- Komentari -

Opet oprost kamata, a vi plaćajte na vreme

Novi Sad -- Novosađanima će verovatno biti oprošten ogroman dug za komunalno-stambene usluge ukoliko Skupština grada usvoji zaključak Gradskog veća.

Izvor: Večernje novosti
Pošaljite komentar
  1. posmatrac

    To je tacno , da npr sada niko ne sme da vam trazi dug koji ste napravil za aprilisk racun 2016. Ali ste zaboravil da neke komunale sluzbe prave presek dugova na npr 6 meseci kao sto to radi cinim se Infostan u Beogradu i onda odmah utuzuju duznike koji imaju dug na dan preseka. Kada vas utuze imaju pravo i rok od 10 godian da vam naplate dugovanje.
    (bbb, 26. maj 2017 11:20)

    # Link komentara

  2. Па какве су то привилегије,да ли је ово једна држава или је сваки град за себе...У једној држави хиљаду државица...Београд највећа државица у држави...свуда другачији аршини...уведи да све у целој држави буде исто,подједнако,а не да неко плаћа превоз 3 дин.а неко 1000 дин...нађи средину и баланс...државице у држави,е зато се не зна ко смо и где смо...
    (..., 26. maj 2017 10:33)

    # Link komentara

  3. Отписом камата стимулисали би се грађани да надаље ништа не плаћају, јер ће им дуг или бити опроштен или неће сносити последице за неплаћање.
    Србија - земља у којој те држава прави будалом ако нешто платиш на време.
    (Јабучило, 26. maj 2017 09:46)

    # Link komentara

  4. Kakav oprost duga sva komunalna potraživanja shodno članu 378 Zakona o obligacionim odnosima zastarevaju u roku od godinu dana Znači kada građani dobiju opomenu za dugovanja starija od jedne godine treba samo da napišu I upute PISMENI prigovor zastarelosti i Poverilac više to po zakonu ne može da potražuje pa čak ni sudskim putem. Isto važi I za struju, za TV za kablovsku za fiksni telefon. Sa jedne strane građani nemaju informacije, a sa druge strane javna preduzeća to uveliko zloupotreblajvaju.
    (Posmatrač, 26. maj 2017 09:41)

    # Link komentara

  5. Ta rabota, naplata kamate i kamata na kamatu i kamata na kamatinu kamatu je najveca 'legalna' pljacka u ovoj drzavi koja traje vise od dvadeset godina.
    Ocekivali smo 2000.tih da ce dolaskom demoktratske ,tada smo misli postene vlasti to biti ukinuto i regulisano, no desilo se sta se desilo i to traje do dana danasnjeg. U medjuvremenu drzavna administracija koja je stasala na takvom neposenju nema ni malo obzira prema gradjanima i pr.subjektima , vec se , vecina njih ponasa u stilu najbizarnijih 'uterivaca' duga koji se kako tekoh sasoji iz osnovnog duga , kamate , kamate na kamatu i kamate na kamatinu kamatu!!!?
    (Postena drzava, 26. maj 2017 09:38)

    # Link komentara

  6. Znaci trecina grada je duzna? Pitam se samo koja trecina, ako se zna da socijalno ugrozeni najredovnije izmiruju svoje obaveze? Ili tu ima i duznika ciji objekti se vode kao poslovni prostori, onda nije trecina, nego petina. Ali se pitam kako moze neko ko ima poslovni prostor da bude socijalno ugrozen???
    (Rasejani, 26. maj 2017 09:33)

    # Link komentara