Mekdejvid po treći put MVP u NHL ligi

Konor Mekdejvid, centar Edmonton Ojlersa, po treći put u karijeri je proglašen za najkorisnijeg igrača u NHL ligi.

Izvor: B92
Podeli

Treći po redu Hart Memorial trofej, namenjen najboljem igraču, osvojio je predvodeći sve hokejaše po broju golova, asistencija i bodova.

Sezonu je završio sa 64 golova, 89 asistencija, te 153 boda što je najbolji učinak od sezone 1995/96. Prethodno je MVP bio 2017. i 2021. godine.

"Hvala organizaciji Ojlersa koji svaki dolazak na led čine zabavnim. Hvala i mojim auigračima koji su mi druga porodica i bez kojih ne bih danas stajao ovde. Jedva čekam da se ponovno okupimo jer imamo još nedovršenog posla", rekao je Mekdejvid prilikom ceremnoje dodele.

Njegova ekipa ni ove godine nije imala sreće. Prošle sezone ih je eliminisao potonji šampion, ekipa Kolorado Avalanaša, a identičan scenario se ponovio i ove kada je u drugom krugu Zapadne konferencije slavio tim Vegas Golden Najtsa.

Od ostalih nagrada, čak tri člana Boston Bruinsa su se okitili priznanjem. Šveđanin Linus Ulmark je proglašen za najboljeg golmana, Džim Montgomeri za trenera, a Patri Bergeron trofej Selke za napadača koji je najbolje obavljao defanzivne poslove.

Najbolji odbrambeni igrač je Erik Karlson, još jedan švedski internacionalac koji nastupa za San Hoze Šarkse. Najbolji debitant je Meti Beniers iz ekipe Sijetl Krakena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.