GOAT: Mikaela Šifrin "gazi" sve pred sobom

Američka skijašica Mikaela Šifrin ispisala je istoriju u utorak popodne.

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Alessandro Trovati
Foto: Tanjug/AP Photo/Alessandro Trovati

Američka skijašica Mikaela Šifrin dominirala je u današnjoj prvoj vožnji veleslaloma u Kronplacu, u trci Svetskog kupa u Italiji.

U drugoj vožnji je bila fenomenalna i pobedila ispred Lare Gut Behrami i Frederike Brinjone pa je postala najbolja skijašica u istoriji sa 83 pobede.

Nakon što se početkom januara izjednačila sa sunarodnicom Lindzi Von sa 82 pobede, Šifrin je bio potreban samo jedan uspeh da bi postala skijašica sa najviše pobeda u Svetskom kupu što je i učinila.

Šifrin ima 51 pobedu u slalomu, 18 pobeda u veleslalomu, pet u superveleslalomu, pet u paralelu, tri u spustu i jednu u alpskoj kombinaciji.

Ona je danas bila najbrža i posle prve vožnje, a pobedila je rezultatom 2:00,61 minuta.

Drugo mesto zauzela je Švajcarkinja Lara Gur-Behrami sa 0,45 sekundi zaostatka, a treća je bila Italijanka Federika Brinjone sa 1,43 sekunde zaostatka.

Slovačka skijašica Petra Vlhova bila je četvrta, a peto mesto zauzela je Francuskinja Tesa Vorli.

Šifrin je preuzela prvo mesto u veleslalomu sa 500 bodova, ispred Italijanke Marte Basino sa 451 bodom i Gut-Behrami sa 437 bodova.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa Šifrin je prva sa 1.417 bodova, Gut-Behrami na drugom mestu ima 861 bod, a Vlhova je treća sa 846 bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.