Vesti - Wimbledon 2022 -

Da li će Nadal igrati protiv Kirjosa?; "Ima nešto bitnije od Vimbldona"

Rafael Nadal, španski teniser, govorio je na konferenciji za medije posle velike pobede.

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Nadal je posle ludnice od pet setova i četiri i po sata eliminisao Tejlora Frica u četvrtfinalu Vimbldona.

Rafa je meč igrao sa povredom stomaka i zbog koje je morao mnogo toga da promeni u svojoj igri, pa je novinare zanimalo koliko je promena servisa uticala na ishod meča.

"Pa ne znam, to zavisi od mnogo faktora. Recimo, danas sam pobedio jer sam dobro igrao na osnovnoj liniji, a sigurno nisam pobedio zbog servisa. Na sreću ili nesreću, uspeo sam da se adaptiram i da uradim nešto dobro, pogotovo pod okolnostima u kojima se moje telo nalazilo. Unapredio sam svoj tenis i prilagodio ga potrebama, tako da sam zbog toga vrlo zadovoljan", rekao je Nadal.

Kolike su šanse da igraš protiv Kirjosa?

"Ne znam. Iksreno, ne mogu da to kažem sada, jer može da bude jedno, a sutra da se dogodi nešto drugo i da ja ispadnem lažov",
rekao je Nadal.

Na pitanje da li ga čekaju dodatni pregledi, rekao je:

"Da, već sam doneo neke odluke. Ne želim da budem osoba koja će jedno da priča, a drugo da radi, želim da budem potpuno iskren što se tiče mojih odluka, a situacija je takva da je sada nisam doneo. Odlukama nikad kraja, njih uvek donosi igrač, a postoji toliko različitih mišljenja i sve moramo da uradimo na pravi način. Ima nešto bitnije od Vimbldona, a to je zdravlje. Videćemo kako će ići"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.