- Komentari -

Putnik vraća dug i tuži Ilića

Beograd -- Predstavnici ruske kompanije Metropol, koja je kupila Putnik, su najavili da će isplatiti dug tog preduzeća od 11 miliona evra.

Izvor: B92, Beta
Pošaljite komentar
  1. Jutros kad i je kolega rekao da je pravni savetnik Rusa izjavio da ce se zaliti na arbitraznu presudu ICC pred Trgovinskim sudom u Beogradu pomislio sam da ga nisam dobro cuo. Sad vidim da to zaista pise u vesti. Molim vas proverite da li je covek zaista ovo rekao ili je neka greska novinara koji je preneo izjavu. Ako je rekao, rec je o nevidjenom diletantizmu i neznanju, i ozbiljnom narusavanju ugleda klijenta, posto klijent koji ima takve pravne savetnike mora i sam biti diletant. A Putnik moze da tuzi za naknadu stete pred domacim sudom samo ako je rec o nekoj deliktnoj steti (a nije), inace postoji arbitrazna klauzula.
    (m, 17. maj 2007 15:20)

    # Link komentara

  2. Mogu da okace macku o rep to. Tuzba pred srpskim sudovima? Pa kako se radi o zemlju (Srbiji) koja ima jaku trzsinu tradiciju, medjunarodni sud ce na kraju da uvazi nase argumente, posto mi i Rusi ustvari znamo kako funkcionise kapital? Mozda je Srba naneo stetu Putniku, ali je sve uradio u skladu sa mogucnostima koje su mu date ugovorom, i ko mu je prodao Putnik pud tim uslovima (odnosno mi) treba da snosi posledice. A Srba ce u svakom trenutku moci da obori presudu pred Srpskim sudom na osnovu ugovora koji mu je Srbija dala i po kojem je i presudjeno u njegovu korist... A mi tek treba da usimo sta je posao i kako se ozbiljno radi, jer svet ne pociva na burazerskoj ekonomiji kao sto to nama izgleda.
    (Dima, 17. maj 2007 10:40)

    # Link komentara

  3. Zalosno je sto PUTNIKOVCI nikada nisu bili SLOZNI. Da su svojevremeno oterali bagru sacuvali bi firmu i svega ovoga ne bi bilo.
    (optimista, 16. maj 2007 19:00)

    # Link komentara

  4. S'obzirom da je zavrsena prica Putnik-a, novi gazda G-din Mihail Slipencuk i generalni direktor Putnik-a g-din Srdjan Lolic bi mogli da vrate stare Putnikovce koji su posteno radili,koji nisu imali nikakve koristi odtoga vec su trpeli izivljavanje tadasnjeg rukovodstva i njihovih poltrona i ulizica. Nebi voleladacujem da se neko od njih ponovo uvukao u Putnik jer su to losi ljudi. Bilo je nas, doduse malo koji nismo bili u njihovom klanu i koji smo posteno i vredno radili, ali smo zbog vise sile otisli. Volela bih da se vratim u Putnik i radim odano kao sto sam i nekada radila, jer po obecanjima novog gazde vidim da zeli da vrati firmu gde joj je nekada i bilo mesto. Stojim im na raspolaganju za sve sto mogu da im pomogne, odovakvih radnika bi sigurno imali dobru pomoc, a oni koji su otisli i neki koji su jos uvek ostali, a ja ih dobro poznajem su zlo i losi ljudi i ne bi volela da cujem da su se ljigavo udomili u isti taj Putnik. Ako im je potrebna pomoc, ja cu im pomoci da im kazem ko je vredan covek i dobar i ko zna posao i stvarno radi, a ko su muftadjije. Ja bih volela samo da se vrate oni koji su dobri i vredni, pa cak i ako trebaju da se edukuju bolje i to nego lopovi i muftare. Radila sam kada je Putnik u onoj Jugoslaviji bio najveca turisticka organizacija i znam kako se tada radilo, a radila sam i sa ovim prevarantima i znam sta su sve radili. Rado bih se vratila da radim kao nekada sto se radilo. Radilo se i bio si placen za to i nije bilo kradje kao sada. Putnik bi mnogo vise imao da nije bilo lopova pocev od direktorijuma, a kralo se kako je ko stigao,a mi posteni smomostali bez posla i trpeli njih da ne bi ostali bez posla i da bi izdrzavali svoje porodice.
    (biznismenka, 16. maj 2007 18:04)

    # Link komentara