Vesti - Wimbledon 2022 -

"London daje novu snagu Ser Đokoviću"

Novak Đoković i njegov novi trijumf na Vimbldonu i dalje su centralna tema u teniskim krugovima.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

* Toni Nadal: Novak veliki šampion, prati Rafu u GOAT trci

* Vilander: Đokoviću je važno da bude najbolji u istoriji

Novak, koji je i pored osvajanje sedmog perara u Londonu, sticajem okolnosti skliznuo na sedmo mesto ATP liste, još jednom je pokazao svetsku klasu.

Osvajanje 21. grend slem trofeja komentariše se u svim zemljama, pa i u Španiji.

Tako je "El Pais" u tekstu pod nazivom "London daje novu snagu Ser Đokoviću", konstatuje da je Novak godinama gradio uspehe na travi iako na početku nije smatran specijalistom za travu.

"Postoje dva razloga zašto je Novak Đoković teniser: jedna je Pit Samoras, a druga je Vimbldon. Takođe tu je i datum, 4. juli 1993. godine", podseća se na momenat kada je Amerikanac prvi put osvojio pehar na Vimbldonu, a kada je Novak imao samo šest godina.

"Bio je to prvi meč koji sam gledao, i prva stvar koje se sećam iz ovog sporta", rekao je Novak Đoković.

List konstatuje da je osvajanjem novog pehara u Londonu, Đoković konsolidovao svoju poziciju u borbi za najveći broj slemova u karijeri.

"Pre četiri godine, Ol Ingland Klub mu je dao nadu posle opasne crno-bele faze, tokom koje je razmišljao i o povlačenju. Osnažio ga je godinu dana kasnije, kada je spasao dve meč lopte protiv Federera u finalu i sada mu je opet udahnuo vazduh u pluća i katapultirao ga nazad, kada je Novak tražio osvetu. Posle nadrealne epizode u januaru u Australiji, hapšenja i deportacije, pola godine kasnije, opet mu je osmeh na licu".

Takođe, španski list prenosi zapažanje da je Đoković uspeo da u svojoj igri ujednini komponente mnogih drugih igrača i dominira na travi.

"Možda nema moćan servis Borisa Bekera, ili sadašnjeg trenera Gorana Ivaniševića. Niti volej Stefana Edberga ili Džona Mekinroa. Na travi nema boljeg primera od Federera, i niko još nije uspeo da izjednači pet uzastopnih titula Švajcarca i Bjerna Borga. Ipak, Đoković je sve to zajedno. Totalni teniser, ima u sebi kvalitete svih njih i nastavlja da piše istoriju na terenu koji nije prirodan za njega, barem ne kao beton na kom je uvek bio najbolji", zaključuje se u kolumni "El Paisa".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.