Reprezentacija Srbije u nordijskom skijanju stigla na SP

Srpski nacionalni tim doputovao je u Obersdorf na Svetsko prvenstvo u nordijskim disciplinama.

Podeli
Foto: Arhiva SSS
Foto: Arhiva SSS

Nakon dobrih rezultata koji su ove godine ostvareni u Davosu, Ruki i Drezdenu u okviru Svetskog kupa, želja je da se i na najvećem takmičenju ove sezone zabeleže dobri plasmani.

Tim u Nemačkoj čine: Anja Ilić (23) iz SK Zvezda i Maida Drndić (22) članica SK Pešter, koje će učetvovati u disciplinama sprint klasika, tim sprint i 10km distanca.

Uz njih nastupiće i dve devojke rođene2005. godine - Dženana Hodžić iz SK Revuša i Andrea Marković, kao predstanik Zvezde, koje će biti deo kvalifikacija u disciplinama distanca i sprint klasik.

Foto: Arhiva SSS
Foto: Arhiva SSS

Kod muškaraca ćemo takođe imati četiri takmičara. To su: Miloš Milosavljević (26) član SK Zvezda, u disciplinama sprint klasika, tim sprint i 15km distanca, zatim Rejhan Šmrkovic (30) iz SK Pešter u kvalifikacijama 10km, sprint klasika i tim sprint te dvojica debitanata na velikim takmičenjima - Đorđe Paunović (16) iz SK Zvezda, 2005, kao i Miloš Đorđević (18), član, Sk Zlatibor. Obojica će učestvovati u disciplinama kvalifikacije 10km i sprint klasika.

Selektorka nordijaca, Mina Ilić iznela je svoja očekivanja od ovog takmičenja.

"U Nemačku na Svetsko prvenstvo došli smo sa osam takmičara, po četiri u obe konkurencije. Drago mi je da smo podmladili reprezentaciju i da ovde imamo troje nordijaca koji su rođeni 2005. godine. Na mladima je da uče i stiču nova iskustva a kada je rezultat u pitanju najveća očekivanja su od ženskog tim sprinta. Naš tandem Ilić- Drndić je u ovoj sezoni već zabeležio dobre rezultate u ovoj disciplini, očekujem da to ponove i u Obersdorfu", poručila je Mina Ilić.

Peva trka planetarnog na programu je 25. februara, to je sprint u obe kategorije. U kvalifikacijama će nastupiti svi naši takmičari koje Mina Ilić ima na raspolaganju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.