- Komentari -

Podmukao plan - Putin će držiti Evropu u šaci

Rusko podrivanje SAD prevazilazi uticaj na izbore i glasačke kutije na više načina - od aneksije Krima u Ukrajini do podrške sirijskom predsedniku Bašaru Asadu.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
  1. Situacija sa kupovinom gasa je slična situaciji prilikom investiranja: ako sve uložiš u jednu, najisplativiju hartiju od vrednosti, možda ćeš zaraditi najviše i najbrže, ali ako slučajno ta investicija propadne propadaš i ti. Zato se investicioni kapital deli srazmerno rizicima i prinosima, tako da jedan deo biva uložen i pod ne tako povoljnim uslovima, ali doprinosi sigurnosti.

    Prevedeno na situaciju sa nabavkom gasa: Amerikanci ne moraju da potpuno preuzmu snabdevanje Evrope od Rusa da bi umanjili ruski uticaj na nju; dovoljno je da samo izgrade sistem koji MOŽE da snabdeva Evropu brodskim isporukama i da Evropa npr. kupuje samo jedan manji deo od njih, recimo do 10% kapaciteta tih terminala, samo da održava tu opciju živom. To bi dalo na znanje Rusiji da nema ucenjivački potencijal i dugoročno obezbedilo povoljne cene gasa iz Rusije.
    (ne treba biti gramziv, 22. jun 2017 13:38)

    # Link komentara

  2. samo jako Ameri, Rusi drugacije ne razumeju(ziva istina)
     (pada diktatura, 22. jun 2017 12:13)

    # Link komentara

  3. Uf, sta nam sve napricaste a vi naivni ko' francuske sobarice!
    (neko te posmatra!, 22. jun 2017 11:58)

    # Link komentara

  4. a zakoni slobodnog trzista? paranoja je opasna bolest!
    (sta sve ne prrocitah, 22. jun 2017 11:31)

    # Link komentara

  5. Nasmejao me ovaj tekst. Severni tok se gradi po Nemackoj zelji, a pisac kaze da ce on Nemce dovesti u los polozaj!? Pa valjda Nemci znaju bolje od autora sta je za njih dobro. Nisu oni Srbi pa da rade na svoju stetu. A i ako otkriju da od njega imaju stetu, uvek mogu da ga zatvore. Ocigleno je americki izvor teksta koji pokusava da objasni da je belo, crno, i onda upada u protivrecnost. Najbolje od svega je sto je Amerika s druge strane okeana i ima veliku muku kako da Evropi dostavi gas.
    (dragan, 22. jun 2017 11:20)

    # Link komentara

  6. Ko je kriv Evropi sto kupuje od Rusije i zavise? Nek uvoze i ako im je jeftinije iz Amerike, Kanade, Norveske, Australije, Malezije, Indonezije. Do tad tisina! Nema veze ovo sa podmukloscu, ali dobro, navikli smo se na zapadne medije, sto zesca retorika protiv Pravoslavne Rusije!
     (Ironija, 22. jun 2017 11:04)

    # Link komentara

  7. Da,Rusi su prepredeni,uzeli su nam trziste i prodaju gas po nizoj ceni,nego sto ga mi prodajemo...smrc,smrc... Stvarno su bezobrazni!
     (donkihot, 22. jun 2017 10:57)

    # Link komentara

  8. Podmukli Rusi prodaju svoj proizvod, uzas!
    Trebali bi u ime slobode i demokratije da daju pare od gasa perjanicama demokratije ili makar da poklanjaju svoj gas.

    Ajde, ako nista drugo, ono bar da prekinu isporuke gasa Nemackoj, pa da Nemci mogu kupovat demokratski gas po trostruko vecim cenama.
     (mrak, 22. jun 2017 10:53)

    # Link komentara

  9. Čekaj, kriv je Gasprom, koji je pametan, prepreden, podmukao?
    Robu (najpovoljniju) traži kupac i oni će im dati. Nema zatvaranja ventila dok se uredno plaća sve.
    Amerikanci, bilo vama milo ili ne, pustite ljude da kupuju šta hoće i od koga hoće za svoje pare.
     (ne kmečite, 22. jun 2017 10:00)

    # Link komentara

  10. Zato su se Rusi zakopali u Siriju, jer ako prođe gasovod od Katara do Evrope - tu im je kraj. Mada, gledajući koliko % energije Njemačka u zadnje vrijeme dobija od vjetra i solarnih panela, ne bi me čudilo da se i s te strane Rusi nađu u nebranom grožđu.

    Ko im je kriv kad im je ekonomija benzinska pumpa...
     (Milos, 22. jun 2017 09:50)

    # Link komentara

  11. Ko sa Rusima ima posla taj od Rusa strada! Dakle sami ste si krivi! Onaj ko sa njima nema posla baš ga briga ako če Rusi zatvarati ventile usred zime. A gasa ima na svetkom tržištu koliko hočeš!
    (slavko, 22. jun 2017 09:14)

    # Link komentara