzine (sto je za svaku pohvalu) .Ali jedan od propusta je na placanje prikljucka SBB za stan 4000 din ,a za kucu 5000 din (Grad: N.Pazar).To nigde na svetu nema da stranka plati prikljucak, jer je u preplati ukljuceno i odrzavanje mreze .U svetu se kompanije bore za korisnike i daju neverovatne pakete i poklone ako izaberes tu kompaniju.Zasto Srbija mora da je drugacija od ostalog sveta, zato mislim da tu ima monopolskog ponasanja .
    (Edin, 1. april 2010 09:07)

    # Link komentara

  5. Ne znam zašto ima toliko negativnih komentara. Ja koristim TotalTV i prilično sam zadovoljan. Jeste da košta 1600 din mesečno, ali imam HBO i ostale filmske kanale. Za kvalitet SBB interneta ne mogu da kažem, jer koristim Telekom ADSL i njihovim kvalitetom sam zadovoljan, a brzinom nisam.
    (Ja, 30. mart 2010 16:25)

    # Link komentara

  6. ...pretplata za kablovsku je 820 din, sto i nije tako povoljno, ali podsecam da u Pomoravlju kuca "Kopernikus" naplacuje 900 din od 01.01.2010...SBB je koliko znam trazio dozvolu RATEL-a za poskupljenje, sto Kopernikus sigurno nije. O kvalitetu i izboru programa necu ni da pricam, na vecini pise da niste pretplaceni za taj kanal (total TV)...tako da ja dajem punu podrsku SBB-u za rad i jedva cekam da se pojave i kod nas, jer ovo sto Kopernikus radi je kriminal koji drzava tolerise!
    (Igor, 27. mart 2010 07:29)

    # Link komentara

  7. Toliko nesuvislih komentara o poslovanju jedne kompanije nisam skoro procitao.
    (Spandau, 19. mart 2010 02:10)

    # Link komentara

  8. MENE SAMO ZANIMA OVI KOJI SU GLASALI PROTIV OVIH KOMENTARA
    DALI ONI RADE U SBB, A KO JESU ONDA I NEMAJU VELIKI BROJ RADNIKA,A OVAMO HOCE DA SE NADMETAJU SA JEDNIM OD TRI NAJVECE TELEKOMUNICACIONIM KOMPANIJAMA U EVROPI.SRAMOTA BRE.
    (goso, 4. mart 2010 15:33)

    # Link komentara

  9. Koliko kukanja na SBB. Ne znam sta ocekujete od kablovskog operatera? Da vam pokloni tv? Sta bi ste rekli da ste na IKOM-u? Jos SBB ima duplo jeftiniji net od IKOM-a na kome sam ja. Jedino sto mi se ne svidja kod njih je to sto nemaju jos neki sistem pleacanja.
    (Oho, 4. mart 2010 15:16)

    # Link komentara

  10. ...
    Za drzavu i sve korisnike pogotovu stanare zgrada jedino resenje je:Da sami stanari sprovedu po svojoj zgradi infrastrukturu,da se kablovskim operaterima(vise njih) dozvoli ulaz do centralnog prikljucka na max 6 meseci Vrlo brzo bi se disciplinovali i naucili redu.
    (gradjanin Beograda., 4. mart 2010 15:02)

    # Link komentara

  11. A sto ne kazete da je vas vecinski vlasnik Dzordz Soros,jel da?!
    (PATRIOTA, 4. mart 2010 14:22)

    # Link komentara

  12. Svi su isti,..Ikom je gori i skuplji i losiji u ponudi,...
    (korisnik, 4. mart 2010 13:59)

    # Link komentara

  13. Kada sam počeo da koristim usluge SBB-a priključak je koštao bez malo 200 eura za individualno domaćinstvo a mesečna pretplata 2 eura. Sada pretplata iznosi 9 eura, SRAMOTA za kvalitet i izbor programa koji je u ponudi, a o odnosu prema klijentima ne vredi ni govoriti, zamrznuta slika danima stoji na pojedinim kanalima, titl na lokalizovanim programima često ne prati sliku pa sve to izgleda toliko neprofesionalno da prosto boli.
    Btw. obratite pažnju na odsečak koji dobijate prilikom plaćanja u kešu, nema elementarnih podataka ni ko je platio , ni šta je platio, ni za koji mesec je plaćeno. Govorim o situaciji u Somboru a verovatno nije drugačije ni u drugim gradovima. ...
    (vlada, 4. mart 2010 13:48)

    # Link komentara

  14. Od kad postoji SBB ja ga koristim, naravno iz razloga - nemam alternativu. Posto koristim SBB oduvek, znam da je politika SBB-a bila uvek da se privuku korisnici kvalitetnim kanalima, a zatim da se zamene drasticno losijim, i siguran sam, po SBB jeftinijim.

    Jedan od katastrofalnih primera je gasenje kanala Travel Channel (koji inace cujem Ikom i dalje ima u ponudi). Ali to nije sve, uz pompeznu najavu, taj kanal je zamenjen kanalom Travel and Living, gde nekakvi americki kepeci "vedre i oblace". Svaka cast kepecima, ali koga nekakav "Veliki brat" sa kepecima moze ovde da zanima i da li to moze da bude zamena za kanal koji nas vodi da vidimo svaki interesantan kutak sveta koroz reportaze o putovanjima? Kakva je to zamena? To nije zamena, to je prevara.

    ...
    (Igor, 4. mart 2010 13:25)

    # Link komentara

  15. Bio na SBB-u tri godine i lepo im se zahvalio. Nikad vise!
    (O, 4. mart 2010 13:23)

    # Link komentara

  16. BlaBLA...TrucTruc

    Kada vi gospodo iz SBB-a budete imali konkurenta u kablovskoj televiziji i internetu, onda mozete da kukate oko bilo cega. I to da se ja nalazim u poziciji da izaberem ovog ili onog operatera. Tek onda mozete da se zalite na bilo sta!!!

    I nemoj da mi kukate kako ste super, jer niste!!!
    (Marko, 4. mart 2010 13:11)

    # Link komentara

  17. Ljudi, a zasto je toliko neophodno da imate to u kuci? Zasto gubite vreme, novac i zivce?
    (roki, 4. mart 2010 13:10)

    # Link komentara

  18. Ko je ova direktorka, nemam pojma. Ali, neka kaže narodu kako je SBB dobio "dozvolu i licencu" da radi u kablovskom sistemu kako i šta hoće. Treba prozvati i rukovodstva Telekoma, PTT-a i odgovorne ministre od pre 5-8 godina, pa neka ispričaju kako je SBB postao to što trenutno jeste, a PTT-ov KDS totalno gurnut u drugi plan (o drugim manjim kablovskim operaterima da i ne pričam). ...
    (Cobe, 4. mart 2010 12:33)

    # Link komentara

  19. Ima zalbi ali necete da ih registrujete. do pre mesec dana sam koristila Total TV i otkazala sam ga, jer do oktobra nisam mogla da gledam domace kanale a od januara ni strane. Ugovori su takvi da je to smesno, o zastiti potrosaca ni 'Z'. I uzela sam Open ITV preko Telekoma, isti kanali sa internetom za 750 din. umesto 1690 din. Ko Vas ne zna skupo bi Vas platio.
    (Ko Vas ne zna..., 4. mart 2010 12:13)

    # Link komentara

  20. Ne znam kakv je kvalitet SBB-ove kablovske usluge in interneta. Koristim Total-TV i nisam preterano zadovoljan kvalitetom, ali izbor programa je bogat. Zivim u Nemackoj i mogu da kazem da se za osnovnu pretplatu preko kabla ne dobija nista vise od onoga sto moze obicnom antenom da se uhvati. Cak i oni internacionalni kanali koji se emituju besplatno preko satelita se debelo naplacuju, a da ne govorim o Discovery, Cartoon itd. Sa druge strane, gospodja je potpuno u pravu sto se tice fiksne telefonije. SBB (ili vec bilo koji drugi kablovski operater) je sigurno mogao da ponudi uslugu u najkracem roku i da prevazidje Telekomove probleme sa paricama. Ovako, ce postojati dva operatera, ali tamo gde Telekom ne moze da ponudi telefon, nece moci ni Telenor jer se oslanja na njihovu mrezu...
    (Djole, 4. mart 2010 10:42)

    # Link komentara

  21. Zbog bezobrazluka i nesposobnosti (neznanja) operatera i sluzbenika SBB presla sam, pre skoro godinu dana na Telenorov bezicni internet. Pre tri godine sam im ukazala poverenje, jer nisam imala izbora. Internet mi je bio neophodan za rad od kuce-do ludila su me dovodila duga cekanja na vezu za internet podrsku jer su zbog migracija na „bolje“ platforme i novije verzije aplikacija stalno i po nekoliko dana prekidali vezu. Bila bih na cekanju za podrsku cak i po nekoliko sati, a sve o mom trosku, tako da sam jednog meseca platila samo telefon preko 1500 din zbog toga. Morala sam da se dovijam da nekako dodjem do neke „normalne“ osobe sa kojom bih suvislo mogla da popricam i zamolim da mi za moje pare omoguce vezu, jer sam pripremala dokumentaciju sa strogim rokovima, a nepostovanje rokova je bilo odlucujuce za dobijanje posla. Neljubazni i potpuno neupuceni operateri redovno bi prekidali vezu kad ne bi umeli da daju pravi odgovor ili prebacivali na “onog ko zna”, a svaki put se ispostavilo da sam ja vise znala od njih. Najazurniji su bili kod iskljucenja, kad zbog kilometarskih, redova i nevaspitanih sluzbenika nisam uspevala da uplatim na vreme. Svanulo mi je kad se pojavio bezicni modem. Nije vazno da li je u pitanju monopolska pozicija, ali gospodjo draga, odnos prema korisniku od koga i Vi zivite je sustina problema. Mozete da imate koliko hocete problema infrastrukture, formiranja cena i kojecega jos,mi korisnici ne bismo marili da ste i skuplje od drugih, kada bi ste nas tretirali sa postovanjem i strpljenjem. Vama i vlasniku SBB-a zbog prituzbi na, bas korisnicki servis, odavno je jasno koliki problem imate u kuci, ali je i sasvim jasno da vam do nas nije stalo. Sa pojavom konkurencije nece ni nama bit do vas…. Docice i to vreme kada cemo i mi nesto nekome znaciti.
    (zorica, 4. mart 2010 10:25)

    # Link komentara

  22. Ne znam kakav je SBB (jer ga kod mene nema), ali znam kakav je Kopernikus i KDS u Smederevu. E takav ''kvalitet'' teško je nadmašiti, ali su zato cene po svim svetskim standardima (mada malo preterujem, u svetu je jeftinije). Ova dva navedena kablovska operatera ništa ali NIŠTA nisu uradila po pitanju kvaliteta (čak ni na kvantitetu) ponudjenih programa ali zato redovno ažuriraju cenovnike. Pa onakvu sliku da pustite i dobijete dozvolu za to je pravo čudo. Slika ni na jednom kanalu nije skroz čista (da ne spominjem termin - digitalna, smešno je) a kada pada kiša negde u okolini pola kanala nemate a cena sitnica 900 (DEVET STOTINA) dinara !!!!!!! A priključak je svako domaćinstvo plaćalo 100 eura !!! E SAD KAŽITE ŠTA IMATE O SBB-u
    (Milan Jeftić, 4. mart 2010 10:06)

    # Link komentara

  23. ...
    Koristim njihov Totav TV koji je prestao sa radom pre vise od mesec dana zbog navodnog kvara na satelitu W2. Kvar je otklonjen, ali i dalje nemam signal. Znam jod 5-6 ljudi koji ga koriste i niko od njih nema signal. Posla sam nebrojeno mailova, zvao ljubazne operatere, bivao forwardovan preko automatske masine, ali nista nije pomoglo. Naravno, racun uredno stize i mi ga uredno placamo, to ne brinite.
    (pantarei, 4. mart 2010 10:03)

    # Link komentara

  24. ... Kada su uvodili svoje kablove cena je bila 100 din. mesečno, a sada je 800din, i to za najjeftiniji program sa koga stalno skidaju po neki kanal, ali i dodaju poneki koji niko ne gleda, kao napr. golf kanal, ili na stranim jezicima koje ne možemo da pratimo jer ne znamo i francuski i nemački, italijanski, ruski, itd., pa ih i ne gladamo. Da sve bude gore, na tih 800din., treba dodati i pretplatu za hajdučku RTS, koju već plaćamo kablovskoj i na taj način postižemo nešto što nigde ne postoji u svemiru osim kod nas , a to je da istu stvar plaćamo dva puta ??!!!, i to ne nekom drumskom razbojniku, nego državi ???!!!. Ukoliko još imate i kompjuter i dete koje mora da ima internet, onda sve postaje još teže. To znači da mesečno morate da platite 2-3 hiljade samo na TV. Kolike su cene u svetu ne znam i ne zanima me, jer ne živim u svetu, nego u ovome što se tako sigurno ne može nazvati. Ono što znam, to je da sve manje gledam njihove grozne kanale i zbog toga se osećam sve bolje, a što se plaćanja tiče, videćemo...
    (dovla, 4. mart 2010 09:54)

    # Link komentara

  25. ...
    U poslednjih godinu dana je bilo toliko promena rasporeda kanala da su samo oni najuporniji i oni sa dobrim živcima uspeli to da isprate. Posebno me je iznervirao potez SBB-a da bez ikakve najave iz osnovnog paketa izbaci "Travel Channel" i zameni ga "Travel and Living Channel"-om na kome kada god da zalutam daljinskim na njega naletim na idiotsku emisiju sa kepeciima!? Mmolim da me neko ne shvati pogrešno, nemam ništa protiv kepeca ali nemojte da me terate da to plaćam 820 dindži!
    Travel Channel je (uz Viasat kanale History i Explorer) jedini ozbiljan i kvalitetan kanal u osnovnom paketu na kome ste u bilo koje doba dana kada god da imate pola sata slobodnog vremena mogli da pogledate nešto lepo i edukativno.
    Tako da gospođina tvrdnja da podižu cenu pretplate osnovnog paketa jer plaćaju programe u evrima a pri tom kvalitetne programe vredne pažnje izbacuju iz osnovnog paketa nema pokriće.
    (Ulični hodač, 4. mart 2010 09:48)

    # Link komentara

  26. Usluga im je loša.
    Korisnicki servis postaje sve gori i gori. Ja ih zovem selfcare. Sve uradis sam, samo da ne moras njih da zoves.
    (Petar, 4. mart 2010 09:40)

    # Link komentara

  27. Podneo sam zalbu 25.01. na duplo tarifiranje a pretplatnik sam interneta kablovske i d3. Zalba je bila zbog 1000 dinara koje nisam hteo da platim jer su mi 2x aktivirali karticu za d3?! Do danas nisma dobio odgovor iako je inicijalno trebalo da mi posalju odgovor za 2-3 dana. U medjuvremenu su mi iskljucili internet zbog duga od 1000 din. Tuzno i zalosno...
    Obratite paznju da nema ni jedan jedini pozitivan komentar!...
    p.s. Sve usluge sam otkazao, i dalje cekam odgovor na zalbu...Jedini nacin da se bori protiv ove sto..
    (kumaig, 4. mart 2010 09:36)

    # Link komentara

  28. Vaša mreža? O kakvoj mreži pričate? Ako je u pitanju paukova mreža onda OK. Naime, jedino na to i liči (sa krova na krov, kačite se po postojećim gromobranskim uzemljenjima od zgrada koja posle otpadaju od težine, antenskim nosača od operatera mobilne koji vas posle jure da to skinete...), a o razdelnicima po zgradama da ne pričam. Ko vas ne zna...
    (das, 4. mart 2010 09:35)

    # Link komentara

  29. ubrali pare na konto trenutnog monopola u oblasti interneta i ctv i sad su mislili da neki deo uloze u fixnu telefoniju pa da prosire monopol! SBB KATASTROFA!!! i jos oni nasli da pricaju o konkurenciji!
    (sbb-ovac, 4. mart 2010 09:33)

    # Link komentara

  30. D3 je jedna velika prevara...sliku ne popravlja ni za promil, a u mom slučaju imam bolji kvalitet bez dekodera nego sa njim...
    (Messi(ah), 4. mart 2010 09:23)

    # Link komentara

  31. Najveći broj komentara je usmeren protiv SBB-a. Ja spadam u onu kategoriju koja je apsolutno zadovoljna uslugama koje pruža SBB.

    Primer:

    na upućenu reklamaciju o sporom internetu (subota popodne) su reagovali ekspresno - radnik dolazi u nedelju prepodne i rešava stvar. (Problem nije bio u mreži već u modemo koji je star 5 godina)

    TV signal se nije gubio u poslednjih 2 godine nikada na duže od 30-ak minuta a i to se desilo najviše 2 puta.

    Ako nešto treba da se zameri onda je to način na koji je postavljena mreža - kablovi su stvarno razvučeni preko krovova i više liče na žice za sušenje veša nego na telekomunikacionu infrastrukturu.

    Ja sam bio jako razočaran kada sam saznao da SBB ne učestvuje u licitaciji za fiksnu telefoniju i mislim da ima puno istine u tome da je vlasnik nezavisne mreže (infrastrukture) trn u oku drugim igračima.
    (Tihi, 4. mart 2010 09:22)

    # Link komentara

  32. Citam ove komentare i pitam se zasto niko ne otkaze usluge SBB-a? Odgovor: zato sto nisu skupe, cim mozete da ih placate! Da je TV pretplata 5000 99% bi otkazalo uslugu, ovako - cim placate nije vam skupo! I niko vam nije kriv!!!

    P.S.
    Ja se juce iskljucio sa SBB-a i ukljucio u biblioteku!
    (Nemanja, 4. mart 2010 08:47)

    # Link komentara

  33. Gospodo SBB,
    sanjam da Vam kazem Doviđenja!
    (DUCE, 4. mart 2010 08:41)

    # Link komentara

  34. Bio sam u Rumuniji pre dve nedelje u jednom malom mestu, ja bih rekao selo, koje jedva da ima puta. Koristio sam internet u hotelu koji je bio uracunat u cenu smestaja. Prenociste je kostalo 35 evra.Brzina interneta je bila 20 Mbs za download, a za upload 4 Mbs, flat Onda sam otisao u jedno vece mesto, i u hotelu nije bilo interneta ali sam koristio free hot spot, a brzina je bila 2Mbs za download, a 256 za upload i jos jednom bilo je dzaba. Na putu sam video bilborde provajdera Cosmote, gde se za 12 evra reklamira sledece: 300 min u internacionalnom saobracaju, 3000 min u domacem saobracaju i 3000 sms.

    O cemu mi ovde pricamo!!!!!!!!
    (Sasha, 4. mart 2010 08:31)

    # Link komentara

  35. STRASNO, pa ovi iz sbb-a imaju samo jednu kancelariju gde sve reklamacije i problemi resavaju, a hoce licencu. Nikad nisam otisao tamo a da nije bilo ogromnog reda. ...
    (danijel, 4. mart 2010 08:27)

    # Link komentara

  36. Јесте, има СББ сајт 10.000 хитова, али то су све људи који траже контакт за слање својих притужби на неодговорност и неозбиљност ...
    (СББ најгора компанија у Србији, 4. mart 2010 08:13)

    # Link komentara

  37. Postoji jedan problem koji SBB nikako da reši. Ne može da se plati usluga karticom, isključivo se traži keš. Kad se plati poštom rasknjiženje traje po nedelju dana pa se desilo da me isključe, a ja sam plati pre 10 dana. Pitanje je da li se ne radi na crno, kad izbegavaju platne kartice i uplatu preko računa.
    (Kulča, 4. mart 2010 08:12)

    # Link komentara

  38. Jesu bili preopasan konkurent. Svako malo podignu cene kablovske televizije, pa bi verovatno tako bilo i sa telefonijom :)
    (Pera Detlić, 4. mart 2010 08:06)

    # Link komentara

  39. ... popravi te prvo svoj kablovski internet a ne da mi vec godinu dana pricate kako imate problema sa cvoristem.
    Znate koliko puta sam vikendom morao zbog vas u firmu jer VPN ne mogu da uspostavim.
    (goranche, 4. mart 2010 08:05)

    # Link komentara

  40. Povecali su cenu pretplate zato sto pravo na emitovanje stranih kanala placaju u evrima. Pa bar ovi kanali koje ja vidim preko vas su koliko znam skoro svi, ako ne i svi BESPLATNI. A ako placate u evrima HBO i porno kanale onda samo tim pretplatnicima dignite pretplatu.
    (aleksandra, 4. mart 2010 05:46)

    # Link komentara

  41. U cemu ste bili preopasni konkurent?U onome sto ste izjavili,gospodjo,to se ne vidi.Mislite na infrastrukturu?Smesno.Pa vi niste vlasnik kanala,uz gasovod,ptt koridor,vodovod,EPS podzemni razvod..zgrada gde se nalaze Koaks.kablovi..Bolje,da ste cutali,ili ...nesto drugo pricali,jer stetno je po firmu,u kojoj ste direktor,a izuzuzetno korisno za konkurenciju.Tu vasu snagu,dobro je procenio kupac ,za fiksnu tel,i dobio ,jeftino posao,a ne vi.Pitam se,dal vam nije platio,da mu budete konkurent..da na tenderu izboksuje cenu koja njemu odgovara.To je stara praksa ,u Kapitalistickim zemljama,a i mi to radimo,kada se pogadja cena za neki posao..konkurencija odstupi,i posao je obezbedjen.Naravno "konkurencija" dobije neku kintu,za uslugu.
    (MUKNAVI, 4. mart 2010 04:28)

    # Link komentara

  42. Ovog trenutka bi presao na dgugog operatera... da se moze!
    ...
    (igram monopol, 4. mart 2010 02:27)

    # Link komentara

  43. Nisam korisnik SBB-a, nego IKOM-a. Placam i TV i internet u paketu. (ne znam koliko, ali mnogo je...oko 20 evra)
    Zelim samo da se nadovezem na sve nezadovoljnike, a to su svi ovde do sada koji su ostavili komentar.


    Mene najvise zanima, kako je moguce da cena pretplate raste kad je mreza kabluva vec postavljena, i kao kod mobilne i fiksne telefonije tu nema vise sta da se ulaze?!
    Ok, treba da se plati signal nekoj stranoj televiziji, ali ne kosta to milijarde... Pa i oni vole da ih neko ovde gleda.

    A druga stvar koju sam hteo...
    Ziveo sam 1994. god u Americi.
    Kada sam iznajmio stan zvao sam prvu telefonsku kompaniju kojoj sam nasao kontakt telefon (jednu od ko zna koliko) da mi daju broj, da mogu jel da razgovaram.
    Dobio sam broj za 5 minuta.
    Super.
    To popodne me zvalo jos jedno 7 razlicitih kompanija na svakih 15 minuta, nudeci mi sve bolje i bolje uslove telefonirarnja.

    Gospodine, evo prvi mesec gratis.
    Super, prelazim kod vas!
    Gospodine, evo mi cemo vam dati prvi mesec gratis i 6 meseci gratis na dva telefona koja vi odaberete.
    Super.
    Gospodine, evo mi prva dva meseca gratis, i ...odakle ste...iz Jugoslavije? Evo besplatni razgovori sa kucom cele godine...
    Super..

    I tako u nedogled, dok se meni nije smucilo.

    E to je uredjena drzava, a ne da placam pretplatu za fiksni (kolko vec kosta - zena to regulise)...

    I jos nesto...

    video sam da Holandjani nemaju fiksne telefone?
    Jeftinije im je da placaju mobilni!!!
    (Oj Srbijo medj sljivama, 4. mart 2010 02:11)

    # Link komentara

  44. pih, pa nisam lud da im placam preko 800 din...
    ne treba mi kablovska, imam antenu i satelit :p
    (Momcilo, 4. mart 2010 02:00)

    # Link komentara

  45. Gospodjo Pilipovic, slabo ste objasnili Vas odnos sa RTSom pa Vas pitam da li placate njihov program kao i svaki drugi strani? Ako placate ja necu nikad da platim pretplatu RTS jer placam vama pa mozemo da se sudimo do Strazbura. Ako ne placate taj program onda ste pirati i nema govora o monopolu.
    (Dusan, 4. mart 2010 01:48)

    # Link komentara

  46. Korisnik sam Total TV platforme i mogu samo da kažem reči hvale za kvalitet slike i tona kao i za izbor kanala! Međutim, od pre par dana korisnicima Total TV-a se nudi mogućnost da na više TV-a prate program Total TV nezavisno pod kriminalnim uslovima! Naime, da bih dobio mogućnost da pratim Total TV na više televizora moram da doplatim 3500 dinara za risivere, OK ajde da kažeš ovo se i očekivalo ali pretplata se naplaćuje tako što se na svaki dodatni TV prijemnik plaća po 350 dinara mesečno! U mom slučaju pretplata za mesec dana bi iznosila 960(pretplata koju trenutno plaćam)+350+350= 1660 dinara!!! Ovo nigde nema da se svaki TV prijemnik tarifira sa po 350 dinara pogotovo ako se zna da SBB preko digitalne telefonske linije umrežava risivere Total TV kao preventivnu meru praćenja da ne bi došlo do zloupotrebe!
    (S.K.I.D.S., 4. mart 2010 01:12)

    # Link komentara

  47. Vidim da kukate vi koji ste kod SBB-a. Ako će vam biti lakše, nije ništa bolje ni kod IKOM-a.
    (Vanja, 4. mart 2010 01:03)

    # Link komentara

  48. ... nemate travel channel u ponudi.sramota
    (pera, 4. mart 2010 00:53)

    # Link komentara

  49. Jeste li mislili da i telefon placamo iskljucivo kesom na vasoj blagajni u Kralja Petra i da svaki put cekamo red po sat i vise vremena? Da placamo flatrate koji limitirate cim neko pocne ozbiljnije da ga koristi? Progledao sam kada vise nisam morao da koristim vas internet i presao na adsl. Nadam se da ce Telenor uvesti povoljnosti u objedinjavanju interneta, fiksne i mobilne telefonije kao sto je to slucaj na Zapadu tj. da nece uci u monopolski dil sa Telekomom.
    (Bivski korisnik SBB usluga, 4. mart 2010 00:46)

    # Link komentara

  50. Mene zanima otkud potreba za povecanjem pretplate, ako vec SBB raspolaze sa "desetinama miliona evra" (pretpostavljam profita raspolozivog za investicije), kako direktorka kaze?
    (Milos, 4. mart 2010 00:43)

    # Link komentara

  51. Telefonski aparat u sredini teksta odrazava njihovu tehnologiju i kvalitet u potpunosti!
    ...
    (Joe, 4. mart 2010 00:18)

    # Link komentara

  52. Vidim, ne spominjete da su korisnici D3 paketa izuzeti od svih vrsta cenzura (dani žalosti, zacrnjivanje HRT zbog autorskih prava...).
    Na kraju, što se ljutite, ostala vam je cool "cipela telefon": [link]

    Usput, podigli ste cenu kds zbog "rasta evra".

    Srednji kurs 27.02.2009. je bio 1€=93,8022 din. Srednji kurs 12.02.2010. je 1€=98,6728 din.
    Rast €: 5%
    SBB pretplata Februar 2009 745 din; SBB pretplata Mart 2010:820 din.
    Rast pretplate: 10%


    Logično.
    (ion, 4. mart 2010 00:01)

    # Link komentara

  53. Trebalo bi da rade na povećanju pouzdanosti kablovskog interneta a ne na širenju u fiksnu telefoniju. Na kraju krajeva, internet će zameniti fiksni telefon (kod mene ga je odavno zamenio kada su međunarodni pozivi u pitanju).
    (Vladimir, 3. mart 2010 23:41)

    # Link komentara

  54. ... Ne samo sto ste monopolista u odredjenim mestima i gradovima, vec i zato sto imate ocajan odnos prema korisnicima. Ja na zalost moram da trpim ... vase kompanije (zato sto ne mogu da vas promenim) pa zato znam o cemu pricam!!! Neodgovorno se ponasate, ne otklanjate kvarove, menjate programsku semu kako vam se prohte, vasi sluzbenici su nevaspitani... a to sve samo zato jer znate da ukoliko korisnik i postane nezadovoljan, nema kod koga drugog da ode. Niste vi nikakav preopasan konkurent. Ja vase usluge koristim samo onoliko koliko moram.
    Dozvolite vi konkurenciju u uslugama kablovske televizije pa onda pricajte.
    (dejan, 3. mart 2010 23:35)

    # Link komentara

  55. Zivim u prigradskom naselju Sremcica. Telefon mi je uveden 1996. godine. Od 2003. godine imam prijavu za ADSL. Danas je 04.03.20010 i ja sam zahvaljujucu nasem Telekomu jos uvek dvojnik i jos uvek nemam tehnickih mogucnosti za ADSL. Na svu srecu, od februara 2009. pojavili su se tehnicki uslovi za prikljucenje na SBB Internet, i prvo sam imao 1Mbps, pa 1.5Mbps a sada imam 4Mbps protok, za isti novac. To su cinjenice, i sada vam je jasno da se SBB zamerio Telekomu i drzavi i odmah su ih kaznili na tenderu.
    (Vlada, 3. mart 2010 23:28)

    # Link komentara

  56. O čemu ona priča?!? U uslovima konkursa je stajala, koliko se sećam, stavka da firma mora da ima ili milion korisnika ili da plati 10 miliona evra. Dakle u čemu je problem? Niste hteli da platite. I šta sad? Kukate zbog čega?
    Umesto ove prazne priče, bolje se posvetite otklanjanju problema koje imaju vaši sadašnji korisnici. Ceo forum vam je samo o žalbama korisnika. A i kada kačite već raznorazne nagrade, diplome i spotove godine, mogli bi ste da stavite na vaš sajt i obaveštenje da ste podigli cenu pretplate, pardon, mesečnog održavanja mreže (krov 2 krov) a ne da to saznajemo iz medija.

    Pozdrav, E. Maiden
    (Korisnik SBBa, 3. mart 2010 23:11)

    # Link komentara

  57. Sve se plasim da placate koriscenje kanala inostranstvu... kako onda vrlo cesto dolazi do gubljenja slike pri prenosu ili skremblovanja???
    (MM, 3. mart 2010 22:51)

    # Link komentara

  58. kladim se da G-đa Direktorka nije pročitala ni ove komentare ovde a kamoli komentare na nezavisnim forumima !!!
    (max, 3. mart 2010 22:50)

    # Link komentara

  59. Sva sreća da SBB nije dobio licencu. Svoj javašluk i loš kvalitet su pokazali na Banovom Brdu sa svojom kablovskom televizijom.
    (milos, 3. mart 2010 22:49)

    # Link komentara

  60. "Zato ponekad sumnjam da u našoj zemlji vole privatni sektor. Stvaraju konkurenciju kroz državne institucije, a državnim institucijama davaju povlašćen položaj"

    To je sustina svih nasih problema - monopoli, javni sektor i korupcija u njima.
    (sustina_problema, 3. mart 2010 21:56)

    # Link komentara

  61. "Prvo, da bi kablovski operater ušao u stambenu zgradu, mora da ima više od 50 odsto potpisa stanara koji prihvataju da taj operater uđe u zgradu. Drugi operater ne može da uđe, ako opet nema dozvolu većine stanara zgrade. Dobijanje tog odobrenja gotovo je nemoguća misija.

    Drugo, postavljanje infrastrukture je takođe težak i komplikovan posao. Da li ćete da dobijete dozvolu od Vodovoda, Telekoma ili Elektroprivrede... Na primer, Elektroprivreda nam je saopštila da oni imaju pravilo da kada prođe jedan provajder, drugom ne dozvoljavaju da koriste njihove stubove. Znači, nije priča da su se provajderi dogovorili, već da je to realno veoma teško."

    Srbijo zemljo monopola!!!!
    (Građanin, 3. mart 2010 21:13)

    # Link komentara

  62. SBB na sva pitanja ima odgovore. Ipak, pravu istinu o tome šta građani stvarno misle o vašoj firmi najbolje ćete spoznati, draga gospođo, ako prelistate neku od knjiga utisaka sa vaših naplatnih mesta. Preporučujem vam onu s naplatnog mesta u Kruševcu. Verujte mi - pravi bestseler. A i pomoći će vam da se iz sfera spustite malo na zemlju.
    (Milija Zmija, 3. mart 2010 21:03)

    # Link komentara

  63. a, inače, kao nemate podršku sEBRDije...
    (mobtel, 3. mart 2010 20:31)

    # Link komentara