- Komentari -

U Srbiji grade, Hrvati se hvale: Zbog nas menjaju

Zagreb -- Lidl je sa više od 90 prodavnica na frekventnim mestima širom Hrvatske i 4 milijarde kuna godišnjeg prometa postao drugi maloprodajni lanac u Hrvatskoj.

Izvor: Večernji list
Pošaljite komentar
  1. @Obican gradjanin Misli se na prihod Lidla u citavom svijetu. Nismo mi sitni i jadni vec je Lidl globalni trgovacki lanac koji posluje po citavoj Evropi a uskoro i svijetu. Otvaraju trgovine i po USA i Australiji. Mislim da samo u EU imaju preko 20 000 trgovina.
    (Max, 20. avgust 2017 10:47)

    # Link komentara

  2. za 70 procenata vece cene svih proizvoda za neke cak 100 procenata u odnosu na isti proizvod koji se prodaje u nemackom Lidlu,uopsteno najeftiniji Lidl je Nemacki u odnosu na sve clanice EU,radim kao vozac u medjunarodnom saobracaju tako da je informacija proverena
    (Zoran, 20. avgust 2017 10:02)

    # Link komentara

  3. Ukupni prihodi Lidla veći od BDP Hrvatske?Au bogte mazo kolko smo ovde na Balkanu sitni i jadni.
    (Običan gradjanin, 20. avgust 2017 09:23)

    # Link komentara

  4. mare@, nije bas tako. Nutella u Lidla u HR na akciji ovih dana se prodaje za 42,99 kn za 1kg. Njemacka proizvodnja, iz Frankfuta je. Ali ista ta Nutella u Njemackoj na akciji kosta oko 3 eura dok je u HR 5,5 eura, i to me je jako zasmetalo, iako je kod nas PDV 25% a u Njemackoj 16% cini mi se. Lidl je u Njemackoj u odnosu na Hrvatsku za isti proizvod jeftiniji za bar 15% u prosjeku, i to mi se ne svidja iako je jos uvijek uglavnom jeftiniji od konkurencije. I nije istina da prodaje robu 2 i 3 klase, bar ne u HR, vec jako kvalitetnu robu. Tko to kaze, taj laze, uglavnom. Ja kupujem u kantunu ducana di radnici stavljaju zadnje komade proizvoda po 30% nizoj cijeni. To mi se svidja, a to su proizvodi koji su ostali od recimo Talijanske sedmice, ili Njemacke ili Azijske ili Francuske, itd... npr. ostanu masline ili maslinovo ulje koje se ne proda, a nova roba stize ili je na redu neka druga sedmica i promocija proizvoda iz te drzave, pa neki proizvodi koji su ostali od prijasnje sedmice se prodaju za - 30%. Sve u svemu, Lidl je dobrodosao u Srbiju. Lp.
    (from south, 19. avgust 2017 21:58)

    # Link komentara

  5. Redovito kupujem hranu u Lidlu. Iako živim u Baselu, najbliži Lidl mi je u Francuskoj (recimo 1 km) i tamo sam najčešće. Uglavnom zbog toga jer preferiram neke proizvode kojih nema u Ch i Njemačkoj. I inače je hrana u Francuskoj ukusnija nego u Njemačkoj i Ch.
    Najbliži njemački Lidl mi je udaljen oko 3 km i izbor je neusporedivo bolji u usporedbi sa francuskim. Ipak, izbor hrane je drugačiji pa nisam baš tamo čest kupac.
    Lidl u Ch je jedno 3 koplja iznad Fr i De, ali je i skuplji barem duplo.
    E sad, u usporedbi sa nekim (ne svim) Lidlovima u Hr, ovi ovdje su smiješno loši. Hrvatski Lidlovi su često potpuno drugi svijet. Zaista jesu.
    Lidl u Opatiji (odakle sam inače) nije ništa posebno, ali je bolji od ovih ovdje, dok su recimo Lidlovi u Rovinju i Puli nevjerojatni. Francuski Lidl prema njima izgleda ko socijalistička trgovinica u nekoj jugoslavenskoj pripizdini početkom 50 godina prošlog stoljeća.
    (pakleni_, 19. avgust 2017 21:24)

    # Link komentara

  6. Jeste, kako da ne, Lidl prodaje u Hrvatskoj 80% svoje proizvode tj. svoje robne marke za istočno tržište. Uvoze i hleb i pekarske proizvode i to ogromne količine iz Austrije, Poljske, Nemačke...
    Dobit ne plaćaju, krš roba koja je skuplja nego na Zapadu je isto i skupa jer udaraju lepe marže. Kupac plati PDV na kraju.
    Nema od inostranih trgovačkih lanaca ništa. Jedini uslov je da u svom asortimanu imaju 50% domaćih proizvoda u svakoj drugoj suluciji ih ne treba prizivati.
    (mare, 19. avgust 2017 14:40)

    Ti Mare inače izgleda imaš običaj ostavljati glupe komentare bez da si se "informisala"!
    U Lidlu u Hrvatskoj se prodaje 50% hrvatskih proizvoda, hleb i pekarske proizvode ne uvoze, koji bi to glup podez bio iz Poljske ili Njemačke uvoziti hleb, u Lidlu imaju svaki dan friško pečene pekarske proizvode koji su prefini, samo zbog njihovog bageta mi se isplati voziti 10 tramvajskih stanica.
    I nije ništa skuplje nego na "zapadu", živio sam dugo na tom famoznom zapadu koji ti izgleda znaš samo sa karte.
    I nije krš roba, imaju npr. jako kvalitetnu konfekciju, u Lidlu sam kupio gomilu majica i gaća i neuništivi su, nije da jednom opereš pa je za smeće.
    Imaju nonstop neke akcije kad sniženo prodaju tematsku hranu, npr. azijski tjedan ili meksički tjedan.
    (Meister Jakob, 19. avgust 2017 18:55)

    # Link komentara

  7. Slažem se da je sve više hrvatskih proizvoda. Zato ranije nisam išao tako često u Lidl. Otkad ima više domaćeg jeftinijeg od konkurencije kupujem u Lidlu češće. Hrvati kupuju svoju robu jer znamo da je kvalitetna i naša.
    (..., 19. avgust 2017 14:54)

    # Link komentara

  8. Jeste, kako da ne, Lidl prodaje u Hrvatskoj 80% svoje proizvode tj. svoje robne marke za istočno tržište. Uvoze i hleb i pekarske proizvode i to ogromne količine iz Austrije, Poljske, Nemačke...
    Dobit ne plaćaju, krš roba koja je skuplja nego na Zapadu je isto i skupa jer udaraju lepe marže. Kupac plati PDV na kraju.
    Nema od inostranih trgovačkih lanaca ništa. Jedini uslov je da u svom asortimanu imaju 50% domaćih proizvoda u svakoj drugoj suluciji ih ne treba prizivati.
     (mare, 19. avgust 2017 14:40)

    # Link komentara