Završen Zvezda kup u nordijskom skijanju

Nakon dva dana takmičenja na Zlatiboru ja završen četvrti po redu Zvezda kup u nordijskom skijanju.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Skijaški savez Srbije
Foto: Skijaški savez Srbije

Osim takmičara iz Srbije, koji imaju najbolju sezonu u svetkom kupu u istoriji našeg nordiskog skijanja, na trkama na Zlatiboru bili su skijaši iz Rumunije, Grčke, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Argentine.

Organizator je bio najbolji nordijski klub u Srbiji Zvezda iz Zlatibora a njeni članovi su na kraju uspeli da osvoje trofej namenjen najuspešnijem kolektivu na ovom takmičenju.

Tokom dva dana mogli smo videti trke seniora i pionira. Prvog dana u trci skijaša na 10km slavio je Paul Konstatntin Pepene iz Rumunije, najbolji srpski takmičar bio je Miloš Đorđević koji je bio 17.

Foto: Skijaški savez Srbije
Foto: Skijaški savez Srbije

U konkurenciji dama pobedila je Rumunka Timea Lorinc ispred naših reprezentativki Miade Drndić i Anje Ilić. Kod pionirki najbolja na stazi od 3km pobedila je Lamija Salihagić iz Revuše dok je Andrija Tošić, član Zvezde, bio najbolji.

Drugod dana trčali su samo seniori na 10 (mučkarci) i na 5km (žene). Timea Lorinc je ponovila uspeh, druga je bila Anja Ilić a treća Paraskevi Lapadopulu iz Grčke.

I Rumun Pepene je ponovio uspeh iz prvog dana, trostruki učesnik olimpijskih igrara bio je najbolji i drugog dana Zvezda kupa. Najbolji srpski predstavnik bio je Rejhan Smrković koji je bio 17.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.