- Komentari -
  1. Немци, Французи и Британци су прво уредили своје државе сами, нису чекали да се њихове државе саме уреде!
     (Перица, 5. mart 2017 10:01)

    # Link komentara

  2. To nije problem nego rešenje. Zapravo vrednost je malo kompleksnija stvar nego što laici misle pa čak i kada uzimaš marginalnu korisnost opet dok razvijaš nju vrednost je kompleksnije izraziti nego prosto imam kašiku imam neku stvar. U savremenom svetu to nije tako.
    Kako nemaju opipljiv proizvod? Nemaju u smislu nije fizički ispred tebe kao par cipela. Ali recimo ni muzika nije opipljiv porizvod tj. melodija da budem precizniji ali opet nalazi svog kupca. CD i kasete su samo medijuimi koji nose intelektualni prozvod kakav je melodija. Isto važi i za te kompanije infrmacija i skraćivanje vremena dolaska do iste znači mnogo više nego prozvodnja Opel Zafire ili Milka čokolada
    (Oj Srbijo, 19. februar 2017 02:15)

    # Link komentara
    Ovo sto sam ja naveo su osnovne stvari potrebne za core funkcionisanje covecijeg drustva na zemlji. Jeste muzika proizvor, i razni fantasticni web servisi su takodje super proizvod ali nista od toga ne bi postojalo da nema osnovnih potrebstina. Kompanije koje to obezbedjuju su sve siromasnije i daleko su od vrha brega. Sve ce se obrnuti kada energenata, hrane, lekova i ostalog krene da ponestaje.
    (alex, 19. februar 2017 14:28)

    # Link komentara

  3. prosto ne znam koji su najbolji .al to nam placa I kohibu I armani....
    htedoh reci isto sr... drugo pakovanje fijat I ope.sab ..l dele motore a psa I ford.land rover isto. bosch .siemens.delpfi .ate.trw.....I ostali dobavljaci komponenti su u svim markama. e sad neki su lepsi a neki manje. opel je zadnjih godina dobio pare od de vlade pa se malo podigao. inace do insignjie modeli su katastrofa kao I profit. dok su se francuzi pre svega dizajnom od 206tice preporodili.sto se tice el.motora psa ima hibride koji rade za razliku od ampere koja bas I ne .zakljucak auto da bi se prodao mora biti lep na prvom mestu. 10god u psa I 5 godina u opelu inace sam zaposlen .
     (mehanicar, 19. februar 2017 10:43)

    # Link komentara

  4. Najjače mi je kad mi srbi počnemo da komentarišemo kvalitet vw,renoa,forda itd. Ili kao u ovom slučaju Pežoa i Opela a 80%nas uključujući i mene vozimo automobile 15+god. Sa ko zna koliko predjenih kilometara.I sa obzirom kakvi su to krševi dobro nas i služe. Kvalitet vozila mogu da komentarišu Nemci,Francuzi,Britanci... kojima su svoje države obezbedile standard da mogu da voze nove automobile.
    (Alex, 19. februar 2017 09:59)

    # Link komentara

  5. Nisu li vlasnici PSA grupacije Kinezi...
     (DzoHusafet, 19. februar 2017 08:58)

    # Link komentara

  6. 1.9 milijardi eur?!?! Neko vec ovde rece da je Srbija toliko vec potrosila na subvencije FIAT-u. Mi definitivno nismo normalni kao drzava a vlast nam je tragicna. Zanci mogli smo da kupimo Opel a ovako pravimo 500L i jos doplacujemo FIAT-u.
    (Severnjak, 19. februar 2017 08:26)

    # Link komentara

  7. @(alex, 18. februar 2017 20:43)

    To nije problem nego rešenje. Zapravo vrednost je malo kompleksnija stvar nego što laici misle pa čak i kada uzimaš marginalnu korisnost opet dok razvijaš nju vrednost je kompleksnije izraziti nego prosto imam kašiku imam neku stvar. U savremenom svetu to nije tako.
    Kako nemaju opipljiv proizvod? Nemaju u smislu nije fizički ispred tebe kao par cipela. Ali recimo ni muzika nije opipljiv porizvod tj. melodija da budem precizniji ali opet nalazi svog kupca. CD i kasete su samo medijuimi koji nose intelektualni prozvod kakav je melodija. Isto važi i za te kompanije infrmacija i skraćivanje vremena dolaska do iste znači mnogo više nego prozvodnja Opel Zafire ili Milka čokolada
    (Oj Srbijo, 19. februar 2017 02:15)

    # Link komentara

  8. PSA ovom kupovinom dobija i Opelovu tehnologiju elektricnih motora. Nesto u cemu je Opel jak, a PSA jako slab.
     (Glengeglach, 19. februar 2017 00:57)

    # Link komentara

  9. стварно сам шокиран , треба ми таблета за живце
     (Мечка, 18. februar 2017 23:25)

    # Link komentara

  10. @Ovima kojima nije sve jedno neka kupe oni Opel ako ne zele da to uradi Peugeot.
    Na kraju ce ga kupiti Kinezi i na mala vrata ulaze u prvu ligu.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pera Detlic, 18. februar 2017 17:51)

    Pa i bolje za Opel da ih kupe Kinezi, nego drljavi Peugeot, gori bofl i škart od "automobila" ne postoji na kugli zemaljskoj!
    (Chilly Willy the Penguin, 18. februar 2017 22:49)

    # Link komentara

  11. Sto se iznenadjujete cenom kad svi znamo da Opel postoji samo zato da Ford ne bi bio najgori auto
     (Mirko, 18. februar 2017 22:48)

    # Link komentara

  12. @lukalaban
    Mozda je po svetu bolja reputacija chevroleta od dacije, al kod kuce im nije. Poslednji model da je vredeo je caprice classic iz 80ih. Ja davno nisam video njihove modele u Americi, mislim da bi bez izvoza slobodno mogli da zatvore kapiju, ovde prodaju 3 pikapa godisnje. Valjda te kod kuce najbolje znaju
     (Далабу Шанто, 18. februar 2017 22:01)

    # Link komentara

  13. @ lukalaban

    Daewoo/Chevrolet i kvalitet...
    Bio sam u Koreji pre par godina i primetio da je broj Daewoo automobila na ulicama na nivou statističke greške. Hyundai/Kia čine 75% tržišta. Čak se i Samsung viđa u značajno većem broju od Daewoo-a.

    Pitao sam Korejance za Daewoo više puta. Odgovor je uvek bio isti - Loš kvalitet. Zato ih ne kupuju u Koreji.
     (Jovan, 18. februar 2017 21:56)

    # Link komentara

  14. Oduvek sam imao neko gadjenje prema Opelu, ne znam sto. 
    Volvo zakon!
    (D, 18. februar 2017 18:56)

    Oduvek sam imao neko gadjenje prema volvou, ferari je zakon!
     (hiavata, 18. februar 2017 21:51)

    # Link komentara

  15. Opel već godinama prodaje automobile ispod realne cene. Zato I prave tolike gubitke. Da su prodavali po realnoj ceni prodali bi znatno manje.
     (Jovan, 18. februar 2017 21:42)

    # Link komentara

  16. mislim da su u neke modele opela I ugradjivali pezoove motore. nema sta tu da bude cudno I da ih kupe, pezo- citroen u zadnje vreme prave bas lepe I dobre modele koji za manju cenu nude bolju I opremu I isti kvalitet kao ti svi Nemci, a po meni I puno lepsi dizajn. mislim da ce se tek siriti, ovo je jedna od boljih prica kad bi stvarno uradili. volkswagen je kupio pola evropskih brendova I to je ok svima.
     (djolea, 18. februar 2017 21:40)

    # Link komentara

  17. @sifronije
    prave gubitke jer im GM sisa krv. Pa pogledajte gde se prodaje Opel. Samo Evropa. U Aziji i Africi i Kini je Chevrolet. U Americi pogotovo. Za razliku od vw ili tojote koji prodaju globalno. Cudi me da su Nemci dozvolili da im ameri decenijama uzimaju profit
     (pera, 18. februar 2017 21:17)

    # Link komentara

  18. Što se tiče komentara o kvalitetu Pežo vs Opel, imao prilike da vozim Pežo 207 od nulte kilometraže i novu Opel Merivu od nulte kilometraže. Naravno, nisu ista klasa, ali neki sud može da se da. A moj je taj da 207mica ne vredi patosnica u Merivi.
    (cepko, 18. februar 2017 21:11)

    # Link komentara

  19. Ne ide mi u glavu da PSA (neko ko ne zna da napravi automobil ) kupuje nekog ko zna da napravi dobar auto a da nije skup? Slažem se da Opel nije u rangu napucanih Dojč. firmi. ali cenovno vredi . Pežo je pre 5-6 meseci tražio stručnu pomoć od WV inženjera za konstrukciju automobila a WV je to prihvatio što je po mom shvatanju blam nad blamovima. Uopšteno nemam lepo mišljenje o Pežou,Renou i Citroenu jer masa ljudi koje lično znam ima velikih problema sa njima. Toliko!
     (rade, 18. februar 2017 21:08)

    # Link komentara

  20. (Me, myself and I, 18. februar 2017 16:13)

    Pa u pravu si. To i pise u vijesti, vidis koliko je skupo biti vlasnik Opela - 15 milijardi dolara gubitka u 15 godina. Upravo iz razloga koje si naveo- jer toliko toga treba placati. Zato vlasnistvo nad Opelom toliko malo i vrijedi, jer je preskupo biti vlasnik.
    (Opel, 18. februar 2017 21:02)

    # Link komentara

  21. Ne3 bih se bas slozio sa tobom,jer za ono sto je evrposkim kompanijama trebalo decenije da postignu,kinezi to cine za nekoliko godina.Svoja vozila su poceli da proizvode pre nepunu deceniju,a sad vec izbacuju sasvim pristojne modele.
    Ne treba pominjati ni Koreju,tacnije KIU,koja je od jedne fabrikice koja je izbacivala vozila na nivou Zastave,pocela da pravi vrhunska vozila po konkurentnoj ceni.
    Opel je stara kompanija,nama balkancima veoma draga,ali ako joj je odzvonilo,neka je.I nasa Zastava je propala i iako nije bila bolja,bila je nasa,pa za njom niko ne kuka.
    Iskreno,nikada ne bih kupio nijedan aktuelni model Opela,ali zato pezoa u firmi imamo 8 komada u svim klasama.Sjajni su !
    (Psihijatrija ,kuca moja najmilija, 18. februar 2017 17:47)

    # Link komentara

    O cemu ti pricas? Kinezi nikakav razvoj ne rade, samo kopiraju. Svako parce tehnologije sto imaju su kopirali od nekog brenda koji se pravi kod njih, bilo da su telefoni ili automobili. Pre 30 godina nisu imali ni t od tehnologije. Globalizacija im je donela ono sto im je nedostajalo (tehnologija).
    (alex, 18. februar 2017 20:45)

    # Link komentara

  22. Šta god neko mislio o Opelu, jako je čudno kuda ide naš svet. Toliko znanje, standardi, oprema, mašine, obučeno ljudstvo... A onda uporediš cenu sa softverčićem kakav je Talking Tom ili WhatsApp. Ozbiljnija grupa programera može i jedno i drugo od nule da razvije za manje od godinu dana sa budžetom koji se meri par stotina hiljada eur. Kad bi neko hteo fabriku onakvog kapaciteta i diversifikovanih proizvida kao Opel od nule da podigne, pričamo o vremenskoj dimenziji u decenijama, a o budžetu je teško i govoriti.
    [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Me, myself and I, 18. februar 2017 16:13)

    Pogodio si sustinu problema. Kompanije koje nemaju opipljiv proizvod vrede milijarde i milijarde. A kompanije koje proizvode hranu, energente, osnovne materijale, bez kojih svet ne bi postojao uopste, tonu sve dublje. Zivimo u svetu sa izvrnutim vrednostima. Neki ce to nazvati informatickom revolucijom ali ja cu to i dalje nazivati "uvrnutim sistemom vrednosti".
    (alex, 18. februar 2017 20:43)

    # Link komentara

  23. Kompanija koja napravi jednu Insigniju i izjavi "najbolji auto koji je Opel ikada napravio" jednostavno ne zasluzuje da postoji.
    Kada se samo setim modela Taunus, Record, Commodore, Senator, Ascona ili Omega, onda stara Suza ili Vectra B. To su bile nepoderive makine.
    Ove danasnje kante ne zasluzuju znak "munje".
    Nadam se samo da ih nece kupiti neki copy/paste kineski dunster.
    (Jovan, 18. februar 2017 20:37)

    # Link komentara

  24. Ma dajte, ovo je smejurija...2 milijarde? Pa za te pare ne možeš 10 igrača Reala da kupiš a ne Opel bogati.
     (CJ, 18. februar 2017 20:34)

    # Link komentara

  25. Srbija nije reprezentativno tržište, jer je ovde većina automobila koji se vide na ulicama uvezena kao polovna.

    Da treba da iskeširate za novu Insigniju, prvo bi se raspitali o eventualnim problemima i kvarovima, a onda 90% zainteresovanih kupaca nakon toga odustane.

    Opel je godinama koristio Delphi elektroniku (kao i GM koji ih je kupio 2010. godine, jer je Delphi tada otišao u bankrot) zbog koje je određen procenat vozila imao nerešive probleme sa ECU i senzorima (debili napravili sistem da nema releje izvan ECU, već se senzori, dizne i sve ostalo napaja direktno iz ECU, tj. glavnog računara, pa bilo šta od toga kad napravi kratak spoj zbog kvara, ode ECU koji košta 1200€).

    Imate ozbiljnu firmu "Cartech Electronics Ltd" u Velikoj Britaniji koja se bavi profesionalnom reparacijom ECU-a za sve marke i modele vozila (a ne k'o ovi naši, za istu cenu prodaju ECU na otpadu, a pojma nemaju koji softver je unutra niti za koji model), pa ih pitajte šta najviše prodaju.

    Opel je jedini auto koji može bukvalno da vam stane na sred autoputa ili raskrsnice zbog elektronike i da nije u stanju da pređe 100m bar sa uključenim servom.

    Zato samo balkanci i dalje veruju u mantru "Opel je nemac", dok je realnost surova i Opel nema dovoljnu prodaju vozila za pozitivno poslovanje.
    (Veliki brat, 18. februar 2017 20:30)

    # Link komentara

  26. (Me, myself and I, 18. februar 2017 16:13)

    Kao što se može pročitati, Opel vlasnicima donosi ogromne gubitke, a ovi komadići softvera ogromne profite. Možda zato.
     (Marx, 18. februar 2017 20:13)

    # Link komentara

  27. Opel postoji da ford ne bude najgori auto.
    (Aca, 18. februar 2017 20:00)

    # Link komentara

  28. Kad pogledate kod nas svako drugo auto je opel astra g.perfektan auto,mali potrošač,delova na svakom koraku koji nisu skupi i mnogo je lep i kvalitetan a opet ima 17god.ja vozim opel suzu zadnju seriju beauty verzija 1,6i svi delovi su u njoj GM,ide kao metak i dan danas.opel zaista vredi više.
    (zox, 18. februar 2017 19:53)

    # Link komentara

  29. Дај два комада!
     (Папирне марамице 15 динара, 18. februar 2017 19:51)

    # Link komentara

  30. vozio sam opel 20 godina..dva modela..nikad osim releja za pumpu goriva nisam menjao..izdrzali su sve!!!to je podcenjen automobil ali itekako dobar.sad vozim bmw 316. 2014 god...to je tako los auto..jeftina plastika,,preskup odnos cena kvalitet
     (kentakikid, 18. februar 2017 19:42)

    # Link komentara

  31. ljudi ne kupuju se masine i proizvodni pogoni, to mogu i sami da naprave. kupuje se brend i njegova reputacija, njegovo trziste, njegovi klijenti i perspektiva rasta, a to ocigledno ne vredi vise 2 milijarde...
     (pad carigrada, 18. februar 2017 19:37)

    # Link komentara

  32. Da, šokira me saznanje da Opel košta kao 10% WhatsApp-a, koji čak nema ni fizičku reprezentaciju.
    (kartmen, 18. februar 2017 17:13)

    Zato što u 21. veku neke stvari vrede više iako nemaju fizičku manifestaciju na taj način. Ovo je rezultat prelaska sa industrijsko na informatičko društvo. Nije ni čudo što Google, Apple i Amazon pojedinačno vrede više od Dailmlera ili BMW-a.
    Ali ako pogledaš stanje u Francuskoj PSA grupa ili Renault vrede mnogo manje nego BNP Paribas ili Credit Agricole...
    (Odenkirk, 18. februar 2017 19:28)

    # Link komentara

  33. Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Me, myself and I, 18. februar 2017 16:1

    Razlog tome je st ljudi sme manje imaju svoj zivot a sve vise zevaju u telefon i ekrane ..dosli smo do toga da se ljudi mnogo vise dopisuju nego pricaju sa ljudima lice u lice
    (dzonikg, 18. februar 2017 19:26)

    # Link komentara

  34. Nadam se da će se ovim potezom vratiti Chevrolet na evropsko tržište.
    (bob, 18. februar 2017 16:11)

    Bravo za komentar, upravo je odlazak Chevolet-a iz Evrope bilo po meni pucanje u nogu, zasto?
    Zato sto smo najpre svi vec zaboravili tu marku koja je pravila automobile u bivsoj Daewoo fabrici i cini mi se da je poslednji Spark mogao sa klimom da se kupi za nekih 7000E. To je sustina, pravili su jeftine modele, a opet imali su daleko bolju reputaciju nego Dacija, barem ovde u Srbiji. Imali su dobru prodaju, zbog povoljne cene, onda je sledio Cruze model, koji je zaista bio odlicna kupovina svojevremeno, a i dan danas i Spark i Cruze izgledaju odlicno.
    Verujem da ce Opel ostati Opel, ali da ce se naci neko pametan i vratiti Chevorlet odnosno bivsi Daewoo u Evropu zbog kvalitetnih automobila po razumnoj ceni.
    (lukalaban, 18. februar 2017 19:08)

    # Link komentara

  35. Oduvek sam imao neko gadjenje prema Opelu, ne znam sto.
    Volvo zakon!
     (D, 18. februar 2017 18:56)

    # Link komentara

  36. @ Dule
    Na zapadu je Honda auto za penzionere !
    (markoni, 18. februar 2017 18:38)

    # Link komentara

  37. Bolje da ga Fiat kupi. Ionako im isporucuju dizel motore. Mislim da bi to bio pun pogodak za obe kompanije cime bi samo nastavili saradnju.
    (Del Boy, 18. februar 2017 18:30)

    # Link komentara

  38. prave ok automobile a prave gubitke, nije mi jasno...
     (Sofronije, 18. februar 2017 18:15)

    # Link komentara

  39. Ovima kojima nije sve jedno neka kupe oni Opel ako ne zele da to uradi Peugeot.
    Na kraju ce ga kupiti Kinezi i na mala vrata ulaze u prvu ligu.
     (Pera Detlic, 18. februar 2017 17:51)

    # Link komentara

  40. (Me, myself and I, 18. februar 2017 16:13)
    Ne3 bih se bas slozio sa tobom,jer za ono sto je evrposkim kompanijama trebalo decenije da postignu,kinezi to cine za nekoliko godina.Svoja vozila su poceli da proizvode pre nepunu deceniju,a sad vec izbacuju sasvim pristojne modele.
    Ne treba pominjati ni Koreju,tacnije KIU,koja je od jedne fabrikice koja je izbacivala vozila na nivou Zastave,pocela da pravi vrhunska vozila po konkurentnoj ceni.
    Opel je stara kompanija,nama balkancima veoma draga,ali ako joj je odzvonilo,neka je.I nasa Zastava je propala i iako nije bila bolja,bila je nasa,pa za njom niko ne kuka.
    Iskreno,nikada ne bih kupio nijedan aktuelni model Opela,ali zato pezoa u firmi imamo 8 komada u svim klasama.Sjajni su !
    (Psihijatrija ,kuca moja najmilija, 18. februar 2017 17:47)

    # Link komentara

  41. Opel postoji da Ford ne bi bio najgori automobil u evropi.
    (Vojkan Bar, 18. februar 2017 17:42)

    # Link komentara

  42. e za ovo vredi uzimati kredit kao drzava, a ne subvencionisati fijat u nedogled
    (lol, 18. februar 2017 17:38)

    # Link komentara

  43. Bolje da su sacuvali SAAB a u ugasili opel 2011.
    (Beton, 18. februar 2017 17:19)

    # Link komentara

  44. Da, šokira me saznanje da Opel košta kao 10% WhatsApp-a, koji čak nema ni fizičku reprezentaciju.
    (kartmen, 18. februar 2017 17:13)

    # Link komentara

  45. Mi da ga kupimo na veresiju pa da zaposlimo nase gastajbartere tamo i da pocnemo da se sirimo na zapadnom trzistu. Gde bi nam kraj bio?
    (?, 18. februar 2017 17:00)

    # Link komentara

  46. Sad se VW jede, da nije u potrazivanjima, i da ga ne ocekuju jos evropske komisije, kupili bi Opel, odma....
    (s mile, 18. februar 2017 16:22)

    # Link komentara

  47. Opel je već 2 decenije marka automobila za penzionere..
     (Dule, 18. februar 2017 16:20)

    # Link komentara

  48. Šta god neko mislio o Opelu, jako je čudno kuda ide naš svet. Toliko znanje, standardi, oprema, mašine, obučeno ljudstvo... A onda uporediš cenu sa softverčićem kakav je Talking Tom ili WhatsApp. Ozbiljnija grupa programera može i jedno i drugo od nule da razvije za manje od godinu dana sa budžetom koji se meri par stotina hiljada eur. Kad bi neko hteo fabriku onakvog kapaciteta i diversifikovanih proizvida kao Opel od nule da podigne, pričamo o vremenskoj dimenziji u decenijama, a o budžetu je teško i govoriti.
     (Me, myself and I, 18. februar 2017 16:13)

    # Link komentara

  49. Nadam se da će se ovim potezom vratiti Chevrolet na evropsko tržište.
    (bob, 18. februar 2017 16:11)

    # Link komentara

  50. dakle platice ga kao 2 godisnji gubitak. prvi cenom a drugi dugovima koje ce naslediti, dakle barem 3 milijarde.
    (ko pazljivo cita, 18. februar 2017 16:04)

    # Link komentara

  51. Meni nije jasno zasto su u tolikom problemu kad od insignije i astre j prave savrsene automobile
     (kad bi..., 18. februar 2017 15:46)

    # Link komentara

  52. opelo za opela...
     (goxu, 18. februar 2017 15:38)

    # Link komentara

  53. Smešna cifra, ma koliko ne voleo Opel.. pa to je 1.5h prometa Express-a na 11.11 :-)
     (Voja, 18. februar 2017 15:08)

    # Link komentara