- Komentari -

Cipras: Više se ne plašimo

Atina -- Grčka je dokazala da se demokratija ne može ucenjivati, rekao je premijer Grčke Aleksis Cipras u obraćanju naciji. Sutra opet svi za pregovarački sto.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. G. Cipras, tvoj referendum je bio sve sem demokratskog.
    (Sputnjikovci, 6. jul 2015 07:39)

    # Link komentara

  2. Е моји јадни Грци ето баш радници из Словачке са дупло мањим платама ће да још стегну каиш ипак је победила демократија. Ма требали су да вас раније пусте низ воду. А ви да ћефите уз фрапе.
     (рик, 6. jul 2015 07:32)

    # Link komentara

  3. pogleda covek na nas i grke i skonta da smo isti i da se zato volimo,bezgranicni romanticari,beznadezni optimisti uvek uvereni u srecan kraj,Boziju pomoc i ljubav u ovaj,sadsnji zivot,trenutak za koji bi zeleli da bude vecnost...o,kako sam samo obozavao Metaxu i uvek,ama bas uvek, bio sretan dok sam je pio...
     (nn, 6. jul 2015 07:25)

    # Link komentara

  4. Pa i jeste jednostavno,grcima bar, imaju konstantan priliv od turizma, nece pocrkati ne brini.mi da se zaputamo,zasto mi to ne mozemo,ne mozemo bez kredita da zivimo
    (boris, 6. jul 2015 07:03)

    # Link komentara

  5. Nemojte da se plasite, kada se ova zurka zavrsi idete svojim kucama da se suocite sa praznim friziderima i novcanicima. Javite se tada da cujemo utiske, mada mi u srbiji vec znamo kako to izgleda.
     (Bojan, 6. jul 2015 05:56)

    # Link komentara

  6. Još jedna velika pobjeda Grčke. Kao što smo mi pobijedili NATO 1999. godine; Što bi rekao, naš "veliki otac" nacije ispod lipe.
    (Romanijski kengur, 6. jul 2015 03:23)

    # Link komentara

  7. Sve najbolje Grcima ali nece se Evropa menjatibzbog vas. Pre ce vas izbaciti iz EU i osamariti sankcijama. Uvredili ste ih,sujetni su. Daj Boze da gresim ali ...
     (Duci0167, 6. jul 2015 03:10)

    # Link komentara

  8. Sve čestitke Grcima! Odlično uzvraćen udarac Angeli Merkel i kreditorima. Sada da vidimo njihovu reakciju. Znaju oni dobro da ako otjeraju Grčku iz EU dovode u pitanje opstanak same Unije. Tipujem da će kreditori sada morati uzeti u obzir tešku situaciju grčkog naroda i da će ponuditi realniji paket otplaćivanja duga. Da ne ponavljam sada da su banke i kreditori svakako i proizvjeli ovakvo stanje u Grčkoj. Kamo sreće da uopšte nisu spašavali banke i da su ih, kao Island, pustili da propadnu, što se naravno ne bi desilo, kao što se ni u Islandu nije desilo da banke propadnu, već se je stanje odmah stabilizovalo. Glavni krivac za to je prijašnja poltronska vlada Grčke.
     (Brko, 6. jul 2015 02:42)

    # Link komentara

  9. mmf je najvece zlo. postoji mnogo materijala koji govore kako rade i na koji nacin upravljaju drzavama, na koji nacin malo po malo unistavaju sve. A poznate su nam te mere stednje, povoljni krediti , uslovi.. Mene je ova vest obradovala ali me zanima plan Grcke kakav je. No, mi vec dugo nemamo plan,zivimo sa malim platama,samo se placenici smenjuju. Sloboda naroda.
     (kotir, 6. jul 2015 02:02)

    # Link komentara

  10. E sada da vidimo i nastavak. Veoma me interesuje kojeg je zanra: Tragedija , komedija ili nesto trece....
    (onako sa strane, 05. jul 2015 23:09)

    Grčka tragedija je logičan žanr koji sledi...
     (bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare, 6. jul 2015 01:49)

    # Link komentara

  11. Grci su stari fejkeri!Nikako sa njima!
     (Branko, 6. jul 2015 01:41)

    # Link komentara

  12. BRAVO ! I ne trebaju vam krediti u Evrima koje stampa Brisel BEZ REALNE EKONOMSKE PODLOGE,to bi bilo isto kada bi se vi sada vratili na Drahmu,nastamplai dovoljno drahmi da im VRATITE DUG(pitam se sto to i ne uradite)!
    (Vratite Eu dug ali u Drahmama, 6. jul 2015 01:37)

    # Link komentara

  13. Plasicete se!Polako.Kada počnu nemiri i kada ne bude robe u prodavnicama,a u bankama ne bude novca.
     (cenzura, 6. jul 2015 01:34)

    # Link komentara

  14. @Benny Hill
    A koje dugove to "mi" imamo, ja od tih kredita nisam video ni dinar, ne radim u drzavnoj firmi, nisam bio clan ni jedne stranke pa da sam nesto profitirao. Ne znam zasto mene stavljas u taj kos, ja nisam ni dinar duzan MMF-u i ne zelim da vracam nesto sto nisam ni uzeo. Neka im vraca Vucic i Tadic i njihovi botovi koji su sve te pare pojeli, a oni su im samo sipali.
    (Lazar, 6. jul 2015 01:20)

    # Link komentara

  15. Istini za volju, islandski i grčki slučaj nemaju baš previše veze. Na Islandu su zbog krize 2008 i još nekih razloga propali veliki privatni investicioni fondovi, pa su građani glasali da država Island (tj. oni svi lično u krajnjoj instanci) ne treba da pokriva te gubitke, što je razbesnelo neke evropske države jer su njihovi građani imali dosta uloženih para u tim fondovima koje su im na kraju propale.
    A u Grčkoj koliko vidim niko nije iz sadašnje vlasti rekao da neće da vrati pare (koje su uzimale prethodne vlade pod raznim okolnostima, ima o tome dosta i na našim sajtovima) nego da hoće i da prežive to vraćanje para. Ovako bi ih za par godina iscedili kao limun a i dalje bi bili u ogromnom dugu. Svako poređenje sa dugovanjem neke porodice banci je možda vickasto ali u suštini prilično glupo.
    (Thor, 6. jul 2015 01:03)

    # Link komentara

  16. Сад си уз'о трофеј Ципрасеее
    (Балкон, 6. jul 2015 00:58)

    # Link komentara

  17. Pre par godina Grcka je dobila 100 milijardi evra pomoci.I za sta su korisno ulozili taj novac.Ziveo Papandreu dole Cipras.
     (dragan, 6. jul 2015 00:51)

    # Link komentara

  18. Uvek postoji duplo dno! Misle da im je lose?! Vrati ti dug pa onda razmisljaj sa kim ces!
    (Alex, 6. jul 2015 00:43)

    # Link komentara

  19. Grcka je pobednik u ovom delu igre. Bez oklevanja su sokirali mocnike. Sad da vidimo kako ce ostali da odigraju. Mislim da Rusi do sada nisu hteli da se ispoljavaju, jer su znali kako ce Grcki narod da glasa. Niko ne moze da krivi Ruse za rezultat referenduma, ali ce zato sada moci da pridju Grcima i pruze pomoc i da predstave sebe kao donatore i prijatelje. A Grci su ovim rezultatima dobili svoje jedinstvo. Ko god da je mislio da ce ih uzdrmati, nije razumeo Grcku pamet, dusu i sto je najvaznije demokratiju koju su sami podarili ovoj planeti. Sad zapad mora da razume da NE znaci NE. Takodje mozemo ocekivati da zapad omoguci i sam gurne neku drugu evropsku zemlju u slican referendum. Ali ce pre toga pripemiti teren medju korumpiranim i mainstream politicarima da referendum u toj nekoj drugoj zemlji ne uspe, jer bi tako pokazali ostatku EU da nije svako “lud da srlja u propast” kao Grcka. Zato Grcka mora uspesno da zavrsi utakmicu i da ne izgubi poziciju koju sada ima. Nisu platili dug koji im je nametnut da bi ih porobili te je na EU da nacini sledeci korak kao odgovor. Ali sto duze budemo cekali i Grcka sa njima bude duze pregovarala za bolje mere… pobednik moze da prevagne do kraja.
    Hvala Grckoj za spasenje ovog sveta u zadnji cas. Nadajmo se da je ovo tek pocetak renesanse ljudske rase.
    (SIR TAKI, 6. jul 2015 00:24)

    # Link komentara

  20. Pa de si vido siromaha koji nema vishe ama bash nishta-da se plashi da cce neshto u zzivotu izgubiti i ostati shvorc!???
     (vladimir vlastimirovich milutin, 6. jul 2015 00:20)

    # Link komentara

  21. @Ajmo Nole!!!
    Kao u Nemackoj pre 60 godina, otpisati dug, uvesti marsalov plan, sto znaci staviti pod kontrolu zapadno evropskih zemalja i amerike. Ma nek se ukljuci i Kina, Kina nije imala toliku veliku ulogu pre 60.godina, nije fer da ih i sad ignorisemo. Staviti razvoj grcke privrede pod strogu kontrolu, da ne povilene, kontrolisati izvoz... oxi ili ne?
    Kad se razbacujete istorijskim cinjenicama, bar iznesite citav paket...
    (Marija, 6. jul 2015 00:12)

    # Link komentara

  22. Koga ovaj laže ???
    (Batko, 6. jul 2015 00:07)

    # Link komentara

  23. Svaka cast, ljudi su samo realni. Gde to ima da ja pozajmim od tebe pare ali pod uslovom da se ti pitas kako ce meni kuca da funkcionise a jos mi lupas nenormalne kamate? Van svake pameti. Pa nama evropski fond lupa kamate zato sto nismo povukli odobreni novac od njih, ma ajde bre. Bravo za Grke, poslali su poruku da ne mogu tek tako da se igraju sa njima ko sa banana drzavama kao sto smo mi. Pitanje EU je vise politicko pitanje nego li ekonomsko tako da ce Grcka dobro izaci iz ove situacije, odlican potez.
     (Voip, 6. jul 2015 00:05)

    # Link komentara

  24. @djordje jordanov
    Istina,bankrot su od 1830 bili u preko od 65% trajanja drzave...ako su vala. Uvek se izvuku,i,znas sta,neka se.izvuku.I,opet ce,zar iko sumnja?
     (nevski, 6. jul 2015 00:04)

    # Link komentara

  25. Ako je Island mogao od nule,mogu i Grci. Dug,pisi propalo,ako Nemci nastave da pricaju nadmeno,ako olaksaju Grckoj,mozda i vide glavnicu,za dvadesetak godina. A vi ,Srbi,otvorite oci,mi smo poceli da stedimo kao Grci,sledece godine u ovo vreme,bar 10% nezaposlenih vise ce biti. E sad...evropa nema alternativu,mi to znamo,a,grci,ma oni nemaju pojma,zar ne?
     (nevski, 6. jul 2015 00:00)

    # Link komentara

  26. Cestitam, kad je mogao Island mozete i vi srecno!
     (Dejan, 5. jul 2015 23:56)

    # Link komentara

  27. I Island je na referendumu takodje glasao da ne mogu da vrate novac zelenasima.Padaj silo i nepravdo...
    (Dilan Dog, 5. jul 2015 23:47)

    # Link komentara

  28. Gde i kada je to Cipras rekao da Grci ne žele da vrate dug? Gde to piše na listićima?
    (Srđan, 5. jul 2015 23:40)

    # Link komentara

  29. Основно је питање Зашто је ММФ давао паре ако Грци нису кредитно способни?
    Не моги ја са платом од 300€ да дигнем кредит 3 милиона евра.
    А кад смо код опраштања дугова, истој тој Немачкој су опроштене силне молијарде пре пар деценија. Зато су и стали на ноге.
     (Ајмо Ноле!!!!, 5. jul 2015 23:37)

    # Link komentara

  30. Ne plasis se, zato sto si ovim sacuvao svoj posao sutra kad se sve raspadne kao kula od karata. Glasas i smejes se, slikas, kao da su predsednicki izbori, a ne da ti drzava propala. Da ili ne, grcka ce biti u buli narednih ihaha godina, sta je tu smesno???
    (Blabla, 5. jul 2015 23:31)

    # Link komentara

  31. Kad ne bude vise imao para za finansiranje drzave morace se obratiti stranim kreditorima, s obzirom na rizik kamata ce biti veca....
    Ako proglasi bankrot i kaze pik ne vazi se ono prije pitam se ko ce mu dati novac za novi pocetak.
    Malo sam guglo o pojmu duzan ko Grcka, i ovo nije braci grcima prvi put da su pred bankrotom, bilo je 5-6 bankrota tokom istorije, tako da nema potrebe kriviti MMF, ameriku, engleze, masone, novi svjetski poredak i bla bla bla.... Uvjek su nalazili nacina da izvuku pare i da ih potrose.
    Zar ne misli da se nekada kola nece slomiti i da jednom nece platiti za svoje bahacenje...
     (djordje jordanov, 5. jul 2015 23:12)

    # Link komentara

  32. Skoro 20 godina pratim sta se desava sa nama i oko nas.
    Ovakvu politicku predstavu nisam do sada video, a nisam ni procitao negde u knigama.
    ODLICNA PREDSTAVA, odabran pravi scenario, vrhunska rezija, glumci na mestu.
    A tema najaktuelnija, bolja nije mogla biti "NOVAC, PRAVO, SLOBODA"
    E sada da vidimo i nastavak. Veoma me interesuje kojeg je zanra: Tragedija , komedija ili nesto trece....
    (onako sa strane, 5. jul 2015 23:09)

    # Link komentara

  33. Postojala je Grcka i pre EU, postojace i posle nje.
     (NM, 5. jul 2015 23:08)

    # Link komentara

  34. Ciprase, svaka cast, ali prestani da obaras ruke sa EU i nadji odrzivi kompromis. Prava pobeda je zajednicko ekonomsko resenje.
    (uf, 5. jul 2015 23:07)

    # Link komentara

  35. Komedija....ajd i mi u Srbiji da izadjemo u referendum da ne vratimo pare koje dugujemo.Pa kad bi bilo jednostavno svi bi to uradili jedan referendum i da se dugovi oproste...
     (Benny Hill, 5. jul 2015 22:58)

    # Link komentara

  36. Kakve veze ima demokratija sa novcem koji drzava duguje drugima...
    (ferbl, 5. jul 2015 22:54)

    # Link komentara